Potraviny
k tomu gronskemu trezoru semien:
cele to smrdi, mam silny pocit, ze v skutocnosti tam ide o nieco naviac
Global Crop Diversity Trust
nedavno som docital vynikajucu knihu OSIVO, odporucam. Je to fikcia postavena na faktoch. Celkom mrazive citanie. Podla mna blizsie k realite, akoby sme si zelali.
Autorka samozrejme pracuje s vymyslenymi menami a nazvami firiem, ale pre trochu informovaneho citatela je jasne, ze podobnost nie je cisto nahodna.
Uplne zrejmy priklad: Parmalat -> Parmayog
atd.
plus odporucam dokument: Svet podla Monsanto. http://www.youtube.com/results?search_q ... l675l8l8l0.
p.s.: Among the listed sponsors are: Monsanto; The Bill and Melinda Gates Foundation (Bill privately invested heavily in Monsanto stocks); world agribusiness giants Dupont/Pioneer Hi-Bred and Syngenta, both promoting GMO seeds and all the chemicals needed for large scale monoculture farming; global network groups supported by Rockefeller foundations
Learn more: http://www.naturalnews.com/034468_dooms ... z1qISkTH67
cele to smrdi, mam silny pocit, ze v skutocnosti tam ide o nieco naviac
Global Crop Diversity Trust
nedavno som docital vynikajucu knihu OSIVO, odporucam. Je to fikcia postavena na faktoch. Celkom mrazive citanie. Podla mna blizsie k realite, akoby sme si zelali.
Autorka samozrejme pracuje s vymyslenymi menami a nazvami firiem, ale pre trochu informovaneho citatela je jasne, ze podobnost nie je cisto nahodna.
Uplne zrejmy priklad: Parmalat -> Parmayog
atd.
plus odporucam dokument: Svet podla Monsanto. http://www.youtube.com/results?search_q ... l675l8l8l0.
p.s.: Among the listed sponsors are: Monsanto; The Bill and Melinda Gates Foundation (Bill privately invested heavily in Monsanto stocks); world agribusiness giants Dupont/Pioneer Hi-Bred and Syngenta, both promoting GMO seeds and all the chemicals needed for large scale monoculture farming; global network groups supported by Rockefeller foundations
Learn more: http://www.naturalnews.com/034468_dooms ... z1qISkTH67
-
friendly_bohr
Ak nežiješ na mori, tak stačí sledovať situáciu. A byť pripravený a vedieť čo treba.
Myslím, že pripravenosť spočíva skôr vo vedomostiach, ako mať doma obrovské zásoby, a zvyšok života si ničiť žalúdok a žrať jedlo po záruke.
Inak starý ludia, čo prežili vojny tak tak žili celý život. Bolo zvykom u starých babiek, že potraviny sa jedli, až sa začali kaziť. A chlieb najprv zjesť starý. Čerstvý odložiť. A tak sa aj chlieb jedol len starý.
Myslím, že pripravenosť spočíva skôr vo vedomostiach, ako mať doma obrovské zásoby, a zvyšok života si ničiť žalúdok a žrať jedlo po záruke.
Inak starý ludia, čo prežili vojny tak tak žili celý život. Bolo zvykom u starých babiek, že potraviny sa jedli, až sa začali kaziť. A chlieb najprv zjesť starý. Čerstvý odložiť. A tak sa aj chlieb jedol len starý.
zaujimavy napad do bytu
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Aki, samozrejme ohladom ku vsakovakym vydobytkom modernej doby ktore nas okradaju o cas a moznost improvizacie mas pravdu. Na druhu stranu este pred par rokmi ludia nemali pocitace, internet, satelity, mobili, platobne karty a podobne p...viny a nemyslim si, ze by sme vtedy zili ako neandertalci. Najvacsi problem prisposobit sa by mali mladsie rocniky co si bez toho aby na facebook zavesili oznam, ze " prave som sa dobre vysral " ani nevedia predstavit svoj den. Vela ludi spohodlnelo a uz nedokazu vôbec improvizovat v pripade akehokolvek problemu .
-
friendly_bohr
Kapo ale aj tak sa oplati mat doma aspon niaky ten zaklad , niako extremne niesom vybaveny , mam v pivnici cukor, ryzu, muku sol za takych 600 -700 euri vsetko presipane do 5L PET flias a to len preto aby som kludnejsie spaval myslim ze ked o 20 rokov nieco buchne tak sa tomu budem tesit ze to mam v pivnici a ked nie tych par euro ma nezrujnuje a okrem toho zbezne konzervy v spajzi.
-
friendly_bohr
Tú cenu nemyslíš vážne? Inak som rád, že si sa sem nasťahoval len kvôli WFTS.kalap napísal:Kapo ale aj tak sa oplati mat doma aspon niaky ten zaklad , niako extremne niesom vybaveny , mam v pivnici cukor, ryzu, muku sol za takych 600 -700 euri vsetko presipane do 5L PET flias a to len preto aby som kludnejsie spaval myslim ze ked o 20 rokov nieco buchne tak sa tomu budem tesit ze to mam v pivnici a ked nie tych par euro ma nezrujnuje a okrem toho zbezne konzervy v spajzi.
Ja to až tak neprežívam. Ja by som rád bol sebestačný, bez náväznosti na situáciu. A vcelku sa mi darí.
A ak by to chcíplo, tak posledných 10 ton mäsa veziem sebe dom.....
Presne to som myslel. Solarna burka moze vyradit napriklad trafostanice. Nahradenie sucasnych trafostanic moze trvat az 10 rokov. Pri vypadku energie v tomto rozsahu prestane fungovat svet ako ho pozname. Nejde o vypadok blbeho xichtobooku. Ide o vypadok silno a slaboprudu, poskodenie zariadeni v elektrarnach, rozvodnych sietiach. Po vypadku prudu nasleduje TMA.
- Gunslinger
- moderátor
- Registered for: 18 years 4 months
Trochu odbocujeme, ale ked tak to potom precistim/presuniem 
djuri: Nevies kedy to dojde aj do slovenskej IKEI?
Kapo: Drobna elektronika (vratane relatok, elektroventilov a pod.) by pravdepodobne nebola prilis ovplyvnena, ale elektricke siete a vsetko k nim pripojene bez ochrany (pripadne aj nepripojene ale majuce dlhsie privodne vedenie v ktorom samotnom by CME indukovalo elektrinu) by trouble mohlo mat. A samotna prenosova sustava by si to odniesla asi najhorsie.
AKI: Kdesi som cital ze tie klucove komponenty pre vysokonapatove trafostanice (vratane tych za morom) robi len nejaka nemecka firma, ktora uz teraz ma dvojrocny vyrobny backlog, nevies co je na tom pravdy? (nechce sa mi tomu v dnesnej dobe globalizacie verit
Inak - len pre upresnenie - pri silnej solar flare by to bolo tusim cca 10-20 minut (od spozorovania), pricom najkratsie cca 7 minut, pri CME (coronary mass ejection) mozno az na druhy ci treti den (od spozorovania), pricom najkratsie za 17 hodin.
Kazdopadne zatial co informacii o CME by boli vecer plne spravy (plus 'divadlo' na oblohe), solar flare by bola ozaj rychle prekvapko
CME je ale vo vseobecnosti daleko vacsia hrozba nez solar flare. Momentalne sme v stadiu ked ich je relativne viac a vyskytuju sa dost casto, a oboje solar flare aj CME patria medzi 'black swans' (cierne labute = udalosti ktore v podstate nejde predvidat alebo ich pred ich prichodom takmer nikto nepredvidal).
Gunslinger
djuri: Nevies kedy to dojde aj do slovenskej IKEI?
Kapo: Drobna elektronika (vratane relatok, elektroventilov a pod.) by pravdepodobne nebola prilis ovplyvnena, ale elektricke siete a vsetko k nim pripojene bez ochrany (pripadne aj nepripojene ale majuce dlhsie privodne vedenie v ktorom samotnom by CME indukovalo elektrinu) by trouble mohlo mat. A samotna prenosova sustava by si to odniesla asi najhorsie.
AKI: Kdesi som cital ze tie klucove komponenty pre vysokonapatove trafostanice (vratane tych za morom) robi len nejaka nemecka firma, ktora uz teraz ma dvojrocny vyrobny backlog, nevies co je na tom pravdy? (nechce sa mi tomu v dnesnej dobe globalizacie verit
Inak - len pre upresnenie - pri silnej solar flare by to bolo tusim cca 10-20 minut (od spozorovania), pricom najkratsie cca 7 minut, pri CME (coronary mass ejection) mozno az na druhy ci treti den (od spozorovania), pricom najkratsie za 17 hodin.
Kazdopadne zatial co informacii o CME by boli vecer plne spravy (plus 'divadlo' na oblohe), solar flare by bola ozaj rychle prekvapko
Gunslinger
Guns, keď už si to načal, jednu vec sa ešte oplatí dovysvetliť. Ak sa mýlim, tak na oprav. Keď som pred časom trošku čítal o tejto tématike, dospel som k názoru, že je síce fakt, že pri CME by sme si v TV správach zrejme pozreli príspevok o úžasnom divadle na slnku, ale aby si niekto nerobil falošné nádeje, zrejme by žiadne skutočné varovanie pre pospolitý ľud neprišlo. Čiže vyšlo by to +/- na rovnako ako v prípade solar flare.
A to varovanie by neprišlo aj preto, lebo pri spozorovaní CME sa síce dá zhruba zmerať jej intenzita, dokonca sa dá približne predpovedať, ktorý región bude najviac postihnutý, ale je prakticky nemožné predvídať rozsah škôd, ktoré tento jav napácha na infraštruktúre, až kým ich skutočne nenapácha. Neviem, kto by v takej situácii riskoval obrovskú paniku v uliciach, keď vlastne nie je jasné, čo všetko sa stane, až kým sa to nestane. Mnohé iné prírodné javy a ich následky sú v tomto smere podstatne ľahšie predvídateľné.
A to varovanie by neprišlo aj preto, lebo pri spozorovaní CME sa síce dá zhruba zmerať jej intenzita, dokonca sa dá približne predpovedať, ktorý región bude najviac postihnutý, ale je prakticky nemožné predvídať rozsah škôd, ktoré tento jav napácha na infraštruktúre, až kým ich skutočne nenapácha. Neviem, kto by v takej situácii riskoval obrovskú paniku v uliciach, keď vlastne nie je jasné, čo všetko sa stane, až kým sa to nestane. Mnohé iné prírodné javy a ich následky sú v tomto smere podstatne ľahšie predvídateľné.