Prihlasenie zbrane

Používateľov profilový obrázok
maros15
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Ak je zbran evidovana na policajnom utvare,ktory vydal kupujucemu ZP,nakupne povolenie sa nevydava.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Michal1 napísal:Ono to zalezi ci to kupujes v nieste tvojho trvaleho bydliska ci nie.
Ak ano tak pojdete spolu na miestne oddelenie a tam vam to prepisu, samozrejme ze uz mas popredu vybavené nakupko.
Ak kupujes v mieste trvaleho bydliska tak netreba NP.

zakon 190/2003, §11, odsek 9
Ak je zbraň kategórie A alebo zbraň kategórie B, ktorá má byť predmetom prevodu vlastníctva, evidovaná policajným útvarom, ktorý žiadateľovi o vydanie nákupného povolenia vydal zbrojný preukaz alebo zbrojnú licenciu, nákupné povolenie sa nevydáva.

Cize ak je zbran evidovana na OR PZ, ktore vydalo kupujucemu ZP (prevod vramci okresu), tak netreba NP, len sa treba spolu ukazat na policii a prepisu vlastnictvo.

Uprava: maros15 predbehol si ma, zacal som pisat odpoved a potom mi dlho trvalo kym som vyhladal zakon :D
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Jo, to je pekné, že tu rozvíjate debatu, ale už sa vám trošku pretrhla niť. :D . Som sa pýtal ja a na túto otázku:

Kapo napísal: V podstate ma hlavne zaujíma, či pri predaji treba ísť aj na odelenie evidencie zbraní v mieste kde je prihlásená.

Lebo sa mi čosi marí, že v podstate by sa to malo dať aj tak, že kupujúci a predávajúci si vypíšu nákupné povolenie A, B, C a vymenia ci vecné ceny. A potom si idú každý zo svojim ústrižkom svojou cestou. / na svoje oddelenie evidencie zbraní
A jedná sa samozrejme o prevod z okresu do okresu a NP mám vo vačku.
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Takže si dám aj sám sebe odpoveď. :( Som to našiel tu:
zakon 190/2003, §11,

" Prevod vlastníctva zbrane kategórie A alebo zbrane kategórie B medzi držiteľmi zbrojného preukazu sa uskutočňuje na policajnom útvare, kde je táto zbraň evidovaná po jej predložení; tento policajný útvar vyplní nákupné povolenie a diel C nákupného povolenia zašle policajnému útvaru, ktorý vydal nákupné povolenie."
inspiring_vaughan

Príspevok od používateľa inspiring_vaughan »

Pridam skusenost mojho znameho z PO. Kupoval zbran od chalana z presova zbran bola registrovana v PO a na evidencii mu tvrdili ze musi mat ajtak nakupne tak siel donesol kolok vypisal nakupne a potom este zaplatil 150 za prihlasenie . Vravel som mu ze to nebolo v poriadku ale nechcel sa snimi hadat tak to nechal tak.Proste krasa od ludi chcu aby dodrziavali zakon a sami ho neovladaju .
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Ved sme ti to uz napisali hore.

Ospravednujem sa za to nakupko. :oops:
Niekedy rozmyslam ovela rychlejsie ako pisem, myslel som to samozrejme z okresu do okresu. :oops:
kapula
častý prispievateľ
Registered for: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Chlapci, rychla otazka:

tento piatok chcem kupit, zbran, zaregistrovat by som ju siel az buduci piatok. Je to stale v lehote 7 dni?

Ja by som povedal ze aj hej, otec tvrdi, ze lehota zacne plynut uz v den nakupu, cize ked pridem o tyzden tak uz je to 8 dni a mam pruser.

ako je to?
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Ak 'tento piatok' myslis este dnes, tak je to podla mna ok.

Den ma 24 hodin, a teraz je 3.33pm, kupis to najskor o stvrtej. V piatok robia policajti max. do obeda, takze do piatkovej registracie urcite neuplynie viac ako 7x24 hodin.

Prinajhorsom povedz, ze si to konzultoval s tvojim pravnikom. Pochybujem, ze by sa v tomto pripade nejaky policajt pustal do sporu okolo vykladania zakona. Buzerovat sa da aj na ovela jednoduchsich veciach. :?

A co ides kupovat?
kapula
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Necham to pre istotu na pondelok, myslim ze argument 7x24 hodin by u nas nepresiel. Ujo policajt je dost zasadovy. Ja som sa chcel cez vikend uz vytesit z prirastku, ale asi to nejdem riskovat. A bude to 58cka :)
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

kapula

Mohol si ísť tak, ako si plánoval. Na uvedené konanie sa vzťahuje Správny poriadok (zák. č. 71/1967 Zb. v znení neskorších predpisov) a podľa neho
Lehoty
§ 27

(1) Ak je to potrebné, správny orgán určí na vykonanie úkonu v konaní primeranú lehotu, pokiaľ ju neustanovuje tento zákon alebo osobitný zákon.

(2) Do lehoty sa nezapočítava deň, keď došlo ku skutočnosti určujúcej začiatok lehoty. Lehoty určené podľa týždňov, mesiacov alebo rokov sa končia uplynutím toho dňa, ktorý sa svojim označením zhoduje s dňom, keď došlo ku skutočnosti určujúcej začiatok lehoty, a ak taký deň v mesiaci nie je, končí sa lehota posledným dňom mesiaca. Ak koniec lehoty pripadne na sobotu alebo na deň pracovného pokoja, je posledným dňom lehoty najbližší budúci pracovný deň.

(3) Lehota je zachovaná, ak sa posledný deň lehoty podanie podá na správnom orgáne uvedenom v § 19 ods. 4 alebo ak sa podanie odovzdá na poštovú prepravu.

(4) V pochybnostiach sa považuje lehota za zachovanú, pokiaľ sa nepreukáže opak.

§ 28

(1) Správny orgán zo závažných dôvodov odpustí zmeškanie lehoty, ak o to účastník konania požiada do 15 dní odo dňa, keď pominula príčina zmeškania, a ak v tej istej lehote urobí zmeškaný úkon. Správny orgán môže tejto žiadosti priznať odkladný účinok.

(2) Zmeškanie lehoty nemožno odpustiť, ak odo dňa, keď sa mal úkon urobiť, uplynul jeden rok.

(3) Proti rozhodnutiu o návrhu na odpustenie zmeškanej lehoty sa nemožno odvolať.

Teda ak niečo kúpiš v štvrtok, tak ti sedem dní začína plynúť od piatku do piatku.
yarco
moderátor

Panzer napísal:Teda ak niečo kúpiš v štvrtok, tak ti sedem dní začína plynúť od piatku do piatku.
Aby to niekoho nepoplietlo - od piatku do stvrtka (vratane), ten dalsi piatok by uz bol po termine.
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

yarco

Svätá slová :D. Už je dúfam jasné, prečo som išiel na právo :oops: . Presne tak. Vo štvrtok kúpené treba prihlásiť do štvrtka. Ale v piatok kúpené (ako kapula) do piatka :D .
kapula
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Len skoda ze to kapula nevedel uz v piatok :) ale dnes v utorok uz idem na nakup, uz sa nenormalne tesim, keby sme v pondelok nemali firemnu akciu tak uz to mam doma a veselo hrkotam zelezom aj do polnoci.

Ale diki Panzer za ujasnenie, urcite to pomoze aj v inych obalstiach.
yarco
moderátor

Vidno, ze sa nevies dockat, vsak si si na ten dnesny nakup aj poriadne privstal - 2:29am :lol:
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

vie niekto poradit, pri prevode zbrane ak sme obaja z toho isteho okresu, plati sa spravny poplatok? ak ano, kolko?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"