T12 pre Mestské polície

Používateľov profilový obrázok
revino
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa revino »

nie som tvoj brácho. ale to neznamená, že ma musíš prestať mať rád.
na argumenty o divokých zvieratách som zabudol. takže v mojich očiach opäť ďalšie mínus :|

ja sa na to asi stále budem pozerať ako na "zbraň", u ktorej je výrazne redukovaná možnosť vyradenia vzdialeného strelca.

ale to sa už fakt opakujem.

inak neozvali sa hlasy, ktoré by žiadali T12 vo veľkosti subkompaktu? to by v mojich očiach bolo aj o niečo zmysluplnejšie. menší rozmer, menšia kapacita (čo na výchovný prostriedok stačí) a o niečo nižšia energia (ja viem!). to by mi bolo vcelku sympatické.
Kuro
expert
Registered for: 22 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kuro »

ak máš gule, a dokažeš strielat z 5-4-3-2 metrov, tak aj diviak padne , o psoch nevraviac. V Rusku , Kazachstane a v Rumunsku ma T12 na konte pomerne dost psov, a z Ruska viem o 2 pripadoch zloženia svinky( živej )
a ak potrebuješ vyradiť vzdialeného strelca, celkom sa osvedčuje pancierovka CarlGustav ;)
Ale hej, tak ako je P11 na 9luger, tak tak isto je už na svete T11 na 10x28...

peterson
expert

Príspevok od používateľa peterson »

k Rumunsku mám jednu poznámku. Kolega tam bol na súťaži a veru mal tam zážitok, že po 21,00h mali zákaz opúštať hotel a volne sa pohybovať po ulici- nakolko sú v Rumunsku obrovsky premnožené svorky túlavých psov, ktoré si bežne dovolia napadnúť osamelého človeka či dvojicu. Údajne je tam nočná strelba na tieto mrchy dosť častým javom.
Tam by som videl uplatnenie T12 hoci aj s najsilnejšou laboráciou a hlavne pre občanov. Totiž policajti tam už vraj odmietajú nočné strelby, lebo by nestíhali meniť zásobníky z dôvodu častých incidentov so smečkami.
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Brokovy automat Saiga, par zasobnikov.....sorry za OT :-)
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Kuro napísal:Gun :Ak z toho čo Si napísal Ty, a Revino , spravím rezumé , Tak podla Vás tu nanucujem a presviedčam všetkých do okola ,že musia odo mna kupit niečo, čo može ohroziť život užívatela, a neznesiem žiadnu konštruktívnu kritiku....
Kuro: Uz som 'hauk', ale kedze este nie som 'out' a priamo ma oslovujes, odpisem Ti: Nech citam ako citam, v mojom poslednom prispevku som priamo na Teba neadresoval vobec nic. Dokonca som Ta spomenul v kontexte ze si vazim toho ze sa do tejto debaty ako konstrukter zapajas. A ani v tych mojich predoslych nevidim nic o ziadnom nanucovani ani presviedcani o kupe. Neviem tiez preco si moje odpovede automaticky vztahujes na seba, pripadne si tam vytvaras nejake suvislosti ktore nikoho ineho ani len nenapadli, hlavne ak debatujeme len o gumovom strelive a jeho vlastnostiach.

Napisal som ze sa mi nepaci ze sa TATO DEBATA (nie Ty, nie Grand Power, nie T12...) zbytocne otaca na slovenske hospodarstvo, politiku, a osobne utoky, dojmy a pojmy...

Ohladne 'kritiky', nevsimol som si ani jedineho zleho slova na adresu konstrukcie Tvojej zbrane, a kedze tiez s T12 nemam ziadne priame uzivatelske skusenosti, moje prispevky sa tykali gumoveho a plastoveho streliva (o ktorom co to viem a s ktorym nejake skusenosti mam). Neviem co konkretne viac by si od nas ocakaval, keby som bol konstrukter takychto zbrani ja, tak po precitani tohto vlakna by som:

za a) zvazil aj pouzitie municie s plastovymi strelami
za b) rozmyslal nad sposobom ako spravit nasledovnika T12 s nastavitelnym 'vykonom' (napr. posuvne prekrytie portov na hlavni aby sa tak dala regulovat rychlost strely, ci x dalsich moznosti)
za c) detto pripadne na subkompakte T11
za d) ...

Ty ako konstrukter a vyrobca poznas svoju zbran najlepsie (a velmi dobre poznas aj vyrobky konkurencie), a preto tu na webfore (kde Tebe a Grand Power je zasluzene venovana cela sekcia) namiesto linkov na youtube videa alebo uplne prvotny prispevok - reportaz JOJ... by si ludi naozaj viac potesil kompletnym technickym infom, zhrnutim v com je T12 lepsia voci konkurencii, preco si nesiel cestou 9mm Rubber ale inym kalibrom, rozobral v com su jeho vyhody a v com su nevyhody, atd. atd. atd. To ako a akou formou davkujes info je samozrejme Tvoja vec a styl, na skodu ale je ked sa potom taka jednoducha tema ako je tato zbytocne natiahne na 9 stran bez toho ze by sa zabrdlo do podstaty a argumentov preberanych vo svete tykajucich sa gumoveho a plastoveho strelive a jeho pouzitii ozbrojenymi zlozkami.

A len tak medzi nami, dost by pomohlo ak by si automaticky uzivatelov webfora nestaval na uroven chlapcov co okukuju Tvoje zbrane niekde na sutazi... Mozno tu najdes par mladych chalanov co este ani zbrojak nemaju, ale najdes tu aj vela ludi s ktorymi mozes preberat progresivne drazkovanie hlavne a x inych specifickych aspektov konstrukcii roznych zbrani. A s otvorenou myslou a uchom by Ti taketo debaty (kde sa preberaju viacere pohlady na vec) mohli niekedy aj nieco dat, ci prispiet k dalsiemu rozvoju ci novym ideam.

Uz ale ozaj hauk & out,

Gunslinger
Dannyk
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa Dannyk »

pani, zbran, ktora sa tu prebera, bola vyrobena na nejaky ucel. to, co sa tu snazite stale rozoberat z troch stvrtin nie je jej ucel.
ak som dobre pochopil ja, ide o zmaximalizovanie vyhody makarova oproti lugeru a to znizeniu moznosti ohrozenia nezucastnenych pozorovatelov. v tomto smere je perfektna. alebo sa mylim?
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Dannyk...

Zrejme si neprecital pozorne celu temu :wink: Neriesi sa tu makarov vs luger ale gumena strela vs klasicke strelivo ( luger, makarov atd... )
Presnejsie povedane polemizuje sa tu o vyhodach/nevyhodach gumovych striel a ich pouzitie...
revino
prispievateľ

Príspevok od používateľa revino »

Dannyk zabil
Dannyk
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa Dannyk »

problem je v tom ze som ja off topic alebo vy? skus si pozriet video na zaciatku este raz a precitat co napisal kuro.
doraz skus polozit na slovo "nezucastnena"
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

:D
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 18:35, upravené celkom 1 krát.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Bum pokial chcel len ine strelivo, tak si mozes spravit i ty gumenne projektily do real zbrane, koli mensej navazke doporucujem daky z tvojich koltikov :-)
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Po dlhej dobe som neodolal a dam sem svoj nazor.
Ked ma byt prislusnik MsP ozbrojeny kratkou gulovou zbranou,tak nech ma kratku gulovu zbran a nie nejaky "medziprodukt" ci "pseudopistol". To ze maju Mestskaci nedostatocny vycvik neni predsa dovod ich odzbrojovat,ale skor popud k skvalitneniu vycviku (rovnako aj u normalnych policajtov). Argument ze mestski maju aj tak malo zakrokov so zbranou? Urcite ale viac,ako bolo strelbou celkovo (statna policia aj mestske policie) zranenych u nas nezucastnenych osob,ktorich ohrozenim tiez niektori argumentujete. Tiez riziko ze ciel bude za prekazkou,ci vo vozidle hovori pre plnohodnotne strelivo. Taky protivnik za drevenym plotikom ci plechovym sudom by bol v podstate nezranitelny. A potom je tu tiez jedna nezanedbatelna vec a to su peniaze. Ked opomeniem naklady na zbrane,lebo ich zivotnost bude dlhe roky,tak pri cene streliva to uz je nieco ine. Tam budu naklady na vycvik kazdorocne dvoj-trojnasobne vyssie ako pri 9Luger.
Len teoreticky sa tu natiska myslienka,kto by dodaval to strelivo,kedze je tazko dostupne? Mestske a obecne policie by tiez tazko zohnali strelivo a zbrane za podmienok ake si vie vydupat Ministerstvo Vnutra.
Ja realne povazujem zbrane tohoto druhu v nasich podmienkach za nezmysel. V Izraeli,kde su davane za priklad,su na rozhananie demonstracii.
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Dannyk...

Teraz budem naozaj OT a verim ze mi prepacis moju zvedavost. Nemas v rodine clena s krycim nazvom BKSL? :roll:
Dannyk napísal: ak som dobre pochopil ja...
... alebo sa mylim?
:wink:
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

nemal som sem uz chut pisat .... ale

to: MRBLUE

pozrel si si vobec tie videa a fotky ? asi nie tam by si mal vyvrateny svoj post .. lata na 10 a 15 m okno auta atd.

co sa tyka toho ze GP by mal "monopol" na dovoz municie asi len tolko ak to dokazu doviest oni tak potom hocikto kto bude mat zaujem o predaj tejto municie a pocitam ze aj vyrobcovia municie(domaci) by velice rychlo nabehli na vyrobu ak by to bolo pre nich aktualne ....

z mojho pohladu zostava jedno(co tu nik nevyvratil) na kratku vzdialenost 5-15m sa +/- vyrovna ostrej na dlhšiu vzdialenost 20+ je na rozhananie davu idealna.

inak bol by som zvedavy kto z tych foristou co tu tvrdi ze je "slaby" naboj T 12 ci by mal niekto "gule" a robil by figuranta .... ved sa mu nic nemoze stat
:twisted:
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

zabudnite na gumostrel, čert nám ho bol dlžen, nejaký opuchnutý orgán sa inšpiruje a skončíme jak v rusku...
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"