Chlapík zabíjal v nákupnom centre

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Rodia sa subezne s normalnymi, len ja som mal nastastie zatial to stastie, ze sa s nimi nestretavam vedome a casto :roll:
To holandsko bolo naozaj nezvladnute a to pritom vyzeralo na dakeho na prvy pohlad pod vplyvom chudaka.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

cubitko napísal: Ak by si ho v tom soku napalil 5 krat do hrude, nik by ta neobvinil zo zabitia. Vypalit 5 gul na ciel z 8 metrov je zalezitost 2 sekund. Ak ma na to nejaky forista prokurator iny nazor tak ma opravte.
Na toto človek nemusí byť prokurátor aby vedel, že to je hlúposť. Pri počte prokurátorov na Slovensku napísať s takou istotou slovo že nikto je veľmi trúfalé. Záleží u koho skončíš, ako bude naklonený k nutnej obrane, strelným zbraniam, tam je x premenných ktoré to ovplyvnia.
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Zoid: vzdy sa moze najst idiot prokurator co to skusi, ale pri takto podanej vypovedi za pritomnosti pravnika ( na tom pravnikovi treba trvat, ved ste prave niekoho zastrelili), kope svedkov ktory potvrdia ze si zabranil vrazde, by nemal mat sancu upriet... a ak aj pride ku kombinacii idiot prokurat + idiot sudca, odvolas sa.
Radsej sa 2 roky tahat po sudoch, ako byt 2 metre pod zemou.
mazzi
prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa mazzi »

Jasné, ale tu nejde o obranu tvojej osoby, ale osoby inej, takže 2 metre pod zemou ti nehrozili a 2 roky dostaneš, lebo svedkovia, ktorí ti dosvedčia, že si zabránil vražde sa nenájdu. Ako keby si nepoznal Slovač.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

:D
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 18:40, upravené celkom 1 krát.
cubitko
častý prispievateľ

BUM tvoj argument je na facku. Ak zachranis OBET tym ze zabijes UTOCNIKA je ten rozdiel na prvy pohlad zrejmy. Minimalne ten rozdiel bude zrejmy OBETI utoku ktora prezije.
Ci vlastne podla teba smrt=smrt . Takze treba tasit, ale pockat kym utocnik poriadne aspon 15 ranami doboda zenu na zemi a potom ho poziadat nech ten nozik odlozi, lebo ho nechces nebodaj zastrelit?

PS: aj tak su to vsetko teoreticke keci, nik normalny by sa nedokazal pozerat na vrazdu nozom na zivo bez toho aby tasil.
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

učili ma pomáhať a chrániť.
po odchode do civilu som v tom ešte chvíľu žil.
časom ma realita presvedčila, že najlepšie je starať sa o seba + moju family.
a to si dostávam do hlavy.
ak raz niekto múdry vypustí z TZ z NO odstavec dva prípadne úpravý KN možno začnem meniť svoje vnútorné presvedčenie a začnem sa pripravovať na to že by som sa mal zaujímať o život a zdravie ostatných v pod. situáciach.

Sám neviem ako by som sa zachoval zoči-voči takejto situácii (viem len to že by to bolo tak aby som neutrpel žiadnu ujmu).
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

cubitko napísal:Radsej sa 2 roky tahat po sudoch, ako byt 2 metre pod zemou.
Súhlasím, ale ja som netvrdil opak. Hovorím presne o tom čo si napísal, môžeš natrafiť na prokurátora čo nebude fanda strelných zbraní atď, inak to čo napísal mazzi je tiež dosť podstatné aby si sa nečudoval, že u niektorých vyvolá použitie zbrane taký šok, že odprisahajú, že útočník začal bodať až keď si ho ty postrelil.

Netvrdím, že nestrieľať, ale nespoliehať sa bláhovo na to, že som v práve, uznajú mi to.

Bum: to čo si napísal je skutočne veľmi divné, ako z diskusie na sme.sk
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

:D
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 18:40, upravené celkom 1 krát.
cubitko
častý prispievateľ

BUM: to je v poriadku ze by si chcel aby prezili obaja, ale ani ja ani ty si nevieme predstavit ten stres. V takto stresovej situacii mierit na panvu, alebo na ruku ... podla mna cista utopia, preto hovorim o 4-5 ranach na stred hrude.
Tiez by som danej zene vedel pomoct aj bez pouzitia zbrane, zasiahnut odzadu, nasadit paku , zlomit mu zapestie a pozametat s utocnikom zem by pre mna nebol zrejme az taky problem ( pochybujem ze chodil na dzudo) , ale riskoval by si to? Ked mas na opasku pistol, siel by si do toho holymi rukami proti nozu? ... ja nie.
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Cubitko: boh nas ochranuj pred takaymito nazhavencami ako si ty, uz chapem preco ty policajti tak obmedzuju Acko, psychotest si uz robil ? A presiel si ? Ja sa nestiham divit kolko je to taseniachtivych pistolnikov, toto si niekto precita a prestane chodit von, ak si profik , tak to chapem .... Inak nechapem...
cubitko
častý prispievateľ

Duros psychotest? ano a presiel som bez problemov. V skutocnosti som pokojna a rozvazna povaha, ciastocne az flegmatik, ktory nema rad nasilie. To vsak neznamena, ze mam 60 kilo aj s topankami a netrenujem obranu, .
Mam ale skor na teba jednu otazku... Ak mas A-cko, nosis zbran na opasku na to, aby si v pripade nudze s nou zachranil zivot, alebo ju mas len ako zavazie na opasku? Ak to druhe, tak dufam ze nikdy nenastane situacia cislo jedna. Neviem co si za cloveka, ale ja by som nedokazal zo sebou zit, ak by som nezabranil vrazde ktorej som mohol. Ak to tak nevidis, je mi ta luto...

PS: kazdy clovek ktory tvrdi, ze by nevytiahol zbran, ak sa mu pred ocami odohrava vrazda, je s prepacenim blb a kludne moze zbrojak vratit, rovnako dobre mu na opasku posluzi 2 kilova pracka. K policajtom: poznam par chalanov z kriminalky aj od pochodzkarov, celkom fajn chalani, snazia sa v ramci moznosti, ale vsade byt nemozu. Kdezto v danom v tom nakupnom centre niekto ozbrojeny a schopny byt mohol a ta baba mohla zit.
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

Čo ťa je do toho načo nosí zbraň na opasku? Rozhodol sa ju nosiť na ochranu života a zdravia svojej rodiny a seba. Je to jeho vec, jeho rozhodnutie.
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Naposledy upravil/-a Ja som v 02 Jan 2012, 19:51, upravené celkom 1 krát.
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Človek v amoku = nekotrolovaná sila. Peterson by možno o tom niečo vedel.

Možno by ti Cubitko ani judo nepomohlo.

Tréning na tatami je jedna vec a full contakt s osobou konajúcou v amoku je o niečom úplne inom a to môžeš mať aj 100 kg a útočník ani 60.

Kto vie či bol v amoku? Ale keby bol pri vedomí asi by nebodal...
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"