Trezor/Uschovna schranka

Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Mozno ste si vsimli, ze som sa zacal trosku venovat uschovnym skriniam a trezorom, tak mam pre vas dalsi zlepsovak, ci uz pre majitelov, alebo buducich stastnych :-)

a tym je :

Obrázok

Vacsinou dvere z vnutra maju nevyuzity priestor (hujoviny na vyteraky neratam), tak som odkukal zlepsovak na zvacsenie i tak malej kapacity skrin na 10 zbrani :-)

Jedna sa o obycajny drziak naradia z Lidla za 5E, pricom standardisti asi vyuziju vsetky 4 pozicie, len mne to nikdy nevida :-)
LtTT
prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa LtTT »

No neviem neviem, dnes som sa akurat pozeral do skrine na 10 kuskov ... ked ich tam vsetky naukladas tak neni sance tam dat este nieco navyse (vacsinou tam kde by sa aj dalo tak su uz vytvorene schranky ) ... skratka full house. Jedine, ze by si tam mal nahadzane len Sa vz 58 ale ked tam mas flintu s optikou uz musis davat pozor ako ju tam ulozis, aby si vobec zavrel dvere.
Je to skor zaujimave riesenie do skrin bez drziakov alebo kuskov "ludovej tvorby" v pretvarani plechovej skrine z baumaxu na skrinu na zbrane. Tam si myslim, ze by to bolo velmi vhodne ;)
Rasto
expert

Keby si nemal mikro dvere, tak by sa ti to tam hodilo, ako rit na serbel.
Teda na mojho favorita to urcite pojde a bude to tip top.

http://lltrezor.sk/

TREZOR WSA 10
kapula
častý prispievateľ
Registered for: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Frajerka nadabila na zaujimavo vyrieseny "trezor" v obyvackovej stene - pod telkou chlapik spravil vystuzeny suflik, odomyka sa cislenym kodom. Cele to ma napojene na alarm, takze moze spustit poplach zadanim kodu a podobne vychytavky...

video je tu

hlbsi popis aj s kvazi navodom tu
Jean
prispievateľ
Registered for: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa Jean »

Ahojte,

nevlasni niekto tento trezor ? TREZOR WSB 5 KOMBI (WICO) ??
sego13
prispievateľ
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa sego13 »

Nasiel som akciu na lacny sejf, ak by niekto mal zaujem o zalozne riesenie.

http://www.metalkas.sk/detail/trezor-home-safe
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Jean napísal:...nevlasni niekto tento trezor ? TREZOR WSB 5 KOMBI (WICO) ??
Od predajcu som sa dozvedel, že tieto trezory (WSA a WSB) už český výrobca na náš trh nedodáva. Majú totiž problém s certifikáciou kvôli vonkajším závesom.
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Otazka na pravnikov nachadzajucich sa na fore. Da sa v ramci zakona o zbraniach a strelive povazovat http://lltrezor.sk/ DIANA 3 za trezor? To jest je mozne mat v nom ulozenu kratku na policke (dodatocne dorobena) v puzdre so zasobnikom v zbrani? Pokial sa dobre pametam tak tak v trezore moze mat clovek zbran v stave pripravenom na strelbu.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

to neni ani tak velmi otazka na pravnika ako skor na kohokolvek, kto ma dostupnu technicku normu definujucu trezor a potom je to uz len otazka konfrontacie s technickymi specifikaciami modelu ktory mas.
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Pojem trezor upravuje technická norma STN EN 1143-1+A1. Ak máte niekto k nej prístup, bolo by fajn uviesť definíciu trezora.
Rasto
expert

Daco vypichnute z netu:

Umiestnenie

Kde bude Váš trezor stáť? Stenový trezor môžete zamurovať do steny, no nezabudnite, že na jeho zamurovanie je potrebné vyhĺbiť v stene otvor väčší minimálne o 100 mm na každú stranu, do ktorého sa trezor osadí, stena sa spevní oceľovou výstuhou a zaleje vysokopevnostným betónom. Nábytkové trezory s hmotnosťou do 1000 kg musia byť upevnené kotvami o stenu alebo podlahu podľa STN EN 1143-1 bod 4.2.

Bezpečnosť

Trezory sa vyrábajú v rôznych bezpečnostných triedach a stupňoch utajenia, preto si zvážte, aké hodnoty do nich budete ukladať. Trezory sa zaraďujú do 13 bezpečnostných tried. Trezory v bezpečnostnej triede I. – V. sú stenové a voľne stojace trezory. V bezpečnostných triedach V. – XIII. sa stavajú komorové trezorové miestnosti. V roku 2001 bola prijatá európska norma STN EN 1143–1, podľa ktorej sa vykonávajú skúšky odolnosti. Pred kúpou trezoru sa poraďte so svojou poisťovňou o poistných podmienkach na zabezpečenie objektu a bezpečnostnej triedy trezoru. V tabuľke uvádzame orientačné limity poistných hodnôt uložených v trezore:

Stupeň bezpečnosti
Základný limit v Eu / Sk
Maximálny limit v Eu / Sk

0 - počet zámkov 1
1.660 / 50.000
9.960 / 300.000

1 - počet zámkov 1
6.640 / 200.000
26.550 / 800.000

2 - počet zámkov 1
16.590 / 500.000
99.580 / 3.000.000

3 - počet zámkov 1
33.190 / 1.000.000
265.550 / 8.000.000

4 - počet zámkov 2
66.380 / 2.000.000
531.100 / 16.000.000

5 - počet zámkov 2
132.770 / 4.000.000
796.650 / 24.000.00

Ked si zakupis trezor akej kolvek bezpecnostnej triedy, tak musis mat k nemu certifikat.

Nemyl si trezor (dvojplastova skrina s protipoziarnou vyplnou) hmotnostou niekolko 100kg a skrinu na zbrane o hmotnosti niekolkych 10kg.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Odkiaľ beriete istotu, že 190/2003 sa pojmom 'trezor' odkazuje na niektorú STN?

Pojem 'trezor' sa v 190/2003 vyskytuje celkovo 4x v štyroch odsekoch paragrafu 55.
Použitý je v 3 slovných spojeniach:
- trezor
- uzamykateľný trezor (2x)
- uzamykateľný skriňový trezor

Sú všetky tieto termíny definované v STN? Existuje aj neuzamykateľný trezor? Osobne pochybujem, že napr. "uzamykateľný skriňový trezor" je exaktne definovaný v STN, ale nechám sa prekvapiť.
Ak tie spojenia definované nie sú, otázna je potom podľa mňa aj samotná definícia pojmu 'trezor' (pre účely 190/2003).

Toľko pohľad laika, som zvedavý na prípadné odpovede.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

yarco má pravdu. Zákon o zbraniach používa všeobecnú formuláciu na uloženie zbraní. Ak sa hovorí o trezore na účely uloženia zbraní- postačuje i ohňovzdorná skriňa.
Kategórie trezorov a ich triedy určuje tuším vyhláška NBU.
Trezor, ktorý má betónom liate steny a teda i zodpovedajúcu hmotnosť a časovú odolnosť voči prekonaniu je vyžadovaný príslušnými predpismi na úschovu vecí, cenností alebo zbraní v súvislosti s poistením chránených vecí, alebo prevádzkou napr.firmy alebo inštitúcie.
Domáce uloženie zbraní nejde podľa týchto požiadaviek.
Na domácu úschovu plne postačuje komerčná ponuka schránok a skríň počnúc Baumaxom a končiac napr. firmou Eurosafe
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Mam "trezor" na zbrane od lltrezor.sk - konkretne Dianu3. Ja osobne by som to trezorom nenazyval, hrubka steny je 1.5mm , okolo zamku zdvojena na 3mm. Velkou vadou je vsak vola medzi dverami a ramom. Pri zatvoreni a zamknuti dveri je medzi okrajom dveri a ramom dveri medzera dostatocne velka na zalozenie pacidla, takze pokryvit plech dostatocne na to, aby sa dvere otvorili nebude zdaleka nemozna zalezitost. To ze su dvere uzamknute v 3 bodoch je sidce pekne, ale vzhladom na volu odhadujem cas potrebny na vypacenie tak na 10 minut maximalne. Vnutorna schranka je na tom lepsie, tam uz vola medzi dverami a ramom nieje.
Kazdy trezor je prekonatelny, ale ta vola je velky problem. Ak by na prekonavanie potreboval vrtacku, pripadne rozbrusku je s otvaranim spojeny dodatocny hluk, pripadne nemusi nastroj mat zo sebou. Pacenie je ale ovela tichsi sposob vlamania.

Celkove zhrnutie: pre potreby zakona je to plne dostacujuci "trezor", ale ziadne bezpecne ulozenie to nieje :)
elegant_germain

Príspevok od používateľa elegant_germain »

Cafte.Tak nova skrinka hotova pre zatial len cz 83 ale coskoro tam bude kosa xD Je to len Home made a este raz to pojde prestreknut ciernou,zle som to prekryl ale to az ked budem mat nato cas.

http://img.janforman.com/llllyzwt.jpg
Naposledy upravil/-a elegant_germain v 24 Jún 2012, 17:51, upravené celkom 3 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."