Zbran, hlavne casti zbrane a sucasti zbrane
-
inspiring_austin
- wizzard160
- prispievateľ
- Registered for: 15 years 11 months
Zdravim, tak som sa stal stastnym majitelom SKS Simonov-a a ked som ho prisiel zapisat rovno z predajne policajt ma riadne zjazdil ze mam na zbrani namontovany bodak a ze si ho mam dat dole... znami pri nom tiez nejaky cas dozadu evidoval Mosin M44 so sklopnym bodakom a policajt mu dokonca povedal ze je to nedovolene ozbrojovanie
tak ci naozaj musim ten bodak zhodit dole alebo ked je to teda sucast zbrane ho mozem na hlavni ponechat co by som rad lebo SKS vyzera ako SKS s bodakom a nie s prazdnou obiimkou alebo ako to nazvat na konci hlavne ...
-
inspiring_panini
-
bus driver
- častý prispievateľ
- Registered for: 14 years 5 months
To wizzard160 : vidim, ze o "zabavu" mame postarane snad v kazdom okrese. Mal si povedat, ze je to Tvoj obvykly sposob zivota behat s nasadenym bodakom na puske.
Mimochodom, vie mi niekto povedat, preco som musel pri registracii samonabijacej zbrane na OR PZ vzdy nechat so zbranou aj zasobnik ? Ved to nie je hlavna cast zbrane. Prislusnika som sa nepytal, od istej chvile sa nasa komunikacia obmedzila na minimum.
Mimochodom, vie mi niekto povedat, preco som musel pri registracii samonabijacej zbrane na OR PZ vzdy nechat so zbranou aj zasobnik ? Ved to nie je hlavna cast zbrane. Prislusnika som sa nepytal, od istej chvile sa nasa komunikacia obmedzila na minimum.
Bus driver: na to ti nik neodpovie, lebo nieje dovod preco by si mal nechavat so zbranou aj zasobnik. Jedine, ze by ju prislusnik chcel zobrat na strelnicu a nacierno si z nej zapukat
Mne osobne nik ani nevysvetli, preco musis na registraciu zbran nechavat na oddeleni zbrani a streliva. V Piestanoch sa to robi na pockanie a nevidim dovod, preco by to malo byt inde inak. Ide cisty napriek daneho "tiezprislusnika" , ktory si neuvedomuje, ze je plateny z nasich dani.
PS: Wizzard160 oddelenie zbrani a streliva v ktorom meste to konkretne bolo? Ja len ze nech mam prehlad.
PS: Wizzard160 oddelenie zbrani a streliva v ktorom meste to konkretne bolo? Ja len ze nech mam prehlad.
- wizzard160
- prispievateľ
- Registered for: 15 years 11 months
-
bus driver
- častý prispievateľ
-
bus driver
- častý prispievateľ
Vo vtipnych veciach na strane 306 Zoidberg37 upozornil na inzerat na tlmic vystrelu na ZKM .22lr . Napisal som chlapikovi e-mail, kde som ho upozornil, ze ponuka zakazany doplnok zbrane. Prisla mi od neho tato odpoved- citujem- " Zdravim, dakujem za upozornenie, z pravneho hladiska tato vec nepodlieha evidencii a zbrojnemu zakonu, je zakazana ako doplnok zbrane-ak ju pouzijete. Samo o sebe vlastnit takyto doplnok nie je zakazane...mimochodom, kupil si ho policajt."-koniec citatu.
Chlap si asi dobre neprecital paragraf 4 ods.1 a ods.4 190/2003 Z.z. Podla jeho nazoru by sme mohli mat doma aj funkcny granat, len ho nesmieme pouzit. Inzerat uz bol zmazany, ale neviem sa zbavit pocitu, ze to bol agent-provokater.
Chlap si asi dobre neprecital paragraf 4 ods.1 a ods.4 190/2003 Z.z. Podla jeho nazoru by sme mohli mat doma aj funkcny granat, len ho nesmieme pouzit. Inzerat uz bol zmazany, ale neviem sa zbavit pocitu, ze to bol agent-provokater.
keby to ponukal ako trubku s presnym vnutornym priemerom, s prepazkami a so specifickym zavitom pouzitelnu napr. na valkanie cesta mozno by to ani nebol problem. Bol by to doplok do kuchyne a nie k zbrani
tak ako nejaky nemec ponuka na nete na predaj stare 100W ziarovky co je tiez zakazane a deklaruje ich ako 90W vyhrevne teleso
tak ako nejaky nemec ponuka na nete na predaj stare 100W ziarovky co je tiez zakazane a deklaruje ich ako 90W vyhrevne teleso
-
inspiring_austin
Toto prirovnanie mi pride celkom ako scestne. Ci si zabudol dat smajliky ? Nemyslim si, ze na KEU by tu vec skumali z hladiska jej nazvu a valkali tam linecke rohlicky ale skor podla toho ci je sposobila tlmik hluk vystrelu(modifikovat), jej presnych rozmerov (aka to nahoda, ze ma vnutorny priemer diery vacsi ako 5,6mm, len jednu prirubu osadenu zavitom, vnutro s prepazkami specifickeho tvaru atd.)
Na druhej strane si celkom dobre viem predstavit, ze tento doplnok by sa prestal mystifikovat, stal sa legalnym. Ubudlo by stazovatelov na hluk byvajucich nedaleko strelnic a pri zavedeni dane z luxusu na tento doplnok by ostal aj stat spokojny(inspiraciu cerpam z US, kde v niektorych statoch je tlmic legalny avsak zdaneny poplatkom cca 100 dolcov+rocna dan).
Na druhej strane si celkom dobre viem predstavit, ze tento doplnok by sa prestal mystifikovat, stal sa legalnym. Ubudlo by stazovatelov na hluk byvajucich nedaleko strelnic a pri zavedeni dane z luxusu na tento doplnok by ostal aj stat spokojny(inspiraciu cerpam z US, kde v niektorych statoch je tlmic legalny avsak zdaneny poplatkom cca 100 dolcov+rocna dan).
Dokonca aj v niektorých európskych krajinách je tlmič legálny a pravdupovediac vôbec nerozumiem tomu, prečo by nemal byť úplne normálne legálny všade. Tlmič je v civilnom využití najmä "hearing protection", ale zákonodarcovia asi moc pozerajú rozprávky, kde niekto v miestnosti zastrelí jedného z dvoch "nepriateľov", a ten druhý netuší že sa niečo deje. Ani telo kamaráta nepočuje spadnúť na zem...
Myslím si že na obranu proti home invasion by to bolo super. V malej miestnosti domu/bytu asi neni úplne sranda pre uši streliť. A v takej situácii chodiť po dome v Peltoroch mi príde z viacerých dôvodov nevhodné....
Myslím si že na obranu proti home invasion by to bolo super. V malej miestnosti domu/bytu asi neni úplne sranda pre uši streliť. A v takej situácii chodiť po dome v Peltoroch mi príde z viacerých dôvodov nevhodné....
z mojho pohladu by to mal byt zakazany doplnok az ked to das na zbran. Plastova flasa alebo vankus ti scasti utlmia vystrel a bezne sa predavaju. Teda aj specialny valcek na cesto alebo specialna zavlazovacia hadica s dierami by sa mohla predavat.
Tiez mas medzi nohami doplnok potrebny na znasilnenie ale ked ho pouzivas na curanie tak to nevadi.
Ale zakon to definuje presne. Zaujimave ale je, ze sa bezne predavaju aj subsonic naboje, co je predpoklad utlmenia vystrelu.
To, ze pouzijes tlmic znemoznuje zistit vystrel, podobne ako zbrusene cislo znemoznuje identifikovat zbran a teda aj objasnit spachany cin.
A kedze je tu velke riziko, ze ked ho mas ho aj pouzijes za ucelom zahladenia stop, radsej sa to zakazuje uplne.
Na tych strelniciach by mohol byt pouzivany aby bolo menej ramusu. Poziciaval by ho spravca strelnice.
Ale kedze asi sposobuje nejaky rozptyl, nieco vazi a je nespratny, strelci by si ho vyskusali len zo zaujimavosti a potom by zase buchali o 106. Nehovoriac o tom, ze na vacsinu zbrani sa tlmic neda jednoducho naskrutkovat.
Tiez mas medzi nohami doplnok potrebny na znasilnenie ale ked ho pouzivas na curanie tak to nevadi.
Ale zakon to definuje presne. Zaujimave ale je, ze sa bezne predavaju aj subsonic naboje, co je predpoklad utlmenia vystrelu.
To, ze pouzijes tlmic znemoznuje zistit vystrel, podobne ako zbrusene cislo znemoznuje identifikovat zbran a teda aj objasnit spachany cin.
A kedze je tu velke riziko, ze ked ho mas ho aj pouzijes za ucelom zahladenia stop, radsej sa to zakazuje uplne.
Na tych strelniciach by mohol byt pouzivany aby bolo menej ramusu. Poziciaval by ho spravca strelnice.
Ale kedze asi sposobuje nejaky rozptyl, nieco vazi a je nespratny, strelci by si ho vyskusali len zo zaujimavosti a potom by zase buchali o 106. Nehovoriac o tom, ze na vacsinu zbrani sa tlmic neda jednoducho naskrutkovat.