Ja strieľam do terčov a za nimi je hlinený val, ten by sa chytiť nemalduros napísal:Kua chlapi, davajde bacha na tie svietiace, u nas z toho horela pneumatika ...
7,62x39
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 8 months
- Kontaktovať používateľa:
Cital som o svietiacich ze maju plochsiu drahu letu najma z dovodu mensej vlastnej hmotnosti v porovnani s FMJ a redukcie hmotnosti vplyvom horenia naplne.
Hladal som nejake podklady, no hadam postaci potvrdenie tohto konstatovania testom na www.strelci.com, kde klasicky vz43 prenikol do hlbky 5mm a vz43-Sv do hlbky 3mm.
Otazne je ci tieto bude mozne pouzivat na sutaziach, kedze nemaju ocelove jadro, no maju "zapalnu nevyhodu".
Hladal som nejake podklady, no hadam postaci potvrdenie tohto konstatovania testom na www.strelci.com, kde klasicky vz43 prenikol do hlbky 5mm a vz43-Sv do hlbky 3mm.
Otazne je ci tieto bude mozne pouzivat na sutaziach, kedze nemaju ocelove jadro, no maju "zapalnu nevyhodu".
Agger si robis kozy, zapalne, priebojne ... su na sutaziach zakazane, teda okrem tekvskej ligy, tam maju vlastne pravidla 
Dnes si nikto nedovolit postavit ine ako harddoxy na puskovy pretek, takze i vojenske, pardon ocipovane su povolene.
Ved uz niekto delaborujte a odvazte strelu a budete mudrejsi.
Standardna ma 124gr.
PS tie svietiace maju ocipovane nabojnice i skatulky?
Dnes si nikto nedovolit postavit ine ako harddoxy na puskovy pretek, takze i vojenske, pardon ocipovane su povolene.
Ved uz niekto delaborujte a odvazte strelu a budete mudrejsi.
Standardna ma 124gr.
PS tie svietiace maju ocipovane nabojnice i skatulky?
- -Tommasino-
- prispievateľ
- Registered for: 16 years 3 months
-
inspiring_liskov
len pridam link: http://www.sa58.kx.cz/predpis/sa-58-predpis-50.php Del-21-5 strana 50 a 51
No to nie je úplne pravda..aj pri strielaní na hlinený val uvidíš, že strela sa dokáže odraziť tak, že bude poletovať okolo a môže zapáliť trávu.Panzer napísal:Ja strieľam do terčov a za nimi je hlinený val, ten by sa chytiť nemalduros napísal:Kua chlapi, davajde bacha na tie svietiace, u nas z toho horela pneumatika ....
Z vlastných vojenských skúseností odporúčam:
- strielať na hardox - je z toho riadne očmudený ale nič nezapáli
- strielať na hlinený val, podľa možnosti bez kameňov
- nestrielať na val ani na strelnici, ak je tam suchá tráva
- zásadne nestrielať na dlhších strelniciach tak, že terč bude nižšie ako poloha na strelbu, teda strela sa po pár metroch otrie o zem, odrazí od nej a bohvie ako ďaleko dopadne a niečo podpáli.
M.
Každopádne aspon uvidíte, kam lietajú odrazené strely
-
bus driver
- častý prispievateľ
- Registered for: 14 years 5 months