Aku novelu zakona 190/2003 by sme chceli my?

inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Cubitko: zjavný psychopat sa zrejme už prejavil skôr než požiadal o zbroják a tým pádom stratil bezúhonnosť (minimálne 7 rokov pred požiadaním o ZP je trestno právne zodpovedný).

Druhá vec, keby som aspoň trocha veril, že psychotesty pomôžu odhaliť takýchto ľudí tak by som polemizoval nad tým či je dobré vystavovať takejto časovej a finančnej záťaži viac ako stotisíc ľudí kvôli pár zlým kusom, ale keďže tomu neverím a považujem to za placebo, tak som proti tomu.
Používateľov profilový obrázok
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

a zabudol som, aj ked to priamo nesuvisi, uvital by som vzajomne uznavanie ZP medzi clenskymi statmi EU ...
2weird2die
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

..a nejako dohodnúť voľný pohyb so zbraňou medzi susednými krajinami.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Chcete aby vam tu volne behali ukrajinci, rumuni .. so zbranami?
Chlapi trosku pohladu i z druhej strany.

Zoid slovensko je natolko male a osidlene, ze si neviem totok realizovat bezpecnou formou.
Ako by sa ti pacilo, keby si siel na prechadzku a preletelo by ti daco nad hlavou, lebo chlap pozeral do puskohladu a nevidel ta?

Uz vidim ako by ti kradli slovaci stojany s tercami, keby si bol 500m odtial a by ta nevideli :roll:
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Rasto napísal:Chcete aby vam tu volne behali ukrajinci, rumuni .. so zbranami?
Už tu behajú a nie s legálnymi...

Rasto napísal:Zoid slovensko je ...
Pravda predstavoval som si to skôr na štýl Hickoka, dlhé na 500 metrov ma nenapadli, ale naozaj nevidím problém v tom aby si niekto zastrieľal z krátkej guľovej niekde mimo civilizácie samozrejme mimo chráneného územia atď.
dirty.harry
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa dirty.harry »

Rasto - hovorim o EU, tam Ukrajina dlho nebude... a aky vidis problem u rumuna s legalnou zbranou (samozrejme ak podmienky ziskania ZP su minimalne rovnako prisne) okrem predsudkov... ?
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

Rasto napísal:Chcete aby vam tu volne behali ukrajinci, rumuni .. so zbranami?
mozu behat uz aj teraz, ak tu maju pobyt, mozu si podat ziadost o zbrojny preukaz
Rasto
expert

Lord precitaj si weirdov prispevok, na ktory som reagoval.
Dirty EU neEU vies na akej urovni je su obe mnou spominane krajiny a ich zakony hlavne ich dodrziavanie su viac nez otazne.

Chlapi neplette sem nelegalne :?
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Rasťo, ako píše Lord. Už nám tu behajú s legálnymi zbraňami... A tiež Albánci, Kosovci a iní príslušníci "civilizovaných" juho a východoeurópskych a tiež azijskych národov.
:evil:
EDIT: O to viacej tlieskam Švajčiarom, ktorí z možnosti držať zbraň vylúčili niektoré národnosti.
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

uz vidim Britaniu alebo Nemecko ako bude uznavat nase zbrojaky...realisticke to je akurat u Cechov... to by mna osobne uz potesilo
lubor
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubor »

Ja osobne by som zrusil tie nestastne testy, mam velke pochybnosti, ze su vobec schopny odhalit dakeho cvoka. Su predsa pripady clenov policie ci vojska ktorym preplo, zabijali a presli prisnejsimi testami.
Som presvedceny, ze za urcitych podmienok je len otazka casu kedy kazdy clovek straca zdravy usudok.
A podla mojich skusenosti je B skupina ZP zbytocna a stacilo by len A, ved kto nechce nemusi zbran nosit a moze len drzat doma ale ak nahodou vznikne situacia na to potrebna ci preventivna moze ju bez problemov nosit.
Rasto
expert

Jack ja by som uzakonil klauzulku mat 10 rokov slovenske obcianstvo a az potom si moze poziadat o zbrojak.
Za tych 10 rokov (mozno 5 by stacilo) by sa ako clovek vykrystalizoval a mozno mal i cisty reijstrik.
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa lenochod »

To s behanim so zbranou po inych statoch nema logiku. Kazdy stat ma inak postaveny TZ, cize pouzitie by bolo dost o hubu.

Uvital by som toto:

1) moznost strelby z kratkej kdekolvek mimo civilizacie za zachovania bezpecnostnych pravidiel
2) zrusenie odovodnenia pri ziadosti
3) JHP na nosenie
4) miesto psychotestov vyucbu na sposob autoskoly
volmet
prispievateľ

Príspevok od používateľa volmet »

dufam ze to tu este nebolo.

povysit preukaz zbrane na nieco ako osvedcenie o evidencii u aut. umoznit tym poziciavanie zbrani medzi majitelmi prislusnej skupiny ZP.

aby (strelecky) vlk bol syty aj (zakonodarna) ovca cela, mohla by ku tomu byt nejaka evidencna kniha. sluzila by v podstate na ochranu oboch stran.
elegant_hellman

Príspevok od používateľa elegant_hellman »

Volmet: to s tými povoleniami... neviem no, osobne by som svoju zbraň aj tak nikomu nepožičial mimo môjho dohľadu :lol:

inak viac menej súhlasím zo všetkým, vrátane zjednodušenia prepravy zbraní medzi krajinami. Aspoň v EU, koľkokrát by som šiel niekde na súťaž napr len tak, ale nemôžem, bo nemám pozývací list atp...

Zrušenie odôvodnení je zbytočné, aspoň ja som s tým teda nemal problém - potrebujem to na ochranu osoby a majetku tak ako je napísané v zákone a čo 8-) . A automat by som si tiež kúpil

A spôsob výučby ako v autoškole :lol: . To určite :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"