kejti napísal:poloz pred seba 2 vyrobky, oba kvalitne vypracovane, 1 bude cojaviem z Aglicka a druhy slovensky. Ktory si vyberies?
to je ako z filmu "Pelisky"
GP existuje 10 rokov, jej produkt je v statnom vyberovom konani spolu s produktom, za ktorym stoji silna svetova znacka s 30 rocnou tradiciou - a je mu v tom konani konkurentom. To sa da povazovat za uspech.
Vyhrat zakazku by pomohlo. S "istym kseftom" by prisli aj nove investicie z vonku a posunulo by sa to cele vpred. Skupit subdodavatelov, investovat do vyvoja.
Vpred by sa to hybalo i bez toho, vyraba sa a vozi sa do statov aj do ruska. .. Ale preco ist peso, ked sa da autom. Ze?
Keby GP neuspel v tendri koli tomu, ze jeho produkt je kvalitativne horsi, alebo v poziadavkach rezortov je pre nich nevyhodnejsi to by sa dalo pochopit. Ale ked len koli tomu, ze sa niekomu nepaci nazov GP, alebo nikomu nic nestrcil do kesene, tak to je na zaplakanie.
(nie som nikomu advokatom, nechcem prilievat olej do zabomysej vojny, hoci svoj nazor mam, GP som mal v ruke 1x, G az

3x, nestrielal som ani z jedneho)
Hypoteticka otazka do plena - podobnost s realitou len nahodna :
Bolo by (cisto hypoteticky, udajne) zmanipulovanie vysledkov skusok alebo testov sluziacich ako fakticke podklady do (cisto hypoteticky, udajne) zmanipulovaneho tendra nemoralnym a odsudeniahodnym podvodnickym konanim, alebo ucelom svätiacim prostriedky?