Čo je pre mňa najpodstatnejšie je to, že on celú logiku svojho názoru postavil na bulvárnych titulkoch v novinách: "Strakonická ráno kolabovala, při policejní střelbě tam zemřela žena" alebo "Na řidiče auta, v němž zemřela spolujezdkyně, nestříleli policisté prvně"...
Problém je ale v tom, že napríklad v referencovanom článku (a ďalšie to viac menej prevzali) bolo napísané: "Policista po voze vystřelil, řidič přesto ujel, zastavil až po několika stech metrech a z vozu utekl. Uvnitř zůstala mrtvá spolujezdkyně. "MRBLUE napísal: ...
Ale k veci,kto chce,nech sa pomota po ceskych spravodajskych portaloch. Tam bola cela situacia okolo strelby popisana,cinnost policajtov aj vodica podozriveho vozidla. Niesom znalec,ale mne z toho vypliva jasna chyba zasahujucich policajtov. Problem je ale v tom ye policajti si velmi neradi priznavaju pochybenie. Preto sa obcas menia alebo skresluju skutocnosti. ...
Ani slovo o tom, že by bola spolujazdkyňa zasiahnutá strelou policajta.
Ano slovo o tom, že v čase streľby žila! Policajt ju v aute sedieť nevidel...
Ani slovo o tom, že by zomrela skutočne až v aute a to v tej chvíli, keď auto zasiahla (a zasiahla ho vôbec?) strela policajta...
Také fakty jednoducho nikde neboli uvedené, ale MRBLUE si ich na základe titulku vyfabuloval. A policajta hneď odsúdil za vraždu a hneď ho aj popravil! A spochybnil šmahom ruky celý systém policajného vyšetrovania, o ktorom má iba veľmi hmlistú predstavu.
Zažil som priveľa unáhlených záverov a rozhodnutí, po zmene pohľadu sa však už iba málokto z tých "jasných" dokázal čestne postaviť a povedať:"Prepáčte, zmýlil som sa, mal som iba jednostranný pohľad, bola to moja chyba!"
Preto radím s "jasnými" závermi počkať na fakty.
P.S.: Prečo polícia vzala pod ochranu expriateľku a syna vodiča? Prečo polícia upozorňuje verejnosť, že utečený vodič je ozbrojený a nebezpečný?