Dráma v Košiciach: Z auta strieľal na okoloidúcich!
Nechávam ti Luke tvoj názor, možno som to vyhodnotil zle, možno aj s chladnou hlavou. Ja chodím trénovať na strelnicu nie len mierenku, ale skôr aj akčné situácie. Nosím náboj v hlavni a snažím sa byť pripravený. Možno sa mi to raz vypomstí, ale učím sa rýchlo tasiť a reagovať aby som mohol obranu, čo najdlhšie odkladať, lebo keď sa to zvrtne, zbraň do púzdra sa dáva späť už veľmi ťažko. Mnoho konfliktov nie je až takých horúcich. Také prípady ako ten sociopat s nožom som zažil viac, pri väčšine som si iba rozopol bundu, aby som mal ľahšie siahanie na zbraň a páchateľ hrubého vyhrážania sa ani nikdy nedozvedel, že som bol ozbrojený.
Skúsim načrtnúť alternatívne ukončenie roztržky so sociopatom s nožom, keby som mu pohrozil strelnou zbraňou, aby upustil od svojho zámeru ma napadnúť. Sociopat vstane z lavičky, dokráča ku mne a oznámi mi "aj tak sa bojíš ma zastreliť, tak čo frajeríš. Daj sem tú zbraň..." A potom ?....sám seba vmanévrujem do situácie, kedy použitie strelnej zbrane priamo proti životu a zdraviu páchateľa bude neodvratné.
Skúsim načrtnúť alternatívne ukončenie roztržky so sociopatom s nožom, keby som mu pohrozil strelnou zbraňou, aby upustil od svojho zámeru ma napadnúť. Sociopat vstane z lavičky, dokráča ku mne a oznámi mi "aj tak sa bojíš ma zastreliť, tak čo frajeríš. Daj sem tú zbraň..." A potom ?....sám seba vmanévrujem do situácie, kedy použitie strelnej zbrane priamo proti životu a zdraviu páchateľa bude neodvratné.
-
inspiring_panini
K tej prvej časti ti už napísal Luke, neviem ako ten útočník chlapec vyzeral, možno bol fakt tak mladý, že nepôsobil ako hrozba, ale len tak kráčať a odvrátiť od neho pohľad mi nepríde tiež moc bezpečné.
Ja neustále vidím pred sebou iba dva scenáre pri použití plynovky na takýto účel - buď sa mu zločin podarí a ujde s peniazmi alebo nepodarí a možno ho niekto zastrelí. Oba tie scenáre sú mi oveľa sympatickejšie ako to, že s nožom niekoho pobodá. Hlavne pri tých "obrovských hotovostiach" čo si z tých bánk lupiči odnášajú (väčšinou okolo 2 000 eur čo tak čítam).
Toto je nejaká reality show, kde člen fóra hovorí argumenty sám proti sebe a my máme spoznať, že to nemyslí vážne? Máš pravdu, s nožom by bol hrozbou iba pre osoby v kontaktnej vzdialenosti, s plynovkou by skutočnou hrozbou nebol pre nikoho, iba domnelou. To že úradníčka by stlačila poplachové tlačidlo, to je ako dobré? Že by tam spanikáril a vzal možno pod krk rukojemníka alebo niekoho bodol?Bauer napísal: Rovnako keď by prišiel do banky páchateľ ozbrojený nožom, bol by bezprostrednou hrozbou len pre osoby v kontaktnej vzdialenosti. Banková úradníčka o tri priehradky ďalej by možno aj odvážne stlačila poplachové tlačidlo. Len keď má páchateľ predmet vzhľadu strelnej zbrane a mierením kontroluje celý priestor, cítia sa ohrozené na živote a zdraví všetky osoby v miestnosti.
Ja neustále vidím pred sebou iba dva scenáre pri použití plynovky na takýto účel - buď sa mu zločin podarí a ujde s peniazmi alebo nepodarí a možno ho niekto zastrelí. Oba tie scenáre sú mi oveľa sympatickejšie ako to, že s nožom niekoho pobodá. Hlavne pri tých "obrovských hotovostiach" čo si z tých bánk lupiči odnášajú (väčšinou okolo 2 000 eur čo tak čítam).
A nie je to jedno? Je to vzdy dane situaciou a ako paragraf hovori, treba zohladnit sposob (mozneho) utoku, miesta, casu,okolnostiam vztahujucim sa k osobe utocnika alebo k osobe obrancu. Teda inym slovom zavisi podla situacie a je zbytocne rozoberat hypoteticke moznosti, mozno iba v ramci ozrejmenia si pochopenia zakona.
@ Bauer: Nic v zlom, ale mas nabeh na Darwinovu cenu. Ked by po mne niekto s nozom zacal ziapat ze ma doreze tak okamzite vystupnujem VERBALNU obranu, reacia ze by som mu -ani pohlad nevenoval- mi pride vhodna skor do nekrologu pod hlavicku Nevidim zlo, zlo neexistuje...
A druha vec, neviem kolko krat sa Ti uz vyhrazal niekto so strelnou zbranou, no este som nepocul prislub rozstrielania kolien (pokial nie si dlzny nejakemu lichvarovi). Zato o "guli do hlavy", "sejmiti" a pod. som toho pocul dost a zial aj zazil. To len tak na margo.
A druha vec, neviem kolko krat sa Ti uz vyhrazal niekto so strelnou zbranou, no este som nepocul prislub rozstrielania kolien (pokial nie si dlzny nejakemu lichvarovi). Zato o "guli do hlavy", "sejmiti" a pod. som toho pocul dost a zial aj zazil. To len tak na margo.
kksDOBERMAN napísal:http://kyarorusan.blogspot.com/2007/08/ ... video.html
vynikajuce video
odporucam kazdemu
-
inspiring_panini
Nôž = smrtiacia zbraňBauer napísal:A čo tretí scénár, že banková úradníčka stačí tichý poplach, ktorý isto nebude zvonec na celú ulicu, ale skôr tichý poplach na pult centrálnej ochrany a páchateľa po tom, čo výjde z banky rovno zadrží hliadka PZ.
Plynová pištoľ = hrozivo vyzerajúca nesmrtiaca zbraň.
Aké ešte premenné potrebuješ dosadiť? V takejto rovnici je to či ujde s peniazmi alebo nie dosť zanedbateľné. Ty argumentuješ preto že veríš tomu čo hovoríš alebo si proste zvyknutý bojovať až do konca? Ak to druhé, tak ako klient v súdnej sieni by som to ocenil, ale tu je to zbytočné.
Nefantazírujem s tými "pacientami" s hračkami, sú vážnou hrozbou omylu pre každého držiteľa ZP a stále ich pribúda. A ako sa písalo, keď nejaký "zahučí" na svoju hlúposť, mám strach, že s toho urobia mediálnu bublinu proti nám slušným nositeľom zbraní.
http://www.webnoviny.sk/slovensko/lupic ... lanok.html
http://www.webnoviny.sk/slovensko/lupic ... lanok.html
V jednom z obytných domov na ulici Pod záhradami v bratislavskej Dúbravke dňa 17.5.2012 vyčíňal opitý muž. Na chodbe sa susedom vyhrážal so zbraňou v ruke. Na miesto privolali policajtov. Krátku plynovú zbraň, s ktorou na chodbe vyčíňal, odovzdal policajtom.Pri dychovej skúške mu namerali 1,19 mg/l, čo je v prepočte 2,48 promile.
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/krimi- ... ity-muz-vy
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/krimi- ... ity-muz-vy
čo ak by ste namiesto pisania o ch****** na webfore radsej prisli na súťaž, keďže máte skoro všetci ZP skupiny E, tu je plna riť pisálkov o ničom a odbornikov na všetko, ale na súťaže nám nejako chodi stále ta istá skupinka ludí a je sakra malá . Prídte radšej sa strelecky prejaviť za účelom využitia ZP , lebo na toto tu Vám ZP netreba , ani to že ho máte tu z Vás nerobí vačších odborníkov...