Skúšky na VTSU Záhorie

Používateľov profilový obrázok
Next
prispievateľ
Príspevky: 193
Registered for: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa Next »

Myslím si, že narážala na zdravý patriotizmus. :wink:

Obrázok

Či :?:

:D
Používateľov profilový obrázok
2weird2die
častý prispievateľ
Príspevky: 741
Registered for: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

kejti napísal:Rasto, no jo, ale clovek by cakal, ze ludia sa uz konecne zacnu byt za svojich :D OK, howkh uz som ticho :P
ono politici a úradníci na vyšších miestach sa bijú za svojich...sponzorov. Všetká česť výnimkám.
eager_mendeleev

Príspevok od používateľa eager_mendeleev »

Ospravedlnujem sa za hrubku, take nieco sa mi nestava :shock:
Panzer - myslela som to presne tak ako to pochopil Next. Slovaci by uz mali byt konecne hrdi na to, co tu maju a preferovat VLASTNE KVALITNE vyrobky. Ci sa mylim? OK, poloz pred seba 2 vyrobky, oba kvalitne vypracovane, 1 bude cojaviem z Aglicka a druhy slovensky. Ktory si vyberies?
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

kejti...

Pre vacsinu kupujucich je podpora domaceho produktu jednym nie vsak jedinym kriteriom...
V duchu tvojho prispevku by v CR mali jazdit len skodovky a vsetci nosit za opaskom CZty :roll: :?:
Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Príspevky: 2007
Registered for: 16 years 5 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

kejti : v prvom rade by mal stat podporovat domacich vyrobcov, a nie im este hadzat polena pod nohy, vid. GrandPower , preco im neda stat prispevok na kazdeho noveho zamestnanca ?? hlavne ze zahranicnym firmam platia desattisice € na zamestnanca... ak by stat prispel GP , tak GP moze vylepsit strojovy park, zaviest nove technologie a nebyt zavysli na subdodavkach, tym by sa zvysila kvalita - potom to bude firma schopna konkurovat alebo aj preskoci svetovych vyrobcov
eager_mendeleev

Príspevok od používateľa eager_mendeleev »

noacoak - absolutne som to tak nemyslela, reagovala som na Panzera. Zas nezachadzajme do extremov.
TURBIAK - no ved o toto ide :( Ale to uz zase suvisi s politikou.
misko 6
občasný prispievateľ
Príspevky: 61
Registered for: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa misko 6 »

netusim, ze ako velmi je Glock podporovany statom, ale predpokladam, ze podstatne viac, nez je GP podporovane Slovenskom. (cize aj len velmi malinko znamena podstatne viac).
Ved na Slovensku, kym clovek neda uplatok, tak nikto nic pre nikoho nikdy neurobi, tym duplom statny uradnik. :!:
Ja osobne neverim tomu, ze GP vyhra tender, i ked by som bol najstastnejsi clovek na svete (samozrejme hned po Kurovi) ak by vyhralo.
Preco by nemohli mat nasi policajti domace pistole, ked Pepani maju CZ, Arschlosaci Glocky? V com je ta zahranicna pistol lepsia od nasej? Nezlepsilo by to bojaschopnost GP v zahranicnych tendroch?:evil:
2 noacoak: Chod do Ciech, a popozeraj sa na com tam jazdia a uvidis, ze väcsina aut su Skody, napriek tomu, ze kvalitou nedosahuju zahranicne znacky. Chod do Nemecka a uvidis, ze policajti tam maju len Mercedesi, VW, Audi popripade Porsche a BMW, vo Francuzsku: Peugeoty (mozno Renaulty a Citroeny). :roll:
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

misko6...
Urcite budes suhlasit ze je rozdiel medzi vyznamom slova "len" a "vacsinou" :wink:

kejti...
Obdivujem GP za to co dokazali a hovorim to s plnou vaznostou ale chcel som nesmelo podotknut ze ekvivalent pre slovensky vyrobok nie je najlepsi na svete tak ako to vyplyva z niektorych prispevkov na tomto fore.

nesmelo - casom zistis ze tu je tema glock/k100 ako nekonecny boj bez vitazov a nechcem provokovat kavaleriu GP (zvlast na ich uzemi v teme Grand Power) ktora by mohla rozputat niekolkostranove krviprelievanie :)
miro285
častý prispievateľ
Príspevky: 1397
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa miro285 »

kejti napísal:myslela som
Po dlhom čase tu máme ženu? :)
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Príspevky: 4236
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Miro blik, alebo dalsia chybicka? :lol:
Brane ako vtip samozrejme 8)
inspiring_franklin

Príspevok od používateľa inspiring_franklin »

kejti napísal:poloz pred seba 2 vyrobky, oba kvalitne vypracovane, 1 bude cojaviem z Aglicka a druhy slovensky. Ktory si vyberies?
to je ako z filmu "Pelisky" :D :D

GP existuje 10 rokov, jej produkt je v statnom vyberovom konani spolu s produktom, za ktorym stoji silna svetova znacka s 30 rocnou tradiciou - a je mu v tom konani konkurentom. To sa da povazovat za uspech.
Vyhrat zakazku by pomohlo. S "istym kseftom" by prisli aj nove investicie z vonku a posunulo by sa to cele vpred. Skupit subdodavatelov, investovat do vyvoja.
Vpred by sa to hybalo i bez toho, vyraba sa a vozi sa do statov aj do ruska. .. Ale preco ist peso, ked sa da autom. Ze?
Keby GP neuspel v tendri koli tomu, ze jeho produkt je kvalitativne horsi, alebo v poziadavkach rezortov je pre nich nevyhodnejsi to by sa dalo pochopit. Ale ked len koli tomu, ze sa niekomu nepaci nazov GP, alebo nikomu nic nestrcil do kesene, tak to je na zaplakanie.
(nie som nikomu advokatom, nechcem prilievat olej do zabomysej vojny, hoci svoj nazor mam, GP som mal v ruke 1x, G az :-) 3x, nestrielal som ani z jedneho)

Hypoteticka otazka do plena - podobnost s realitou len nahodna :
Bolo by (cisto hypoteticky, udajne) zmanipulovanie vysledkov skusok alebo testov sluziacich ako fakticke podklady do (cisto hypoteticky, udajne) zmanipulovaneho tendra nemoralnym a odsudeniahodnym podvodnickym konanim, alebo ucelom svätiacim prostriedky?
misko 6
občasný prispievateľ
Príspevky: 61
Registered for: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa misko 6 »

martinr napísal: Hypoteticka otazka do plena - podobnost s realitou len nahodna :
Bolo by (cisto hypoteticky, udajne) zmanipulovanie vysledkov skusok alebo testov sluziacich ako fakticke podklady do (cisto hypoteticky, udajne) zmanipulovaneho tendra nemoralnym a odsudeniahodnym podvodnickym konanim, alebo ucelom svätiacim prostriedky?
Dôležitá je výsledková metóda. asi tolko.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

podvod je vždy podvodom a manipulácia je vždy manipuláciou.

Pokiaľ ide o uprednostnenie domáceho výrobcu v obstarávaní... je potrebné si uvedomiť rozdiel medzi situáciou v ktorej bolo Rakúsko v r 1981 a kde je Slovensko v r 2012.

AT bolo v r1981 autonómna svojprávna krajina, kdežto SR je v r2012 znásilnená EU. Čo bolo možné vtedy, už nie je možné dnes.... aj keď, súdruhovia v ČR to pri poslednom prezbrojovaní AČR zasa raz dokázali, a chrabrí českí vojaci fasujú Breny na ktoré nadávajú a vyrába ich "česká" zbrojovka vlastnená španielsko-americko-marťanským kapitálom :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"