Je potrebné nosiť zbraň v puzdre?

Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Aha, dobre vedieť. :wink:
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Mal by som strach útočníkovi poskytnúť prvú pomoc aj preto, lebo nikdy neviem, aký sajrajt môže mať v krvi. Hepatitídou počnúc, HIV končiac. Keďže nechodím bežne po ulici vybavený plastovým rúškom (zásadná vec - inak by asi inak nebola v povinnej výbave autolekárničky) ani rukavičkami, tak by som veľmi zvažoval, či toto riziko podstúpim a ohrozím svoje zdravie, či dokonca život. Zvlášť kvôli neznámej osobe, ktorá ešte pred pár sekundami chcela ublížiť mne a/alebo mojím blízkym.
:roll:
Heh, inak sorry, že som už poriadne off-topic.
inspiring_khayyam

Príspevok od používateľa inspiring_khayyam »

chlapi teda spät k veci - bavime sa tu o tom ci je potrebne puzdro na nosenie zbrane..... no poviem po pravde je potrebne a velice potrebne aj ked ja mimo prace robim uplne presny opak... cize palnu zbran so sebou bezne ani nenosim. Obcas si ju vsak predsa len vezmem , hlavne ked viem ze sa budem pohybovat v rizikovom prostredi ... Avsak verte ci neverte podla predlohy , jedneho mojho nemenovaneho kolegu, nosim G17tku v panskej taške otocenu pažbou nahor ... jeden oddiel v taške mam vycleneny pre mobily, doklady a penazenku a v druhom je vyssie spominany G17. Asi ma teraz zgezujete ze to je netakticke a podobne , ale v pripade potreby je zbran doslova po ruke (resp. na ruke). jednou rukou tahas pustas tasku k zemi a strielas. myslite ze by kohokolvek z vas doteraz napadlo ze je tam hodena tak velka zbran ??? myslim ze nie , este ste o tomto asi nepoculi. ten glock tam pasuje akurat do toho. .... inak strelnu zbran nosim mimo sluzbu velmi malinko. mam len teleskop 26tku a OC kaser. .. nevidim absolutne potrebu preco by som bezne mal nosit so sebou strelnu zbran. nejakech blbeckov ucapes aj teleskopom a do prestreliek sa isto starat nemienim ked to nemam zaplatene takze tak... inak v sluzbe jednoznacne v puzdre s nabojom v komore . tam nemienim robit ziadne kompromisy
canis lupus
prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa canis lupus »

Caute chlopi.mam otazku...hadal som sa s jednym panom ze zbran mozem nosit len tak za opaskom,bez puzdra...a on ze nie.podelte sa o vase nazory na vec.zbran je samozrejme pod trickom,skryta...nosil som ju tak asi mesiac kym som nekupil puzdro.dik
Bauer
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Ja zbraň naholo nerád nosím. Jednak pot sa mi dostáva do zbrane, potom mi oxidujú náboje v zásobníku. Jednak vlákna z oblečenia a prach mi lezie do záveru. Okrem toho žiť s pocitom, že pri blbom pohybe vypadne von alebo prepadne nohavicou nie je pre mňa. Skrátka "mexican carring" len na príležitostné odloženie zbrane.

Dokonca keď častejšie používam nylónové vnútorné púzdro, tak aj častejšie preventívne čistím a olejujem.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

okrem letných horúcich dní (ľadvinka) - nosím stále "na mexičana" už od r.97
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Martin Corleone napísal:Caute chlopi.mam otazku...hadal som sa s jednym panom ze zbran mozem nosit len tak za opaskom,bez puzdra...a on ze nie.podelte sa o vase nazory na vec.zbran je samozrejme pod trickom,skryta...nosil som ju tak asi mesiac kym som nekupil puzdro.dik
"Môžem" myslíš z hľadiska zákona? Zákon to nezakazuje. Z hľadiska nosenia je to podľa môjho názoru skôr núdzová varianta a aj to len pre tých čo nenosia v komore (nekrytý lúčik). Neverím, že tá zbraň môže ostať celý čas na rovnakom mieste pod rovnakým uhlom a že tasenie bude vždy bezproblémové. Pri veľkom množstve rôznych modelov a priaznivej cene dnešných púzdier je mexican už asi len pre skalných.
canis lupus
prispievateľ

zoidberg,myslel som presne to.dik za info.
sundance.kid
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sundance.kid »

zoidberg - zostane na mieste, teda ak ju nemas za teplakmi s vytahanou gumou. pritiahnuty opasok na rifliach ju nikam nepusti. ani nabok ani dolu nohavicou. ci je tasenie bezproblemove, neviem. este som netasil a dufam ze ani nebudem musiet....doma nasucho je to urcite ine 8)
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Asi záleží aj na postave, ja toho tuku na sebe moc nemám, tak by ma to tlačilo, komu to vyhovuje, nech to tak nosí, len ja nevidím o čo je to lepšie od použitia najlacnejšieho nylon púzdra, ktoré by krylo lúčik, zabraňoval alebo obmedzoval kontaktu s pokožkou a potom, atď...
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Myslite si čo chcete, ale raz začas je to celkom psina, strčiť si kvér len tak za opasok. Len ho treba vytiahnuť (ten kvér), keď sadáš do auta, aspoň podľa mojich skúseností.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

sundance.kid napísal:zostane na mieste, teda ak ju nemas za teplakmi s vytahanou gumou. pritiahnuty opasok na rifliach ju nikam nepusti.
To je IMHO dosť optimistický predpoklad.

Aj v onakvejších značkových puzdrách, ktoré sú na opasku uchytené len v jednom bode (pútko, klip), zbraň aj s puzdrom občas zmení polohu, či už rotáciou alebo posunom. Veď preto sa robia aj puzdrá s viacerými úchytmi.

Taseniu zbrane v reále môže predchádzať všeličo, od skokov cez plot až po váľanie sa po zemi príp. zápas. Nevsadil by som nič na to, že v takej situácii bude 'Mexičan' držať ako má.

'Mexičana' by som ja osobne použil len na účel spomenutý Vaquerom - psina a recesia v čase a prostredí, keď rozhodne neočakávam žiadne komplikácie.
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

vyskusajte novy raven vanguard, ten je pre skalnych mexican carry s tym ze sa da nosit v komore a nebat sa o svoje ehm ehm
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Martin Corleone, keď ti nabudúce niekto/hocikto bude tvrdiť, že niečo je zakázané, alebo prikázané, rovno ho požiadaj, nech ti presne povie, na aký zákaz/príkaz sa odvoláva a kde ho ty môžeš nájsť. Vážne! To by si neveril, ako účinná je to zbraň na odhaľovanie tliachajúcich mudrlantov a vševedov. Samozrejme, predpokladám, že máš na pamäti, že čo ti ako občanovi zákon nezakazuje, to ti je povolené.
8)
Inak, proti gustu žiadny dišputát. Na Mexičana som nosil akurát airsoftku (aj od toho som časom ustúpil a kúpil som na ňu seriózne púzdro) a... a všetko v poriadku. Má to aj svoje výhody, to nespochybňujem a samozrejme aj pár nevýhod. Mne vadila jedna konkrétna - pri behu to bolo na draka! Zbraň (ktorá má rovnaké rozmery ako originál, no o 2/3 menšiu hmotnosť) mi síce vypadla tuším len raz, no viackrát sa mi stalo, že zmenila polohu tak, že to vylučovalo ako možnosť komfortného pohybu tak aj schopnosť pohotovo tasiť. Išlo vždy len o airsoftové "hrátky", ale ak si tieto skúsenosti pretransformujem, nikde nie je vylúčené, že ak raz nedajbože budem musieť zbraň použiť na sebaobranu, budem ešte predtým (ako správne podotkol aj Yarco) musieť kúsok pobehnúť, skákať, válať sa po zemi, urobiť kotrmelec, či s niekým sa pobiť... Preto je fajn mať púzdro, s ktorým je to všetko absolútne v suchu, a to aj bez toho, aby mi zbraň museli v púzdre istiť nejaké poistky, pútka, cvočky a iné serepetičky.
canis lupus
prispievateľ

Jack,dik za radu.presne takto nejako skoncil nas rozhovor...ja som si za svojou pravdou stal az do konca...clovek ktory mi oponoval zbran nema,a asi aj tym to je...neviem,ani sa o to dalej nezaujmam.som rad ze som mal pravdu 8)
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."