Idem na skúšky, držte palce!
-
inspiring_tharp
ivo_PN,
Vykašli sa na tlačivo. Pozri si zákon 190/2003 a vyhlášku 229/2011, dozvieš sa všetko čo potrebuješ. Tie predpisy pozeraj na oficiálnych stránkach, najlepšia je asi JASPI.
edit: Neviem či si poslednú vetu svojho príspevku myslel iba obrazne, ale kolky v žiadnom prípade nelep! To spraví policajt keď od teba prevezme žiadosť.
Vykašli sa na tlačivo. Pozri si zákon 190/2003 a vyhlášku 229/2011, dozvieš sa všetko čo potrebuješ. Tie predpisy pozeraj na oficiálnych stránkach, najlepšia je asi JASPI.
edit: Neviem či si poslednú vetu svojho príspevku myslel iba obrazne, ale kolky v žiadnom prípade nelep! To spraví policajt keď od teba prevezme žiadosť.
Naposledy upravil/-a inspiring_tharp v 13 Jan 2012, 21:31, upravené celkom 1 krát.
ked chcem zbrojak, musim poznat zakon. jednak aby som uspesne zlozil skusky, potom aby som konal v jeho ramci a nakoniec aby som sa nenechal (bohuzial) organom sikanovat. aj ja som na nasom ORPZ dostal ziadost, kde bol medzi prilohami uvedeny aj bod naviac oproti zakonu - zivnost alebo vypis z obchodneho registru pre skupinu ZP A. pohlad do zakona je vsak pre mna smerodatnejsi ako na ziadost. nezaskodi si napriklad precitat ustavu SR, kde sa tiez pise ze nikto nemoze chciet viac ako uklada zakon. bodka.
Mate vsetci pravdu. V urcitych pripadoch.
Ale uznajte ze, zakony a vyhlasky budem studovat pred skuskami. Nejake to vseobecne pravne vedomie mam, ale nepoznam este kazdy detail vyhlasky...
Je normalne, aby ked clovek chce nieco spravit, napriklad zhromazdit podklady k jedej obycajnej ziadosti, sedel 3 dni za pocitacom, studoval stare vyhlasky a nove vyhlasky a stare a co sa zmenilo a co sa nezmenilo a bla abla...
Nikde ziadna jednoducha informacia ani na nete ani na zbranovom oddeleni napr: Ziadatelia o ZP POZOR! od XX.XX.2012 nepotrebujete k ziadosti prikladat odpis z R.T. a tiez musite abslvovat pssychotesty. A pozor lekarsky posudok musi byt s kartickou a.t.d.
Proste NIE, a ved naco... Prezen sa 30x kde chces rob jako chces ale hlavne zaplat! Tak ale dnes som sa popytal na vsetko a dostal som odpoved.
To s lepenim kolkov som myslel samozrejme obrazne! zabudol som na smile:-)
peterson. Ja viem ze je to OR PZ ale ja tomu hovorim odmalicka zbranove, a sa mi to lubi... Hovorim to tak po svojom.
Ale uznajte ze, zakony a vyhlasky budem studovat pred skuskami. Nejake to vseobecne pravne vedomie mam, ale nepoznam este kazdy detail vyhlasky...
Je normalne, aby ked clovek chce nieco spravit, napriklad zhromazdit podklady k jedej obycajnej ziadosti, sedel 3 dni za pocitacom, studoval stare vyhlasky a nove vyhlasky a stare a co sa zmenilo a co sa nezmenilo a bla abla...
Nikde ziadna jednoducha informacia ani na nete ani na zbranovom oddeleni napr: Ziadatelia o ZP POZOR! od XX.XX.2012 nepotrebujete k ziadosti prikladat odpis z R.T. a tiez musite abslvovat pssychotesty. A pozor lekarsky posudok musi byt s kartickou a.t.d.
Proste NIE, a ved naco... Prezen sa 30x kde chces rob jako chces ale hlavne zaplat! Tak ale dnes som sa popytal na vsetko a dostal som odpoved.
To s lepenim kolkov som myslel samozrejme obrazne! zabudol som na smile:-)
peterson. Ja viem ze je to OR PZ ale ja tomu hovorim odmalicka zbranove, a sa mi to lubi... Hovorim to tak po svojom.
Naposledy upravil/-a ivo_PN v 13 Jan 2012, 22:03, upravené celkom 1 krát.
ivo- nečuduj sa.
Pozri si na webe minv.sk menu "dokumenty" -právne normy a zistíš, že tam majú absolútne neaktuálne staré znenia zákonov
A napríklad tak dôležitý zákon akým je napr. Zákon o Priestupkoch, ktorým je PZ denne živý tam vôbec neni !
Tak , čo potom chceme???
http://www.minv.sk/?zakony_mvsr
Pozri si na webe minv.sk menu "dokumenty" -právne normy a zistíš, že tam majú absolútne neaktuálne staré znenia zákonov
A napríklad tak dôležitý zákon akým je napr. Zákon o Priestupkoch, ktorým je PZ denne živý tam vôbec neni !
Tak , čo potom chceme???
http://www.minv.sk/?zakony_mvsr
-
inspiring_black
ivo_PN: pytal si sa na tu doktorku, je to vyhlaska 229/2011, stiahni si toto a dones jej to vytlacene, tam je vzor, je to priloha 3:
http://www.zbierka.sk/zz/predpisy/defau ... ocnik=2011
niekde je tam napisane tusim ake ma mat ta karticka rozmery, tak si to vytlac tak aby to malo tie rozmery, ten posudok co ti bude davat psycholog, je tam tiez a ma to byt karticka rovnakej velkosti
ja ked som to mojej lekarke doniesol, tak ziarila stastim a minutu mi dakovala, ze ako velmi som jej pomohol Smile
http://www.zbierka.sk/zz/predpisy/defau ... ocnik=2011
niekde je tam napisane tusim ake ma mat ta karticka rozmery, tak si to vytlac tak aby to malo tie rozmery, ten posudok co ti bude davat psycholog, je tam tiez a ma to byt karticka rovnakej velkosti
ja ked som to mojej lekarke doniesol, tak ziarila stastim a minutu mi dakovala, ze ako velmi som jej pomohol Smile
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 8 months
-
inspiring_black
Nie psychologicka. Ta vedela presne. Dokonca karticku aj zaliala do plastu.peterson napísal:hmm, ak pani psychologička nevie podľa čoho postupuje a vystavuje potvrdenia- radšej by som pokukal v tejto téme iný kontakt
Ja hovorim o vseobecnej lekarke. Ta nevedela nic. A nema vystavenie takehoto potvrdenia ani v cenniku. Asi to bude zadara