Okresný súd rozhodol- Žitný na 2,5 roka dovnútra
Mam taky dojem ze pejo je jeden z tych co idu po dialnici 60 a potom su urazeni,ked ich niekto vytrubi,alebo im ukaze prostrednik. Podla mna je pirat aj ten co bezdovodnou pomalou jazdou obmedzuje ostatnych ucastnikov cestnej premavky,chodec co prechadza na cervenu,bicyklista co prechadza cez prechod bez toho,aby zosadol z bicykla... Jasne ze je zle,ked niekto zomrie ne cestach,ale skratka nikto to nerobi naschval,ze niekoho takto zabije. Zitny dostal trest a ide brucat. Ci dva,tri,alebo styri roky,z hlavy mu to uz nikto nevymaze. Spolocensky je taktiez uz odpisany a osobny zivot ma tak isto na sracky. Na Slovensku mame jedny z najprisnejsich trestov v EU.
Nemam rad Zitneho,ale dostal trest a ide sediet. Pochybujem ze este niekedy bude riskantne jazdit,pochybujem ze niekedy bude taky ako bol pred tym,kym sa to stalo. Ale taktiez by som chcel upozornit na to,ze ja by som so svojim dietatom nikdy nesiel na taku frekventovanu cestu. Kto to tam pozna,vie o com hovorim. Uzka cesta,vela aut,vratane nakladakov...
Nemam rad Zitneho,ale dostal trest a ide sediet. Pochybujem ze este niekedy bude riskantne jazdit,pochybujem ze niekedy bude taky ako bol pred tym,kym sa to stalo. Ale taktiez by som chcel upozornit na to,ze ja by som so svojim dietatom nikdy nesiel na taku frekventovanu cestu. Kto to tam pozna,vie o com hovorim. Uzka cesta,vela aut,vratane nakladakov...
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 8 months
- Kontaktovať používateľa:
dnes som zachytil info, že trest asi vykoná na otvorenom oddelení. Čo viem, tak také odd. je v BA na Žabom Majeri. Nebýva bežnou praxou, aby sa na také oddelenie dostal odsúdený priamo po odsúdení.
Takže taktiku obhajoby nevidím až tak chybnú- práve naopak- vysoko úspešnú: o pol roka skrátený trest a ešte k tomu bude vykonaný v pionierskom tábore. Bude chodiť zametať Ružinovský cintorín prípadne inde brigádovať.
Múry cely a väzenský režim zrejme nikdy neokúsi.
Takže taktiku obhajoby nevidím až tak chybnú- práve naopak- vysoko úspešnú: o pol roka skrátený trest a ešte k tomu bude vykonaný v pionierskom tábore. Bude chodiť zametať Ružinovský cintorín prípadne inde brigádovať.
peterson
Odsúdených zadeľuje do konkrétnych ústavov generálne riaditeľstvo. Nie súd.
Preto ani na zaradenie ods. do konkrétneho ÚVV nemá vplyv naťahovanie sporu a pod.
BTW: u nás sú tiež ods. za nedbanlivostné TČ zaraďovaní do polootvorených odd. Považujem to za správne, keďže sedia nie za úmyselný TČ.
Odsúdených zadeľuje do konkrétnych ústavov generálne riaditeľstvo. Nie súd.
Preto ani na zaradenie ods. do konkrétneho ÚVV nemá vplyv naťahovanie sporu a pod.
BTW: u nás sú tiež ods. za nedbanlivostné TČ zaraďovaní do polootvorených odd. Považujem to za správne, keďže sedia nie za úmyselný TČ.
-
inspiring_boyd
"zabak" je uz davno zruseny .. a jeho "zvysky" presunute do justicaku v bapeterson napísal:dnes som zachytil info, že trest asi vykoná na otvorenom oddelení. Čo viem, tak také odd. je v BA na Žabom Majeri.
dalsie otvorene oddelenie je hrnciarovciach ...
okusi asi tak na tyzden údva kazdy odsudeny musi prejst takzvanym nastupnym oddelenim ktore sa na otvorenom nenachadza a ano ako pises nieje to "standart ze po nastupnom sa ide na otvorene ....peterson napísal: Nebýva bežnou praxou, aby sa na také oddelenie dostal odsúdený priamo po odsúdení.
a ako pise panzer zalezi na "umyselnosti" trestneho cinu
co sa tyka zaradovania na otvorene oddeleni ... ciastocne suhlasim z panzerom ale podla mna tam zitny "celkom nepatri" a to z toho dvovodu ze sa "umyselne a debilne" snazil vyhnut trestu podla mna tam patria ludia ktory naopak pochopia ze spravili chybu su si jej vedomy a nesnazia sa robit to co robil zitny aby sa vezeniu vyholi .....
Smrť malého chlapca je obrovskou tragédiou, išlo však o nedbanlivostný tr. čin a treba si uvedomiť, že nech by už súd dopadol akokoľvek, život to už malému chlapcovi nevráti. Čo by sa dosiahlo tým, že by Žitného umiestnili do uzatvoreného ústavu? Žitný spáchal kriminálny čin bez predošlého kriminálneho správania, je to charakteristické pre jeden krát trestané osoby. V podstate sa to môže stať aj každému z nás, stačí malá chvíľa nepozornosti a potom prídu bombastické titulky v Novom čase, Pluske a kameňovanie verejnosťou na rôznych fórach a diskusiách. Ani svojmu najväčšiemu nepriateľovi by som neprial, aby o ňom v takejto nepriateľskej atmosfére a hystérii rozhodoval sudca.Nomed napísal:podla mna tam zitny "celkom nepatri" a to z toho dvovodu ze sa "umyselne a debilne" snazil vyhnut trestu
Možno väčšine pripadá jeho obhajoba ako "úmyselná a debilná snaha vyhnúť sa trestu", SR je ale ešte stále právnym štátom a obvinený sa môže brániť spôsobom aký uzná za vhodné, pokiaľ tým neporušuje zákon. Jeho "obrana" možno bola k pozostalým necitlivá, ale z jeho pohľadu pochopiteľná, kto by sa už len tešil na nástup do ÚVTOS.
Vonkajšiu diferenciáciu (po starom NVS, po novom "stupne stráženia") určil súd podľa § 48 ods. 2 písm. a) Trestného zákona, keď odsúdeného zaradil do ÚVTOS s minimálnym stupňom stráženia, pretože v posledných desiatich rokoch pred spáchaním trestného činu nebol vo výkone trestu, ktorý mu bol uložený za úmyselný trestný čin.
Vnútorná diferenciácia ktorá je v jednotlivých stupňoch stráženia je v kompetencii Generálneho riaditeľstva ZVJS, o umiestnení odsúdeného do ktorého konkrétneho ústavu rozhoduje Dispečer GR ZVJS a v dnešnej dobe, povedzme si otvorene, samozrejme aj známosti.
Na to aby mohol byť niekto umiestnený na otvorené oddelenie, je nutné aby splnil predpoklady na zaradenie do diferenciačnej skupiny "A", kde komisia posudzuje najmä:
- závery a odporúčania psychologického vyšetrenia v stredisku psychodiagnostickej a konzultačnej činnosti,
- poznatky o správaní sa odsúdeného vo výkone trestu a výkone väzby, - poznania sociálneho a kriminálneho narušenia,
- poznanie postojov odsúdeného k programu zaobchádzania,
Vzhľadom k tomu je veľmi pravdepodobné, že Žitný naozaj pôjde na otvorené oddelenie a bude to v súlade so zákonom.