Polovnik vs pes
-
Lovely Equalizer
- občasný prispievateľ
- Registered for: 15 years 9 months
toto je nekonečná téma, bez ohľadu na to, či to bude upravené zákonom, alebo nie, sa pýtam:
- prečo sa poľovník nezamyslí nad situáciou predtým než vystrelí?
- prečo sa nepokúsi situáciu nejako vyriešiť namiesto streľby? Napríklad odchytom, privolaním polície, kontaktovaním miestneho úradu...
- ja určite nechcem siahať poľovníkom na právo streľby na besného alebo agresívneho psa, prečo sú ale najčastejśími obeťami labradory a retrievery??? Prečo sa medzi zastrelenými psami v lese nevyskytujú rotvailery a pitbuly?
- je pokušenie strieľať viac ako poľovníkove IQ?
Mám taký pocit, že situácia sa vráti do rovnovážneho stavu až vtedy, keď sa začnú množiť prípady opätovania paľby. Asi až to bude dostatočný dôvod pre poľovníka, aby sa najprv zamyslel a skúsil vyriešiť situáciu alternatívne...
- prečo sa poľovník nezamyslí nad situáciou predtým než vystrelí?
- prečo sa nepokúsi situáciu nejako vyriešiť namiesto streľby? Napríklad odchytom, privolaním polície, kontaktovaním miestneho úradu...
- ja určite nechcem siahať poľovníkom na právo streľby na besného alebo agresívneho psa, prečo sú ale najčastejśími obeťami labradory a retrievery??? Prečo sa medzi zastrelenými psami v lese nevyskytujú rotvailery a pitbuly?
- je pokušenie strieľať viac ako poľovníkove IQ?
Mám taký pocit, že situácia sa vráti do rovnovážneho stavu až vtedy, keď sa začnú množiť prípady opätovania paľby. Asi až to bude dostatočný dôvod pre poľovníka, aby sa najprv zamyslel a skúsil vyriešiť situáciu alternatívne...
Srdcervúci článok, jedno oko nezostalo suché...
Škoda, že miesto zbytočných kecov o rozhorčených psíčkaroch a rodinných miláčikoch neuviedli detaily, kde vlastne psy zostali ležať (koho pozemok, ako ďaleko od obydlia, ...), kde v tom čase bola ich majiteľka atď.
Ale to by potom ten článok asi nebol taký úderný...
A to vôbec netvrdím, že poľovník bol alebo nebol v práve. Len ten článok je až nechutne tendenčný.
Škoda, že miesto zbytočných kecov o rozhorčených psíčkaroch a rodinných miláčikoch neuviedli detaily, kde vlastne psy zostali ležať (koho pozemok, ako ďaleko od obydlia, ...), kde v tom čase bola ich majiteľka atď.
Ale to by potom ten článok asi nebol taký úderný...
A to vôbec netvrdím, že poľovník bol alebo nebol v práve. Len ten článok je až nechutne tendenčný.
-
inspiring_lederberg
-
inspiring_panini
ja nie som ani psickar a ani polovnik
ale kebyze idem so synom a oproti mne vybehne pes neuviazany a bez nahubku, tak by som nemal ziadne vycitky z jeho zastrelenia.
Nech by stal 10 000 euro a panicke ho kupil syn z ameriky.
Co sa tyka tohto pripadu, tak naozaj, jednostranna reportaz hrana na city, ziadne vyjadrenie druhej strany ... klasika JOJ a jej "coraz viac darebakov pouziva nebezpecny samopal vz.58"
ale kebyze idem so synom a oproti mne vybehne pes neuviazany a bez nahubku, tak by som nemal ziadne vycitky z jeho zastrelenia.
Nech by stal 10 000 euro a panicke ho kupil syn z ameriky.
Co sa tyka tohto pripadu, tak naozaj, jednostranna reportaz hrana na city, ziadne vyjadrenie druhej strany ... klasika JOJ a jej "coraz viac darebakov pouziva nebezpecny samopal vz.58"
Peter Kalist:
Práve som sa pokúsil o zaradenie novely poľovníckeho zákona - aby nebolo možné strieľať psov len tak, bohužiaľ iba 27 kolegov bolo za, ostatní proti, alebo sa zdržali.
Tu pekne vidno ako komu naozaj záleží na životoch zvierat.
http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid ... b&ID=29702
Práve som sa pokúsil o zaradenie novely poľovníckeho zákona - aby nebolo možné strieľať psov len tak, bohužiaľ iba 27 kolegov bolo za, ostatní proti, alebo sa zdržali.
Tu pekne vidno ako komu naozaj záleží na životoch zvierat.
http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid ... b&ID=29702
Typicky priklad pravneho bezvedomia, co potom cakat od podporovatelov roznych iniciativ z radov bezneho obyvatelstva a ohnivych internetovych diskuterov, ked ani clen zakonodarneho zboru zjavne netusi o com "toci"......a to uz nespominam priblblu demagogiu o tom, komu na com zalezi......silne mi to pripomina preventivnu ochranu obeti sialenych strelcov.
na vlastne oci som toto leto v lesoch na devinskej kobyle videl ako dvaja panelakovi psi takmer strhli mladu srnu. a panicky opodial len nasprostasto kotkodakali. ziadna kontlola nad psom, ziadne nahubky. tie psy rovnako mohli zautocit na dieta.
mam psy velmi rad, myslim vsak ze pravo odstrelu by malo byt zachovane. kazdy psickar by si mal uvedomit, ze ked psa pusti na nevhodnom mieste na volno, moze o psa prist a v zasade je jedno, ci mu psa zrazi elektricka alebo ho streli polovnik. zijem v meste a psickarskej arogancie mam uz plne zuby. najnechutnejsie na celej veci je ale ta nepokryta hra na emocie.
mam psy velmi rad, myslim vsak ze pravo odstrelu by malo byt zachovane. kazdy psickar by si mal uvedomit, ze ked psa pusti na nevhodnom mieste na volno, moze o psa prist a v zasade je jedno, ci mu psa zrazi elektricka alebo ho streli polovnik. zijem v meste a psickarskej arogancie mam uz plne zuby. najnechutnejsie na celej veci je ale ta nepokryta hra na emocie.
-
bus driver
- častý prispievateľ
- Registered for: 14 years 5 months
Opisem Vam skutocny pribeh,ktory sa stal tak pred 20 rokmi.Rodicia isli na prechadzku do lesa so psom ( slov.cuvac ).Ked prisli pred les,pustili psa,ktory vsak bol nauceny nevzdalovat sa od svojho pana,pocuval na prvy prikaz a drzal sa pri nich.Zrazu zazneli 2 vystrely,broky im lietali ponad hlavu,tak si rychlo lahli na zem a zacali kricat na strelca,ze su tam ludia.Strelec sa vobec nepresvedcil,ci nedoslo k ich zraneniu a utiekol.Pes to schytal do nohy a veterinar ho musel operovat.Podali sme TO a uviedli sme,ze strelcom mohol byt policajt XY,kedze ho otec poznal,ale kedze strelec stal na okraji lesa v tieni,otec si nebol isty,ci je to naozaj on.Kedze mame suseda polovnika a vedeli sme,ze v ten den bol na polovacke,zasli sme za nim a pytali sme sa ho na predmetnu strelbu a s kym bol na polovacke.V jeho ociach bolo vidno strach a potom poprel,ze vobec bol na polovacke,hoci ho susedia videli ist s flintou do lesa.Samozrejme,policia nic nevysetrila a zastavila vysetrovanie.Poviem Vam len jedno:keby som bol vtedy s rodicmi na prechadzke aj ja,tak ten tzv.polovnik by si tak skoro nezastrielal.Myslim,ze vsetci chapu preco.Ak by mi chcel niekto oponovat,ze pes musi byt na vodzke,tak len pripomeniem,ze pes bol blizko pri rodicoch,nenahanal zver a ze ak tzv.polovnik nevidi 2 dospelych ludi na planine pri lese za slnecneho pocasia,tak by mal odovzdat nielen ZP a zbrane,ale aj vodicsky preukaz,ak uz je slepy.Moj vztah k polovnictvu a polovnikom je od tejto udalosti znacne negativny a pochybujem,ze sa to zmeni.
Pravo odstrelu je normalna vec a nie je zle, ale ako som tu uz kdesi v inej teme pisal, problem je ten ze polovnici ako taki nemaju skoro ziadnu zodpovednost v pripade ze strelia toho psa nepravom, respektive, podla toho zakona ani neni vela moznosti ako ich postihovat za to ze si strielaju kade-tade. Zdruzenia sa tiez stale bezhlavo stavaju aj za lokalnych ozranov atd, miesto toho aby problemovych clenov proste vyrazili (cim by de facot prisiel dany exclen aj o zbrojak)
Dalsia vec je, ze komentare (a potazmo peticie alebo akekolvek nazory) od ludi ktori ocovidne nechovaju psy ale "deti" a "milacikov" ani nema zmysel citat, pretoze ocividne nechapu ze pes je pes a normalne bude vychovany len vtedy ked sa k nemu budu tak aj spravat.
Dalsia vec je, ze komentare (a potazmo peticie alebo akekolvek nazory) od ludi ktori ocovidne nechovaju psy ale "deti" a "milacikov" ani nema zmysel citat, pretoze ocividne nechapu ze pes je pes a normalne bude vychovany len vtedy ked sa k nemu budu tak aj spravat.
polovnici nech strelaju tulavych psov (resp macky) vo volnej prirode,a v obci nech ich chyta mestska policia.alebo nech si mesta zaplatia sarhu,ako v davnej minulosti.
ozaj,este jedna vec,kazdy pes je vlastna individualita,to iste ako s ludmi,su psi,ktori kludne mozu ist na prechadzke v lese bez nahubku a vodidka,a v su tak vychovani,ze za ziadnym zajacom,bazantom,srnkou by sa v zivote nerozbehli.a ak ano,tak ich majitel okrikne a hned sa uvedomia.aj taki psy existuju,lenze k tomu ich treba viest vychovou uz od steniat
ozaj,este jedna vec,kazdy pes je vlastna individualita,to iste ako s ludmi,su psi,ktori kludne mozu ist na prechadzke v lese bez nahubku a vodidka,a v su tak vychovani,ze za ziadnym zajacom,bazantom,srnkou by sa v zivote nerozbehli.a ak ano,tak ich majitel okrikne a hned sa uvedomia.aj taki psy existuju,lenze k tomu ich treba viest vychovou uz od steniat
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
-
inspiring_liskov