Čo na uši, čo do uší

Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Kupil si ich z dvoch dovodov, bud nevedel co potrebuje a nechal si poradit, alebo ich mali za dobru cenu ;-)
Nic ine ako okuliare na remienok ti nedoporucujem, lebo ked ich budes mat par hodin na hlave v kombinacii so sluchatkami, tak ta z toho tlaku na lebenu bude boliet cela hlava.
Yarco nehovoril nic o dlhej ci kratkej iba o strielani.
Ked si dakto kupuje kratku v domneni, ze on v zivote nebude mat dlhu a vsetko tomu prisposobi, tak po case zisti, ze kupi 2x (trezor, sluchatka, ....)
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

sorry ze som sa nevyjadril presnejsie hned na zaciatku - kupujem na strelbu z kratkej.

Co bude v buducnosti neviem, mam este kopu inych konickov, neplanujem sa venovat strelbe 100%tne, takze preto do toho nechcem vrazat peniaze a kupovat hned to najlepsie - zobral som tieto lebo tu na ne boli dobre ohlasy.
Spätne som si spomenul, ze som v TaT, kde poziciavaju nejake lacnejsie 3M, strielal tiez s okuliarmi a tlmilo to OK, takze s tymito to horsie zrejme nebude.

Yarco diky za radu na tie usniky, uvidim co urobi realny test, ak mi to bude hlucne tak pojdem do tych remienkovych okuliarov co spomina Rasto.

diky za rady.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Rasto napísal:lebo ked ich budes mat par hodin na hlave v kombinacii so sluchatkami, tak ta z toho tlaku na lebenu bude boliet cela hlava.
Rasťo, zase nepreháňaj.
Hlava ho samozrejme bolieť môže, ale skôr nebude. Teda aspoň si nespomínam, kedy naposledy sa niekto na súťaži sťažoval, že ho "z toho tlaku" bolí hlava. A to tam máme zopár hodín tie hluchátka na hlave.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

yarco napísal:Zoid:
Na veľkosti chráničov ako celku predsa nezáleží, podstatné je, ako je spravená tá tesniaca manžeta.
Podľa mňa záleží, tie Optime III majú celú tú manžetu oveľa hrubšiu, tak skôr ten rám okuliarov ovinú - mám OPTIME III aj Sporttacy a okuliare tým druhým v účinnosti škodia oveľa viac.
yarco napísal:Hlava ho samozrejme bolieť môže, ale skôr nebude. Teda aspoň si nespomínam, kedy naposledy sa niekto na súťaži sťažoval, že ho "z toho tlaku" bolí hlava. A to tam máme zopár hodín tie hluchátka na hlave.
No mňa popravde dosť často, ale zrejme to tiež nespomínam :)
yarco
moderátor

Ako som písal, môže bolieť a nemusí.
Je mi jasné, že niekoho tá hlava bolieva, ale radiť niekomu v zmysle "z nosenia chráničov a okuliarov ťa bude bolieť hlava" je myslím dosť zavádzajúce.
Rasto
expert

Nie je to zavadzajuce uz sme dvaja co si to priznali, tak si ich nasad maj ich 12h ako som ich mal napr na CNC tournament, kde sme strielali od 0800-2030h a pochopis.
Ak to nie je bolenie, tak hovorime prinajmenej o komforte.
O ucinnosti sluchatiek ani nehovoriac.
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

No mňa bolí hlava už po pol hodine kombinácie slúchadlá+okuliare. Ale to je asi tým, že mám veľkú hlavu a tak slúchadlá tlačia na plný výkon. 8)
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Mna osobne tiez po par hodinach boleli z kombinacie WileyX + peltory spanky. Vyriesil som to okuliarmi v tomto style: http://www.zbraneastrelivo.sk/okuliare- ... r-hdc-one/
a uz netlacia. Tiez som vymenil pri kratkej sluchatka ciastocne za toto: Obrázok[/img]
yarco
moderátor

Rasto:
Snažil som sa vysvetliť rozdiel medzi "bude" a "môže", ale zjavne neúspešne. :?
Out.
Rasto
expert

4x si mal uspesne a stale si si hovoril svoje podla svojho vzoru a uspesne 8)
yarco
moderátor

cubitko napísal:Tiez som vymenil pri kratkej sluchatka ciastocne za toto...
Kedy používaš tie Sonic Defendersy a kedy nie? Aké majú podľa teba výhody/nevýhody oproti štandardným chráničom?
Ravenn
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa Ravenn »

Ja mam okuliare upevnene gumickou, netlacia.... len neviem co s rosenim :(

Do usi mam stuple, nie su zle... len nepocujem rec, co niekedy prekaza
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Yarco: pouzivam ich na kratku, na vonkajsej strelnici vzdy, na preplnej malej strelnici (napr. T&T) by som ich radsej nahradil sluchadlami. Na dlhu (Vz.58 ) tiez na moj vkus prepustaju prilis vela hluku. Vtedy na nich musim zastuplovat tie otvory, takze z nich spravim obycajne stuple do usi.

Vyhody oproti obycajnym pasivnym chranicom: prepustaju bezne zvuky (hovor). Nepocujes v nich az tak dobre ako s aktivnymi sluchadlami, ale ovela lepsie ako s obycajnymi stuplikmi. Odtlmenie silnych zvukov funguje dobre, ale nie az tak dobre ako na velkych sluchadlach.

Proti aktivnym sluchadlam: vyhodou je pohodnejsie nosenie + pocujes rozhovor aj ked par napr (10) metrov od teba niekto striela. Aktivne sluchadla automaticky vypnu zosilnenie zvuku ked niekto v okoli vystreli , takze nepocujem co mi kamarat vedla mna vravi.

Co sa tyka pohodlnosti nosenia, nieje problem ich mat v usiach 5-6 hodin.
shot
prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa shot »

Ja už nepoužívam nič iné len Surefire Defender. Hlavným dôvodom je pohodlie (okuliare). Môžem odporúčať.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Ravenn napísal:Ja mam okuliare upevnene gumickou, netlacia.... len neviem co s rosenim :(
...
a) nedýchaj prudko :wink: (alebo nos ich stále, nesnímaj ich, nasaď si ich dosť s predstihom pred streľbou, nech sú teplotne stabilizované, nech sú dosť ďaleko od obočia, aby bol "prievan"...)
b) treba použiť niektorý z "osvedčených a doporučovaných" prostriedkov proti zahmlievaniu - nejakú tú zázračnú vodičku z očnej optiky :?:
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."