Brokovnice
Presne ako pise Jack, supernovu si mozes poskladat podla seba, od vyrobcu su dodavane tri druhy pazieb - comfortech (klasika bez pistolvej rukoveti), pevna s pistolovou rukovetou a teleskopicka s pistolovkou, viac druhov dlzok hlavni (najmensia - tactical len s cylindrom, takze slugy strielat mozes), rozne druhy mieridiel az po ghost ring (mam ja), s weawer listou alebo aspon s predpripravou na jej namontovanie, predlzky na nabojovu trubicu... Messa Tactical alebo Nordic company robia uchyty s weawerom na tubu, drziak na naboje na zaver s weawerom.... Je toho strasne vela, len si vybrat
A samotna zborka/rozborka je uplne jednoducha, dokonca okrem hlavne som este nic necistil (1000, mozno viac vystrielanych nabojov) a brocka vyzera stale ako nova....
Ja mam Tactical (najkratsia hlaven) s predlzkou a ghost ringom,pevna pazba s pistolovou rukovetou. Zerie vsetko, komora je az na supermagnum (neskusal som este, len magnum). Vybral som si ju na Home Defence a strelbu na popre, prip. na sutaze.
Benelli je kvalita za rozumnu cenu, zatial som nepoznal nikoho, kto by sa na tu svoju stazoval
Ja mam Tactical (najkratsia hlaven) s predlzkou a ghost ringom,pevna pazba s pistolovou rukovetou. Zerie vsetko, komora je az na supermagnum (neskusal som este, len magnum). Vybral som si ju na Home Defence a strelbu na popre, prip. na sutaze.
Benelli je kvalita za rozumnu cenu, zatial som nepoznal nikoho, kto by sa na tu svoju stazoval
-
bus driver
- častý prispievateľ
- Registered for: 14 years 10 months
To Jean : tiez som si vyberal brokovnicu ako Ty, Benelli sa mi pacila najviac, ale ta cena za nu ma odradila. Po odoslani e-mailov slovenskym a ceskym predajcom som zistil, ze si nemam moc z coho vyberat, hlavne ked som mal taky isty cenovy limit ako Ty. Na Slovensku v tej cene mas len Remington 870, H&R Pardner pump, Winchester SXP. Ak som na nejaku zabudol, tak sorry. Aj som chcel vycestovat do Prahy po Hatsana, predajca ponukol dobru cenu, ale ked som si prepocital cestovne a ine naklady, tak som vzal Winchestrovku od Hermesa a som s nou spokojny.
-
bus driver
- častý prispievateľ
- Registered for: 14 years 10 months
Kedze z Remingtona som nestrielal, neviem porovnat funkcnost. Kvalita na prvy pohlad zhruba rovnaka, aj ked Winchester SXP ma ovela lepsiu povrchovu upravu. Na 870-ke akoby zabudli urobit povrchovku. Mnoho strelcov na forach chvali Remington 870. Ja vsak za seba musim povedat, ze s Defenderom som maximalne spokojny, aj ked originalne doplnky na SXP v podstate nie su. Ja som si dal na hlaven TRUGLO Shotgun Sight, neoprenovy navlek na pazbu na naboje a LED baterku som pripevnil na tubusovy zasobnik. Predlzenie zasobnika sice existuje, ale je to original na Winchester 1300, tak som to radsej nekupil, predajca z USA mi nevedel zarucit, ze to bude pasovat na Defendera.
Otazka mimo dej, ale k brokovniciam:
Samozrejme chapem rozdiel medzi nabojovymi komorami 12/76 a 12/70. Casto ale na strelnici stretavam ludi s "IZ-kami", ktori maju sporting verziu s komorami 76 a strielaju naboje 70. Jasne - "IZ sporting" je 76 a naboje su lacnejsie 70-ky. Viem, ze pri strielani 76 streliva z komory 70 hrozi poskodenie a je to priama a neodvratna cesta do pekla... Je to tak ale i naopak?
Pytam sa pre to, ze chcem kupit brokovnicu na sportovu strelbu. Z hladiska ceny streliva a kompatibility s ostatnymi strelcami (ak sa mi minie strelivo na strelnici) sa mi viac oplati strelivo 12/70. Ale na strane druhej by ma vysla zbran s komorami 12/76 od rovnakej znacky a v rovnakej triede celkom lacnejsie. Nechcem ale kupit zbran a postupom casu ju rozbit nespravnym strelivom. Tiez nechcem strielat magnum - teda 12/76...
Ak mozete poradte prosim, lebo ludia ktorych sa pytam mi podla mna odpovedaju podla toho, co im vyhovuje (ten co nabija 70 do komory 76 mi povie, ze je to ok a ten co nabija 70 do komory 70 mi povie ze by to nerobil).
Predpokladana zbran - Marocchi Zero 3
(verzia Field ma komory 12/76 a je lacnejsia ako Sporting s komorami 12/70 - obe maju vymenitelne "choke tubes" teda menitelne zahrdlenie)
Samozrejme chapem rozdiel medzi nabojovymi komorami 12/76 a 12/70. Casto ale na strelnici stretavam ludi s "IZ-kami", ktori maju sporting verziu s komorami 76 a strielaju naboje 70. Jasne - "IZ sporting" je 76 a naboje su lacnejsie 70-ky. Viem, ze pri strielani 76 streliva z komory 70 hrozi poskodenie a je to priama a neodvratna cesta do pekla... Je to tak ale i naopak?
Pytam sa pre to, ze chcem kupit brokovnicu na sportovu strelbu. Z hladiska ceny streliva a kompatibility s ostatnymi strelcami (ak sa mi minie strelivo na strelnici) sa mi viac oplati strelivo 12/70. Ale na strane druhej by ma vysla zbran s komorami 12/76 od rovnakej znacky a v rovnakej triede celkom lacnejsie. Nechcem ale kupit zbran a postupom casu ju rozbit nespravnym strelivom. Tiez nechcem strielat magnum - teda 12/76...
Ak mozete poradte prosim, lebo ludia ktorych sa pytam mi podla mna odpovedaju podla toho, co im vyhovuje (ten co nabija 70 do komory 76 mi povie, ze je to ok a ten co nabija 70 do komory 70 mi povie ze by to nerobil).
Predpokladana zbran - Marocchi Zero 3
(verzia Field ma komory 12/76 a je lacnejsia ako Sporting s komorami 12/70 - obe maju vymenitelne "choke tubes" teda menitelne zahrdlenie)
Presne tak, naboj NESMIE byt dlhsi ako komora.
Ano, zbran to znesie, pretoze je dimenzovana na urcity pretlak, avsak nie dlhodobo.
Najdlhsi naboj v kal. 12 je 12/89 Supermagnum.
Marocchi je OK, konkretne so Zero3 Sporting som nejaku dobu strielal.
Prevedenie Field ma na fore nick Xader - pozri sem: http://webforum.sk/viewtopic.php?t=2264
Ano, zbran to znesie, pretoze je dimenzovana na urcity pretlak, avsak nie dlhodobo.
Najdlhsi naboj v kal. 12 je 12/89 Supermagnum.
Marocchi je OK, konkretne so Zero3 Sporting som nejaku dobu strielal.
Prevedenie Field ma na fore nick Xader - pozri sem: http://webforum.sk/viewtopic.php?t=2264
Luke este existuje 12x89 "supermagnum". Hmotnost brokov je cca dvojnasobna oproti 12x70. Tato raz bola v USA vyvinuta o.i. aj ako odpoved na "ekohovadiny" - zakaz lovu s olovenymi brokmi. Ocelove su lahsie tak sa ich tam vojde viacej.
Pri brokovniciach je mozne strielat kratsie naboje s dlhsej komory bez problemov.
Pri brokovniciach je mozne strielat kratsie naboje s dlhsej komory bez problemov.
Ja mam napr. komoru na 12/86 a bezne strielam 12/70, bez akehokolvek problemu.
Niekde som cital, ze u brokovych nabojov je to ine ako u revolverovych, kde ti kratsi naboj vypaluje komory valca. Za prve sa ruzica, uzatvarajuca celo naboja roztiahne v komore, co prispieva k akejsi ochrane pred plynmi a tym, ze hlaven je hladka, bez vyvrtu, tak sa strela nezareze do drazok ale hladko prejde hlavnou s minimalnym odporom. Taktiez spalne plyny po vystrele rychlo prejdu hlavnou a nestacia zapiect komoru. Ja moju Supernovu cistim po strelbe len Boresnake-om a je cista ako zrkadlo, takze nieco na tom asi bude
Niekde som cital, ze u brokovych nabojov je to ine ako u revolverovych, kde ti kratsi naboj vypaluje komory valca. Za prve sa ruzica, uzatvarajuca celo naboja roztiahne v komore, co prispieva k akejsi ochrane pred plynmi a tym, ze hlaven je hladka, bez vyvrtu, tak sa strela nezareze do drazok ale hladko prejde hlavnou s minimalnym odporom. Taktiez spalne plyny po vystrele rychlo prejdu hlavnou a nestacia zapiect komoru. Ja moju Supernovu cistim po strelbe len Boresnake-om a je cista ako zrkadlo, takze nieco na tom asi bude