Útok psov v Dunajskej Lužnej

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
2weird2die
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

<nasratosť>po podrobení sa podobným požiadavkám nezostane nič, čo by nebolo regulované. dnešná spoločnosť má strašný mindset, namiesto odstránenia rizika spôsobeného hlúposťou jednotlivcov si to má opäť odskákať určitá spoločenská vrstva. otvorte si hocijaký priposratý denník a z tých tragédií, ktoré topujú, lebo majú fantastickú čítanosť (lebo ľudí baví čítať o cudzích tragédiách), si ravenko môžeš spisovať okruhy činností, ktoré musia byť regulované, zbyrokratizované a aby bol vlk sýty a ovca roztrhaná na kusy, nech je vymožiteľnosť zákona opäť posilnená prostredníctvom vyberačov pokút.<nasratosť/>
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Ravenn: ako si také "zdôvodnenie potreby chovať " a následné preverovanie opodstatnenosti žiadosti predstavuješ ? Inak zastávam tiež názor že štát sa má čo najmenej vmiešavať do slobody rozhodovania občana, dôležité je aby štát vedel potrestať nezodpovednosť. Môžeš oponovať slovenskou mentalitou alebo že prísne tresty nemajú efekt, preto treba prevenciu, ale tá zas zasiahne iba zákona dbalého občana. Štát bude vyberať ďalšie peniaze za neefektívne opatrenia pod heslom pomáhať a chrániť nevinné obete. Tupelo si psa zadováži aj napriek zákonu, niekomu ublíži a štát ho porieši podmienkou. Pametáš jak posranci poriešili kanáldekel kauzu spred pár mesiacov ? Basy sú plné, z homlesa nič nevytlčú a kališrotmafia s.r.o. by mala problémy.
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

Ravenn napísal:Takze u mna pes=zbran a podporim akukolvek zakonnu upravu, ktora s psickarmi a ich terorom na obyvatelov spravi poriadok.
A ludia, citate si to po sebe? Obhajujete zviera, ako keby to bol clovek... a to je vas problem, ze nerozlisujete medzi zvieratom a clovekom v pravach, lebo to rozlisovat treba..
ked pes=zbran, podporis aj akukolvek zakonnu upravu ktora s drzitelmi zbrani a ich terorom na obyvatelov spravi poriadok?

pokial som si vsimol neobhajuju sa tu prava zvierat, ale prava ludi na ich chov
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Zasa raz teplé bratstvo politici+médiá vsugerovalo ľuďom, že je tu strašne vážny problém, ktorý treba riešiť zákonom a represiou. Hnusní zlí psi (ako predtým hnusné zlé zbrane) zabíjajú ženy, deti a možno aj plyšových macíkov.
Všetci hlúpi ovčania, ktorých sa boj proti "bojovým" psom netýka, budú tlieskať, až kým nepominie účinok tejto kampane a nepríde nová kampaň, zasa nový zákon proti zlému hnusnému neviemčomu a časť tých, ktorí teraz tlieskajú, príde o nejakú záľubu, možno aj o biznis.

Ravenn, uvedom si že v slobodnej spoločnosti nie občan má odôvodňovať, prečo chce čokoľvek vlastniť, ale štát musí k...a dobre odôvodniť, prečo mu vlastníctvo určitých vecí zakazuje alebo obmedzí. Dá sa síce úspešne namietnuť, že predsa nie sme slobodný štát, ale určite nie som sám, čo chce udržať aspoň tie posledné zvyšky slobody.

Proti navrhovanej legislatíve možno namietať:
- neexistujú žiadne bojové plemená psov, pričom tvorba ich zoznamu dopadne asi tak ako zoznam zbraní odvodených zo samočinných, čiže zvady a hanba,
- ak už chceme bojové plemená zadefinovať, najrozšírenejšie bojové plemeno je nemecký ovčiak, ktorý bude isto vynechaný, pretože by to viac voličov nasralo ako pritiahlo - obdoba vynechania poľovníkov z psychotestov na zbrane,
- čo je to do p..e odborná spôsobilosť na chov psa? Zasa raz sa nabalia nejakí licencovaní trtkovia, ktorí budú chovateľom predávať drahé a zbytočné osvedčenia, viď ako dnes pcháme peniaze do krkov klinických psychológov. BTW, ani vlastníctvo vodičského preukazu a trestná represia nezabránili tisícom vodičov jazdiť v ožratom stave,
- opatrenia na zabránenie úteku psa je chovateľ povinný urobiť aj podľa terajšieho predpisu a viacerí už boli odstíhaní za nedbanlivostné ublíženie na zdraví, takže zodpovednosť, a to aj trestnoprávna, tu je.

Som si istý, že bol zasa vyrobený pseudoproblém na odlákanie pozornosti ľudí od finančných problémov.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Obrázok
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Vaquero, na hrad !!!
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Vaquero: máš odo mňa pozvánku na Stretnutie západu II. , ktoré pripravujem. Chcem ešte zohnať nejakých prokurátorov a advokáta, aby sme akciu doplnili o prednášku a besedu za účasti odborných profesií včetne sudcu ( s Panzerom budem počítať :) )
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

peterson napísal:( s Panzerom budem počítať :) )

to kde robite to stretnutie? V Hodkovciach?
peterson
expert

Aris : na západe. "Ale my vám ty odborníky přivezem" Nechcem predbiehať udalosti a robiť OT - nadviažem na Čachtice a bude to ďalšia akcia pre streleckú verejnosť , ktorá mala a bude mať zaiste dobrý ohlas.
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

Vaquero: pokial ide o zakonnu upravu suhlasim s Tebou, aj ked navrh bude minimalne v jednej alternative taky ako kritizujes, no ale ako by si chcel situaciu vyriesit, ked nie represiou? vcera som siel behat s manzelkou,hnedna zaciatku bezeckej drahy v areali skoly nas privitali dva psy (rasu neviempresne identifikovat, pre mna co sa nevyzna to boli pittbulove typy),samozrejme nas privitali "besnym" rechotom, neboli na vodzke a nemali ani nahubky, ked som privetivej slecne povedal,aby s nimi sla prec z ihriska tak povedala, ze o desat minut, z ktorych bolo nakoniec 20, keby som nemal zbran, tak urcite by sme sa otocili a sli prec.. co proti takym majitelom psov? jedine represiu, ci mam byt nadseny z toho, ze existuje trestnopravna zodpovednost?
peterson
expert

ako som písal dávnejšie- zrejme by napomohlo presnejšie definovanie skutkovej podstaty prečinu Zanedbanie povinností chovateľa/držiteľa psa.

V priestupkovej a trestnej rovine by mohli právnici definovať znaky, ktoré by nútili chovateľov k lepšej disciplíne.
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

peťo, existujuce povinnosti nikto nevymaha, tak ich este sprisnime? a to by bolo na co? papier znesie vsetko a pred kamerami to bude vyzerat rovnako skvele ako povinne vycviky.... na zakony tu kazdy s.erie, lebo si je vedomy, ze policia nie je vsade (skor nikde) a nerobi prevenciu, ci statna alebo mestska. tak ja som pesimista, sice vidim represiu ako skodnu cestu, len na druhej strane viem, ze nenastane.
inspiring_shannon

Príspevok od používateľa inspiring_shannon »

neviem, ale v poslednej dobe je velmi popularne vsetko riesit trestnopravnou represiou. Trestne pravo ma sluzit ako ultima ratio, nie ako vseliek, ktory bude pouzivany na hasenie vsetkych problemov, resp. na platanie dier, ktore vznikaju pri nie celkom idealnom fungovani roznych inych zakonov v praxi.
Povinnosti drzitelov, resp. chovatelov psov su specifikovane vo viacerych pravnych normach implikovanych v roznych zakonoch, treba skor zaviest institucie, ktore budu dohliadat na ich aplikaciu a dodrziavanie v praxi a nie si vsetko "zjednodusit" tym, ze na to vymyslime § trestneho prava. Stat ma predsa aj ine prostriedky ako priestupcu, resp. osobu, ktora porusila zakon potrestat a nemusi to byt hned zaznamom v registri trestov a potahovackami na policii. Ako keby PZ, prokuratury a sudy nemali toho dost, nehovoriac o dlzkach konani (ci uz pripravnych, ci konani pred sudom). V neposlednom rade, ako spomenul vaquero, trestnopravna zodpovednost sa odvodene od nejakeho konania da vyvodit takmer vzdy, ci uz formou spominaneho nedbanlivostneho ublizenia na zdravi,resp. z pohladu starostlivosti o zvierata je tu trestny cin tyrania zvierat a trestny cin zanedbanie starostlivosti o zvierata.
A uplne najviac ma vie vzdy "potesit" ked sa § napasuje na uzku specificku skupinu niecoho(podla spolocenskej objednavky). Ako keby orech, ci nejaky mini krizenec, tulak z osady ci iny pes nemohol pohryzt, ublizit, ci dokonca usmrtit cloveka.
Ale co tu budem dudrat, ved aj dan z luxusu sa odvodzuje len od kW vozidla, bez ohladu na jeho nadobudaciu cenu, stupen vybavy ci aktualny vykon...(83kW auto po 5 rokoch 83kW neda ani keby chcelo)
peterson
expert

ja som to načrtol len kvôli tomu, že na Slovensku je moderné prekrúcať a vyhýbať sa všetkému, čo nie je presne zadefinované. A to už nehovorím o nejednotnom právnom výklade.

Len pre obraz uvediem, že na jednej prokuratúre existuje x právnych názorov k jednému problému
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Sauer: Akurát som chcel napísať zhruba to isté.

peterson: len nie ďalšie nezmyselné skutkové podstaty trestných činov, Trestný zákon už je ich plný aj teraz.

dirty.harry: miešaš hrušky s jablkami. Ja som písal o podmienkach chovu psov a nie o spôsobe, akým sa majú vodiť/nevodiť na verejnosti. Čo sa toho týka, obce si môžu VZN-kom určiť verejné priestory, kde sa môže pes držať len na vôdzke, ale musia ich označiť. Ak teda išlo o verejný priestor a nebol označený zákazom podľa platného VZN, tá baba bola v práve a Ty si ju nemal čo vykazovať. Zrejme by bolo vhodné tento systém obrátiť tak, že pes by na verejných priestoroch musel byť na vôdzke v zastavanom území okrem miest, ktoré by museli byť vyhradené na ich voľné púšťanie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"