Skúšky na E-čko

infallible_joliot

Skúšky na E-čko

Príspevok od používateľa infallible_joliot »

pozdravujem....nasiel som tu uz vela uzitocneho o E ale nie to co potrebujem...chcem sa opytat ci ma niekto skusenosti ako je to s vybavovanim len samotneho ecka...nemam este 21 ale som v streleckom klube...mam vsetko potrebne na vybavenie teda uz len to odniest na policiu...ale skusky sa robia normalne ako pri ostatnych skupinach? a cely postup trva kratsie alebo nie? dakujem...
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

ja si myslim, ze to je uplne rovnake ako pri inych skupinach, papiere potrebujes rovnake, ucivo je tiez rovnake.
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Ako uz bolo spomenute, skusky su uplne rovnake, az nato ze ty, ako nie 21rocny musis byt v narodnom tyme aby si dostal E a zbrojak. :cry:
spherixis
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa spherixis »

Pokial nemas 21, to ze si v streleckom klube, nehra ulohu.
Musis byt, ako to uz padlo v narodnej reprezentacii.
inspiring_vaughan

Príspevok od používateľa inspiring_vaughan »

Skusky su sice rovnake akurat nerobis prakticku cast, ale musis mat potvrdenu vykonostnu triedu aspon 3ku. Ten proces je uplne rovnaky aj trva rovnako dlho , dokonca aj policajti chodia na navstevu :lol:
spart
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spart »

Ako je to s tym clenstvom v klube. Potrebujem ho aby mi vydali Ecko to je mi jasne, ale co sa stane ked stratim clenstvo odoberu mi zbrojny preukaz?
inspiring_vaughan

Príspevok od používateľa inspiring_vaughan »

Presne tak. Klub odosle na policiu info o clenoch ktorym bolo zrusene clenstvo. A mas po E skupine ak inu nemas musis samozrejme odovzdat zbrane ...
thrash
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa thrash »

NO VED POTOM SA STACI PRIHLASIT V INOM KLUBE NIE ?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

no lepsie je nie POTOM ale este predtym :)

inak, ked som si bol ziadat o E , tak mi policajtka vravela, ze ziaden z Bratislavskych klubov neposiela hlasenia o skonceni clenstva. Mal by si to urobit ty z vlastnej iniciativy. Policajti to budu najskor preverovat po 10 rokoch pri obnovovani ZP
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

ak je problem zo skupinou-strata platnosti- ktorejkolvek sk. ZP ,ZP je neplatny

§ 25
Zánik platnosti zbrojného preukazu

(1) Platnosť zbrojného preukazu zaniká
a) uplynutím doby platnosti zbrojného preukazu,
b) oznámením jeho straty alebo odcudzenia,
c) nadobudnutím právoplatnosti rozhodnutia o odňatí zbrojného preukazu (§ 26),
d) ak je tak poškodený, že zápisy v ňom uvedené sú nečitateľné alebo je porušená jeho celistvosť,
e) ak obsahuje údaje nezodpovedajúce skutočnosti,
f) ukončením pobytu jeho držiteľa na území Slovenskej republiky,
g) ak jeho držiteľ zomrel alebo bol vyhlásený za mŕtveho,
h) dňom vrátenia zbrojného preukazu policajnému útvaru, ktorý zbrojný preukaz vydal.

(2) Ak zanikne platnosť zbrojného preukazu podľa odseku 1 písm. b), d) alebo e), vydá policajný útvar nový zbrojný preukaz po predložení dvoch fotografií podľa § 17 ods. 2 písm. a) a zaplatení správneho poplatku s platnosťou podľa zbrojného preukazu, za ktorý sa nový zbrojný preukaz vydáva.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Este doplnim:

§ 28 Povinnosti držiteľa zbrojného preukazu
(1) Držiteľ zbrojného preukazu je povinný
...
l) oznámiť policajnému útvaru, ktorý vydal zbrojný preukaz, stratu podmienky bezúhonnosti, spoľahlivosti alebo zdravotnej spôsobilosti, ukončenie miesta pobytu na území Slovenskej republiky, zánik oprávnenia podľa osobitného predpisu pri skupine C zbrojného preukazu, zánik členstva v poľovníckej organizácii pri skupine D zbrojného preukazu alebo zánik členstva v streleckej organizácii pri skupine E zbrojného preukazu do siedmich dní odo dňa, keď táto zmena nastala,

Bezna prax je sice taka, ze malokto nieco oznamuje, ale je to potencialne riziko.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Podla akeho predpisu ma klub povinnost oznamovat zanik clenstva ? O nicom takom neviem. Niekto z pritomnych ano?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

ved o tom to je, nie je to povinnostou klubu ale drzitela ZP sk.E

druha vec je, ze ak to neurobis, nemaju ako na to prist ze si prestal platit clenske...
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Aj nas klub v ramci dobrej spoluprace kazdoročne ohlasujeme clenov ktorych neplatia.PZ ich si overi ci maju E, a este ci maju na E,napr.SA 58,Malokalibrovku.Vela ludi ma E skupinu ale zbran ziadnu.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Takze je to od vasho klubu taka dobrovolna cinnost :evil: . "Nezaplatis ? Vsak mi ti ukazeme :twisted: . !"
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"