Presna strelba - prebijanie nabojov .308W

Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 21 years 1 month

Príspevok od používateľa lovec »

Mne je sice 308 uplne volna, ale staci mi mrknut na tych par linkov.....ked si niektori farmar volakde v prdeli v Iowe kupi 1200 tazkych A-Maxov,lebo mu funguju z 20" laufu aj na 800 a viac yardov,tak mi to staci..... :roll: :wink: a nie je jediny. Tak sa nepaprcte ako nejaki myslivci na polovnickom fore,co su schopni uvazovat len v intenciach 8x57 a dost.

.....a ked postavim 7mm WSM s 28" laufom,tak Vam nepomozu v 308 ani 250grs. fcely..... :twisted: :twisted: :twisted: ( ak tomu 200grs. ULD - ultra low drag - s takym vysokym BC,ze nanho ani nedovidim).... :wink: 8) :idea:
Gunslinger
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

lovec: :wink: :lol: :lol: :lol:

Ale nemal by si si tym tak byt isty - az zozeniem par ingotov 99.9%nej medi a na CNCcku 'vytocim' par custom striel co mi behaju hlavou (s B.C. iducim do stratosfery :wink: a mrsknem ich do 'susedovho' .50BMG, tak budem moct terce na DPSke strielat odo mna z garaze... :twisted: :lol:

Heh, naspat k teme - prebijanie .308win :idea:

Gunslinger
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Gunsl. pozri si tieto rychlosti...este raz , 308w sa rychlostne priblizuje 300WSM ?? 135m/s rozdiel nebudem komentovat a to je len 180 strela

Obrázok

Obrázok

Nemozes verit nejake americkej tlupe na fore... a renomovany balistici a odbornici nemozu vyhlasit ze 308w je SHIT kaliber... potom by to nikto nekupoval...co by bolo s tymy miliardami USD vrazenymi do 308w ?? vsetko zo vsetkym suvisi nejako :lol:
Gunslinger
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Turbiak: Jezkova noho, to 'rychlostne' si si tam hodil sam, navyse preco sa nepozries o stranu dozadu skor nez sem odpises :-)
Gunslinger napísal:...ohladne toho priblizenia sa 308win k 300WSM, hovorime tu o prebijanych 308win vs. fabrickych (saami/cip/... limitovanych) 300wsm nabojoch...
A pozri sa napr. sem:
http://www.mdshooters.com/showthread.php?p=626025

I use this load exclusively in my .308, was one of the first along with some guys on snipershide to play with it. Heck I built my f-t/r rig around this. I am shooting 48gr RL17 touching the lands (around 3.1" oal for me) 5 shots 1/3 moa at 100 under .5moa at 400. From a 300yard zero I dialed 26.5moa to 1000. Also chronoed my velocity and it corresponds with my drop. Just around 2800fps. I have a 28" 1-11tw hart. Dot believe me? Well I plan on being at quantico April 25th. Kicks pretty hard though.

Ten typek sice ma custom postavenu 308mu (Jeffom Walkerom/WCR pre F-TR class sutaze), ale v prepocte to mas dokonca vyssie jouly nez mas z bezneho tovarenskeho 300WSM streliva... To ale neznamena ze by tu kombinaciu mohol pouzit akykolvek strelec s akoukolvek 308mou... a rovnako to neznamena ze 308win je 'lepsia' nez 300wsm ani nic podobneho (radsej som to opat napisal skor nez moje slova opat niekto zacne prekrucat :roll:

Znamena to len ze 308win SA ZA URCITYCH OKOLNOSTI DA PREBIJAT TAK ZE SA VYKONOVO PRIBLIZI KU 300WSM... Rozumieme sa ???

Inak, ti odbornici a strelci sa vyjadrovali k hmotnosti strely vs. kaliber, ale ak tu chces tvrdit ze 308win je len nejaka celosvetova konspiracia tak asi nebudem jediny kto sa na teba zacne pozerat trochu divne... :wink: :lol:

A len tak mimochodom, z hladiska marketingu a zvysenia obratu nema pre firmy vyznam vrazat nejake dalsie peniaze do starej dobrej 308win, prave naopak - ma vyznam prichadzat so stale novsimi razami/zbranami/nabojmi a presviedcat ludi ze ta stara 308ma co maju im urcite nestaci, potrebuju 300WM... potom potrebuju lahsiu zbran povedzme v 300WSM, potom potrebuju este kratsi zaver 300WSSM, potom potrebuju variabilitu 300RSAUM a 300RUM, atd. atd. atd. (zhodou okolnosti vsetky tieto raze prisli v poslednych 10 rokoch, ale ziadna z nich si neziskala nejaky vacsi trhovy podiel alebo masovu popularitu).

Inak - pouzijem nepresne prirovnanie - ale 308win vs. 300wsm mas ako s 9lugerom - obycajnym a povedzme prebijanym na Major faktor v IPSC - ano, ten druhy je o cosi silnejsi a rychlejsi, ale rozdiel v tom co dokazu nie je zasa az tak velky, navyse je to vykompenzovane vacsim spatnym razom atd.

Na konci dna ale aj tak zalezi predovsetkym na strelcovi (priemerny strelec ani s .40kou aj tak nenastriela pretek lepsie nez spickovy strelec s 9nou... :wink: :twisted:

Gunslinger
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 21 years 1 month

Príspevok od používateľa lovec »

lovec napísal:Mark77, RL17 tusim nie je v QL 3.5 ......snad nezavadzam,ale mam dojem ze uz som to pozeral. Ak je to inak,tak sorry.
.... :oops: ...kecal som. V QuickLoad verzia 3.5 prach RL17 uz je.
Rasto
expert
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa Rasto »

No co chlapi, daco nove "prevratne" o com vediet pri prebijani .308?
Nove osvedcene laboracie, dostupne cenovo "pristupne" komponenty ...
Rasto
expert
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Chlapi zmenilo sa nieco na pouziti Redding bushingov pri Lapua nabojniciach?
Stale plati to co napisal Turby na prvej stranke .335 a 336 velkosti?
A posledna otazka uprednostnit titaniove pred ocelovymi, ci je to zbytocny prepich?
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa agger »

Nejdem zakladat novu temu tak sa spytam Vas:

Vzhladom na moju najnovsiu akviziciu FN FAL riesim municiu. Vyvstal problem pri niektorych strelivach. Kupil som na skusku SB SP ktore maju OAL cca 7cm. Do ruk sa mi vsak dostala jedna Lapua (ktora bola krmena do R700 klonu) s OAL cca 7.3mm. Tato sa mi vsak nezmestila do zasobnika a ani nebola poriadne podana do komory. Wiki hovori ze OAL pre 308 ma byt 71.12 mm a 7.62x51NATO 69.85 mm.

Neviem ci sa dostanem k oCIPovanym 7.62x51NATO, takze budem musiet strielat 308. Mozem OALredukovat prachsprostym zatlacanim (zatlkanim) do hilzne? Zatial sa do prebijania nepustam :oops:
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa R »

nič nezatĺkaj lebo môžeš zdvihnúť tlaky, choď do Kolárova a ak vezmeš viac možno ti urobia cenu http://www.waffen.sk/naboje-nabojky/308-win Bral som FALa u nic a náboje dali po 40centov... fungujú spoľahlivo.
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa rado74 »

zatlkat nie ale pozatlacat na lise mozes milimeter, dva nic sa nestane
medonos
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa medonos »

Neodporúčam zatláčanie striel hotových nábojov na lise hlbšie pretože dojde k deformácii nábojnice :?
tenorista
prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa tenorista »

prečo by to malo deformovať nábojnicu?
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Pri silnom zakrimpovani strely by mohola vzniknut deformacia :roll:
tenorista
prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa tenorista »

ale ved sa bavime o zatlačeni strely o necelé 2mm hlbšie,nie o tom že si ich bude dodatočne krimplovať.u origo lapuách to pôjde bez problémov,len neviem o koľko sa zvýšia tlaky
medonos
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa medonos »

Ja som pri prebíjaných hilzniach lapua + gule lapua dostavoval matrice na OAL a došlo k deformácii nábojnice - vydutiu ramien nábojnice - boli oblé . Takže vyskúšaj na pár nábojoch veľmi dobre si pozri ramená a skús ako ti pojde do komory ale ja tomu neverím že to bude dobré , lebo továrenské sú viacej škrtené .
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"