Útok psov v Dunajskej Lužnej

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
ALKAJ
prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa ALKAJ »

geronimo napísal:zviera je obrazom pana(majitela)
Súhlas.

Problém vidím v tom že psom z toho incidentu pravdepodobne slúžil majiteľ len ako "dodávateľ potravy". Nepoznám síce podrobnosti takže je to len môj názor, ale neverím že by sa tým psom nejako bližšie venoval. Pes (ak má z neho niečo byť) vyžaduje veľa času... Zvládnuť výchovu naraz troch psov si neviem celkom dobre predstaviť.
preco tych psov konecne nezakazu?
Rotvajlerov? Súhlasím. :roll:

Je to služobné (policajné) plemeno od roku 1910. Tá rasa nie je šľachtená na canisterapiu ale na "trocha" iné účely... :wink:
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

keby sme pouzili analogiu ludi, ktori su proti zbraniam, tak by sme navrhli:

1) pes bez povolenia - do 5kg
2) pes s povinnou registraciou na policii - do 10kg
3) pes nad 10kg psychotesty pre majitela kazdych 10 rokov, povinne skusky vratane ukazky narabania so psom a dolozenie potreby mat takeho psa, nakupne povolenia na psa atd
inspiring_gates

Príspevok od používateľa inspiring_gates »

a este si zabudol na pravidelne tlakove skusky celusti... :lol:
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

hlavne za každý úkon pýtať veľa kolkových známok, nech ujovia zákonodarci majú plné brušká pri vymýšľaní 3,14čovín...
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa cubitko »

a na skuske nech kazdy predvedie spravne vybitie a zapuzdrenie feka... ,vlastne psa. :lol:
AK47
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa AK47 »

ALKAJ napísal:
preco tych psov konecne nezakazu?
Rotvajlerov? Súhlasím. :roll:

Je to služobné (policajné) plemeno od roku 1910. Tá rasa nie je šľachtená na canisterapiu ale na "trocha" iné účely... :wink:
RTW je pôvodne pastiersky, alebo mäsiarsky pes, ktorý v Nemecku sprevádzal kravy na bitúnok, s rozvojom železničnej dopravy už jeho služby neboli potrebné a pred zánikom ho zachránilo iba to, že sa stal služobným plemenom, kde jeho občasné prepínanie v hlave mohli využiť voči páchateľom.

Inak by ma celkom zaujímalo, či si majitelia tých psov splnili oznamovaciu povinnosť podľa zák. 282/2002 a nahlásili obci útok svojich psov na človeka. Stavím sa že o tejto povinnosti ani len netušia a obce majú jej vynucovanie na háku...
ALKAJ
prispievateľ

Príspevok od používateľa ALKAJ »

Obce toho majú viacej na háku.

Len tak pre zaujímavosť: Osobne považujem za úspech že po jednom incidente, keď na mňa vybehol pes zo dvora jednej nemenovanej (zatiaľ) menšiny, som dosiahol to že si museli majitelia psa urobiť poriadny plot.
Riešilo sa to na mestkom úrade a bola to zaujímavá skúsenosť. :wink:

S ich psom potom už neboli žiadne problémy.
vanto
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa vanto »

V tomto by som sa samosprav trosku zastal, problemom je arogancia a ignoranstvo ludi. A obce sa mozu aj rozkrajat nemaju ako dokazat dany fakt. Tvrdim to uz davno problem celeho obcianskeho zakonnika a zakonov vseobecne je, ze predpokladaju uvedomelost obcana a delikty sa beru ako vinimocna zalezitost, to vsak nefunguje ak pravidla porusuje relevantne mnozstvo ludi. Na to aby bol vo veciach poriadok by musela existovat ista forma tvrdej diktatury. Alebo ak nie tak spolocnost musi nejako napredovat a sa rozvijat, ja mas bohuzial ten nazor ze defacto ako spolocnost degradujeme a spejeme do upadku, inym slovom nevidim perspektivu, aby to tu fungovalo lepsie.
Používateľov profilový obrázok
Ravenn
častý prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Ravenn »

Matus69 presne tak!

Prekuaz na zaklade sposobilosti drzat psa a kategorie mozu byt ako is hovoril, mozno este rasami nejako vymedzit. Nieco len oznamovacia povinnost, nieco skusky

A na kazdeho psika kartu psa
A aj psychotesty
A nad istu hmotnost alebo rasu povinne preukazat vycvik psa

K bojovemu (alebo inemu silnemu) plemenu sa dostnane kde aky magor...

A to is nerobim srandu. U nas v BA sa psickarenie fakt rozmohlo, hlavne bullterier a pitbull su v mode, chlpate zmetaky neriesim, tie akurat seru

Pes je hlavny dovod, preco nosim zbran.
vanto
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa vanto »

Ravenn: s tou poslednou vetou je to podobne aj u mna, skor sa obavam utoku zvierata ako utoku cloveka ked niekam idem...
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Geronimo, vsak Ty si odpovedas aj sam: ked budes mat zahryznuteho vlciaka na predlakty, zastrel hned majitela utociaceho psa, mozno sa pes "vypne" (vies, ako v tych filmoch: zabijes hlavneho upira a cela jeho risa sa rozssype na prach) :))

Btw. utociace psy oblubuju cyklistov, kedysi na to vymysleli revolvery "Velodog" (kryty kohut). Proste preockujes to a slapes dalej.
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

idu aj po motorkach, by ma zaujimalo co ich tak irituje :)
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

...asi ze sa nemozu povozit? :?
peterson
expert
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa peterson »

keď sa súčasní občiansky aktivisti tak snažia ukázať ľuďom vôľu riešiť pálčivé problémy- tak by nebolo na škodu definovať novú skutkovú podstatu priestupku na úseku držby a chovu psov i mačiek a taktiež definovať nedbanlivostný a úmyselný skutok zavinený chovateľom psa.
Nazdávam sa, že by to prinieslo novú úlohu(mimochodom užitočnejšiu) pre mestské a obecné polície a taktiež i pre PZ, ktorej by sa mohli venovať.
Som si istý, že lov na bezohľadných psíčkarov by priniesol želaný efekt v podobe zvýšenej disciplíny takýchto chovateľov.

Len tak pre obraz uvediem, že rozhodnutím Ústavného súdu je od r.97 zrušené bratislavské VZN, ktoré upravovalo chov psov a mačiek v mestách a túlavé zvieratá. Po dnešok takýto predpis nikoho netrápi. My v mestách nemôžme postihovať ľudí, ktorí chodia prikrmovať túlavé(neočkované, nekastrované) mačky a psi.
Mestá iba nariadili povinnosť mať psa na vôdzke(bože aký priyebaný výraz) To, že taký pes na "vôdzke" hocikoho kusne a nepustí, prípadne dokaličí dieťa-to asi páni normotvorcovia nedomysleli
Ravenn
častý prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Ravenn »

Ja mam so sebou zelezo aj na bike-u. Dvojpalcovy smith vo falko ladvinke.

Peterson, mestky poslanec BA Nove Mesto aj prislusnik mestskej policie mi zhodne tvrdili, ze pes nemusi by uviazany a nemusi mat ani kosik v nasekj mestkej casti mimo oblasti oznacenych napisom " volny pohyb psa zakazany" mestky policajt dokonca povedal, ze kym nezautoci alebo majitel nenecha na zemi exkrementy (rozumejme hovno po psovi) tak nemoze nic urobit. Inak suhlasim s tym co pises, do bodky.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"