CZ 75 SP-01 SHADOW

oci
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa oci »

zaujimave ze skoro vzdy z G26 trafim aj druhou ranou alfu. Zaver mojej 26-ky asi nenaraza do ramu :roll:
SHADOW sa da zobrat aj na prechadzku.... ak mas ruksak alebo vozik :D
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

oci asi dokazes tu G26 lepsie kontrolovat. Ide mi o to, ze naco sa trapit na subkompakte ked v sutazi ide aj tak len o dierky do terca a kver so sebou vlacis iba na tej sutazi a aj to neskryte, takze moze byt tazky a velky.

IPSC ma s obrannou strelbou pramalo spolocne. Napr. jednu z najdolezitejsich veci u nas a to rychle a bezpecne vytiahnutie zbrane zo skryteho nosenia vobec neriesi. Je to hlavne sport so sutaznym adrenalinom, nic viac nic menej.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

BKSL napísal:G26 je super, ale zle sa kontroluje uz druha rana ak to ma byt aj rychle...
Ta druha rana je u mna skoro vzdy uz iba C alebo D zona.
Nejdeš na to trocha z opačnej strany - najprv zvolíš rýchlosť a potom si nespokojný s presnosťou?
Strieľaj len tak rýchlo, koľko zvládaš, či nie?
BKSL napísal:Ide mi o to, ze naco sa trapit na subkompakte ked v sutazi ide aj tak len o dierky do terca...
Ak sa máš trápiť, tak vymeň zbraň. Ja osobne žiadne trápenie nepociťujem, Oci zjavne tiež nie. :wink:
Na súťaži ide o to, o čo si ty povieš, že ide... V rámci mantinelov, samozrejme.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

yarco opytam sa inak, keby neslo u teba aj o skryte nosenie konkretnej zbrane ale len cisto o sutaz. Myslis si ze by si dosahoval lepsie vysledky so Shadowom ?
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Buď ja píšem ako Hotentót, alebo ty máš talent na otázky mimo misu.

Áno, s vysokou pravdepodobnosťou by som bol na IPSC/IDPA so Shadowom o niečo úspešnejší než s pidiGlockom.
ALE ak budem so Shadowom furt strieľať dvojrany Alfa-Delta, nepôjdem ho hneď vymeniť za X-Six, ale radšej pouvažujem, ako sa zlepšiť v streľbe. Štýl Alfa-Delta nie je chybou zbrane, ale strelca, ktorý nezvláda svoj inštrument. S Fabiou tiež budem do zákruty nabiehať inak než s Porsche Carrera...

Toto bolo posolstvo predchádzajúceho príspevku, zjavne nepochopené.

Znova opakujem - Ak sa máš (so zbraňou) trápiť, tak vymeň zbraň.
Len to, čo popisuješ, by som ja neoznačil ako trápenie so zbraňou a jej problém. Veľká a ťažká zbraň ti možno viac odpustí, ale lepšieho strelca z teba neurobí. Ale nemyslím tým len umiestnenie v nejakej súťaži, tam ti môže dosť pomôcť. Len ty vieš, čo vlastne chceš.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

BKSL-rada spomal pri strelbe,nie na cas ale na zasahy chod.Tam je problem,rychlost ide skusenostami.Po prečitani kludne zmazat,lebo sa to tu zahlcuje a je to neprehladne :!:
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

tak po dvaapolročnom draní Shadowa som sa rozhodol, že kuknem, čo to so zbraňou urobilo a prípadné nedostatky odstránim... podotýkam, že z neho mám strelených nejakých 18 - 20 tis cca. Tak som ho rozobral do poslednej súčiastky.

V podstate žiadna zo súčiastiek nenesie viditeľné znaky opotrebenia, okrem "preleštených plôch" z dôvodu trenia. no ale keby ste videli, aká je povrchovka tých plôch, ktoré sa nestihli obrúsiť, tak by ste sa dogrcali!!! ešte aj tie časti (napr. tiahlo spúšte), ktoré by mali byť ako zrkadlo, aby spúšť pracovala bez zbytočných zadrhávaní majú koncové opracovanie na úrovni surového výkovku. čaká ma slušná prácička, kým to bude tip - top, ale Mareček si s tým poradí :) skúsim to aj nafotiť a potom tu postnem ako to vyzerá teraz a ako to bude vyzerať po úprave.
mykymiki
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

bbpd
No to ťa zavčasu napadlo po toľkých ranách.. :D

Ja už mojho shadowa inak ani nečistím, len že ho rozoberiem do posledného šróbika a zubna kefka, solvína a voda...na záver olej a aky je čistý:-)

A to leštenie..fakt je lepšie s tým začať hneď ako po 20 tisic nabojoch... :wink:

Miki
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

to bbpd tie fotky by som ocenil :)
inspiring_wu

Michal, keby som si bol vedomý toho, že ma v mojich výkonoch obmedzuje iba zbraň, tak by som rozhodne nečakal na 20k... v podstate to robím zo "zimnej" nudy a zo zvedavosti, čo to so zbraňou porobilo. Predtým som to čistil neinvazívnymi metódami, ako ponorenie celej zbrane do acetonu na pol dňa, potom štetec, preplach... alebo sprejový čistič na brzdy a pod. samozrejme s následným mazaním, no teraz sa s tým chcem trochen pohrať. nič viac, nič menej. čo sa mi bude dať, to pofotím a zavesím
mykymiki
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

Ozaj ten čistič bŕzd, ako to fungovalo, naozaj to vyčistí? Vyzeralo to vzdy velmi jednoducho..a keď ano aký používaš a kde to kúpiť..
Dik.

Miki.
friendly_khorana

Príspevok od používateľa friendly_khorana »

nechcem zakladať novú tému . Otázočka: myslíte že mi bude pasovať pádlo Fobus CZ 75 SP-01 ( ráž 357 sig ?) na môj Shadow v 9x19 mm?
inspiring_wu

čistič bŕzd je super, lebo strieka pod dosť veľkým tlakom na to, aby uvolnil nečistoty aj spod takých miest, ktoré by si inak kvôli čisteniu musel rozobrať. Len to treba robiť nad nádobou, lebo z toho ide sajrajt jak sviňa. Kúpiš ho buď v autokozmetike na benzínových pumpách, alebo v predajniach autosúčiastiek.

Daster - z akejkoľvek SP01 Ti bude púzdro pasovať bez problémov

edit: na značke toho čističa bŕzd nezáleží, všetko je to na jednej báze. používam, čo mi príde pod ruku.
friendly_khorana

Príspevok od používateľa friendly_khorana »

Dnes mi to totiž prišlo. Bral som to cez ebay. Inzerované bolo holster CZ 75 SP 01 ( bez udania ráže ). Bral som to ako samozrejmosť že to dobre padne . Na obale púzdra keď ni prišlo: - Sig 239 - 0,40 a CZ SP 01 sig 357 . To ma kus rozhodilo ( + tá ráž pri sp 01 ma rozhodila úplne - ani na firemnom webe také niečo neudávajú) .Až teraz som do toho dal Shadowa. Kuštik to bolo voľnejšie na lučíku , tak som z toho vyhodil takú gumenú podložku - čo zopína šróba pri spodku púzdra . a potom som to dotiahol skoro na fest . Zbraň v puzdre drží ( ale keď ho obrátim hore nohami a poriadne zatrasiem , tak zbraň vypadne. pri menšom zatrasení nie ). Tak toľko moja skúsenosť. :oops:
inspiring_wu

Obrázok

Uploaded with ImageShack.us
Takto vyzerá, keď inžinieri v CZUB asi nemajú dobrý deň (mesiac, rok...) odfotené sú hlavne trecie plochy, ktoré by mali mať najväší dopad na chod spúšte. no na DOGRCANIE. hlavne nechápem, čo je na záchyte kladiva za výstupok v ľavej strane hrany (tepelné znaky po prirýchlom opracovaní), na celej tej hrane v tom mieste je viditeľný aj cítiteľný hrb. Po toľkých vystrelených nábojoch som predpokladal, že tam budú viditeľné preleštené plochy, ale aby aj na nich ostali stále znaky po nedokonalom opracovaní, to som nečakal. ďalšia séria fotiek bude už po opracovaní a preleštení.
Podotýkam, že je to takto rozobraté prvý krát a nikdy som to žiadnym nástrojom neupravoval.
Napísať odpoveď

Návrat na "CZ"