Ide o moje debaty s odporcami zbrani. Predpokladam ze kazdy sa borite s podobnymi ludmi.
A: tu mas priklad, dajme zbrane kazdemu.... http://www.topky.sk/cl/11/1302564/Strel ... -zranenych
B: nemusim ani komentovat, sam vies, ze trepes kraviny ... zakazme auta vsetkym, ved nehody su kazdy den smrtelne
A: nie, dajme pistol kazdemu do ruky a cudujme sa potom, ze kazdy posahany tu striela, kde ho napadne. Porovnavat auto so zbranou a nehodu s umyslom je na zamyslenie Matej.
B: u mna je na zamyslenie tvoje pokrivene videnie sveta, kde exces vydavas za pravidlo
A: na zamyslenie je vidiet tvoje pokrivenie sveta, ze kazdy, komu sa zachce, ma mat zbran.
B: zbran je sucastou cloveka odjakziva. Moze ti to prekazat ale holt, je to tak. Noz je tiez zbran
A: ale aj primitivne kmene dali zbrane do ruk iba kvalitnym bojovnikom a lovcom, nie posahanym kretenom...
B:
A: stihomam?
B: kompaktna pistol je na obranu lepsia ako bazooka
A: Ale proti komu? Ved princip toho, co teraz ty chces je, aby si sa uz branit ani nemusel. Bude moct mat zbran kazdy a odfajci ta uz dopredu rovno do lebene a budes mat po probleme. Mal by byt z teba teraz zastanca represii, ved ty uz zbran m...as a naco potom chces, aby ju mali ostatni, ked mas taky strach o svoju bezpecnost.... Odporujes sam sebe, na jednej strane chces byt mocnejsi, ako potencionalny nepriatel a na strane druhej chces akemukolvek nepriatelovi dovolit sa ozbrojit... No o com to je? Nema to zakladnu logiku. Zastavas len nazor kretenov, ktori sa ku tej zbrani (zrejme pravom) ani nevedia dostat.
http://www.topky.sk/cl/100370/1302647/S ... ostreleny- a tu mas dalsieho, no mal dostat tento clovek zbran do ruky? A predstav si kolko kktov by ju malo, keby bol ten zakon este makksi..... Ci myslis, ze je to skoda tych v Ceede, ze neopatovali strelbu a nepostrielali vsetko co sa pohlo vtedy naokolo?
B: Palo ... zbran chcem preto, lebo sa obavam kretena, ktory na mna v noci cestou zo stanice domov vytiahne nozik ... rovnako chcem aby sa proti takymto nasilnikom mohol branit kazdy ... ten co chce znasilnit zenu, tak ju nejde zastrelit, ide ...ju znasilnit. Nestreli jej "dopredu rovno do lebene " ... Mna nejde nikto zabijat (teda aspon myslim). Hrozba zbranou je tiez riesenie mozneho konfliktu, nemusim hned niekoho zastrelit.Netusim preco ale vytahujes TOTALNE blbe scenare, ktorymi ale nedokazujes nic len svoju zabednenost. ... ... ten muz z Galanty nepotreboval pistol, konecne pochop, ze kto chce urobit zle, tak to urobi s cimkolvek ... a ano, ak by dotycni ludia v CEEDe boli ozbrojeni, tak nemuseli byt zraneni.
A: ja som zabedneny? Sak ja som za to, aby ked sa clovek musi tulat tmavymi ulickami, nech ma zbran na obranu ak to fakt potrebuje. Ale nech prejde kvalitnymi psychotestami, je registrovany a vlastne policia ma pod kontrolou vyskyt zbrani. Zab...ednene su jedine tvoje nazory na to, ze na zbran ma narok ktokolvek. To je tak priblbly napad, ze sa mi uz ani nechce davat argumenty na to, aby som ti to vyvratil. Myslim, ze tie dva linky by ti mali stacit.
B: ZIADNE PSYCHOTESTY NEODHALIA SKRATOVE KONANIE LUDI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Harman PRESIEL PSYCHOTESTAMI !!!!!!!!!! je to totalna kravina
A: ale mozu odhadnut uchylakov, alebo sadistov a neviem akych psychosov... Cize mozu odfiltrovat znacne mnozstvo nebezpecnych ludi... A ked uz sme pri Harmanovi, keby fungovali represivne opatrenia lepsie, nemal by doma nelegalny samopal a dosledky mohli byt minimalne mensie, ak by ho pobehovanie "iba" s pistolkou neodradilo uplne.
B: ... co to ma spolocne s vlastnictvom zbrane? a mimochodom, kedy som ja protestoval voci psychotestom? ja som niekedy povedal ze predavajme zbrane v Tescu v oddeleni s rozkami? ja som za kontrolu ale som PROTI obmedzovaniu vlastnictva
A: A nie kazdy clovek a rovnake predpoklady na skratove konanie, mna by ziaden skrat nenasral natolko, aby som vystrielal kohokolvek.... O kvalite psychotestov si si spravil svoj obraz sam.... Cize to, ze henten presiel, este nic neznamena...
B: tak co si pisal o kvalitnych psychotestoch? proste skratove konanie u cloveka ziaden test neodhali ... a na zaklade EXCESOV likvidovat ostatnych vlastnikov je ZLE !
A: pouzivas slovnik ako Fico... Likvidovat vlastnikov... Ja tu hovorim o regulacii. Nema to vyznam. Zbran nepatri detom do ruk a to, ze uz nemaju 18 neznamena, ze uz mozu vsetko. Ak chces volny zbranovy trh, prajem stastnu cestu do Somalska. Uzijes si... SLOBODAAAAA...