Chlapík zabíjal v nákupnom centre

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
siver
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Chlapík zabíjal v nákupnom centre

Príspevok od používateľa siver »

Tak toto je sila.
Asi to prebehlo dosť rýchlo. Muselo tam byť dosť ľudí naokolo a niekto sa aj snažil zasiahnuť ale ...

http://korzar.sme.sk/c/6191401/v-kosici ... entre.html
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Prišiel som tam na nákup asi desať minút po skutku, dnu som sa už nedostal.

Je to strašná udalosť, ale aspoň ma donútila si opäť v hlave prebehnúť zásady NO. Ak by tam bol držiteľ zbrane a bol dostatočne duchaprítomný tak mohlo byť tých bodných rán menej a pani mohla mať šancu. Na druhej strane ale streľba na páchateľa v obchode plnom ľudí by asi bola tým posledným, k čomu by som ja osobne prikročil. Skôr by prichádzal do úvahy poriadny úder zbraňou zozadu po hlave, alebo ešte lepší by asi bol úder teleskopom po ruke so zbraňou.

Najhorší je ale ten moment prekvapenia, ktorý bežného človeka na pár sekúnd zmrazí.

Takže stále platí - keep your paranoia fresh.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Nestihli by sme ani brvou pohnut.
A keby i ano, tak by som sa na neho nehrnul pokial by to nebolo odzadu.
Ale myslim si, ze vystrel do stropu by ho urcite zastavil.
sego13
prispievateľ
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa sego13 »

ked bol odhodlany a opity? nemyslim ze vystrel do stropu by registroval
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

:D
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 11 Feb 2012, 08:50, upravené celkom 2 krát.
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Tak zamrznuty a neveriacky pozerajuci, ze to nemoze byt pravda, neodvazil by som sa tam tahat zbran, strelim do stropu prestrelim napriklad klimu ta tam vytecie priotravi ludi , znehodnoti tovar a dalsiu ranu mozem dat tak sebe ako botku... Proste tak to je svet okolo nas je hore nohami, budeme radi ak si v takejto sittuacii zachranime vlasnu kozu nie to este niekoho ineho to uz zostava na tych par jedincoch so spravnymi reakciami v zadnom mozgu.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

smutna tragedia pred sviatkami ..........

pred takymto utom niet obrany :(
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

Aj ked nemam Acko (sak vsetci vieme ako to chodi ...) tak aj keby tak by som uvazoval asi o T12 ako o zbrani pre sebaobranu do mesta. Inac by tam v pripade pouzitia klasickej zbrane v takej situacii mohlo byt nezcastnenych osob az az. Avsak priznam sa az ma zamrazilo ked som to cital, nakolko tam chodievam casto na nakupy a nechcem si ani predstavit, ze by som mal byt takeho niecoho svedkom ... Nuz prinutilo ma to zamysliet sa co by som robil ak by .. ale sam netusim.
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

"Kvalitny" nazor z diskusie:
Tazko proti cloveku s nozom, myslim ze malokto by riskoval - jedine ze mas moznost prekvapenia. Kebyze mam za pasom pistol, tak to si trufnem - ale tie u nas maju len zlocinci.

Reagovať| daniel_sk
....inak - zlaty teleskop v dobrych rukach. S kratkou si viem predstavit max. uder, co ale s niektorym plastakom nemusi byt nic moc.....
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

Nepredpokladam, ze by ho niekto netrenovany "spacifikoval" ovela skor, ako prestal utocit. Jednoducho ako uz bolo povedane prekvapenie by bolo velke, navyse, najskor vobec zistujem, ci neublizuje mojim blizkym, ak nie, tak ich hladam v obchode, aby sa nedostali do toho priestoru a az mozno potom nejaka snaha o pomoc, na tomto postupe by nemenilo zrejme nic, ci mam pri sebe "ostru", "gumennu" alebo teleskop... myslim, ze takto by postupovala vacsina z nas, okrem par trenovanych kolegov....
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

No ja neviem chalani, ale ruku na srdce. Netrenujete na strelnici tasenie z puzdra a naslednu rychlu strelbu (3-4 naboje) na postavu vo vzdialenosti 7-8 metrov? A pri tychto simulaciach , neprehravate si v hlave mozny scenar? - utocnik s nozom, utocnik tasi zbran, utocnik s nozom utoci na niekoho ineho?
.. a teraz ta otazka. Myslite si, ze by ste netasili a rovno nestrielali, ak by sa 7-8 metrov od vas odohrala scena, - muz a zena sa hadaju, v tom muz vytiahne noz a s nadavkami zacne zenu bodat? osobne si myslim, ze po prvom sekundovom soku by som reagoval tak ako to cvicim a nerozmyslal by som, ci gula preleti cez chlapa a posteli niekoho ineho.

...nehovoriac o tom, ze ja tak nejako podvedome uvolnujem ruky, kontrolujem dotykom zbran a pripravujem nohu na pripadny obranny vykop, ked vidim na verejnosti nejakeho velmi divne sa spravajuceho, alebo intoxikovaneho a podla oci agresivneho cloveka... vy to nerobite? to som sam len taky paranoidny?
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

:D
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 18:42, upravené celkom 1 krát.
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

BUM: :lol: :lol: :lol:
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

cubitko napísal:...... osobne si myslim, ze po prvom sekundovom soku by som reagoval tak ako to cvicim a nerozmyslal by som, ci gula preleti cez chlapa a posteli niekoho ineho.

.....srandujes. :roll:
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

tango napísal:...bud nosis zbran aby si ju ak treba pouzil alebo ju nosis aby ti len tahala dole gate. o nic ine nejde.

Tesať do kameňa.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"