Je potrebné nosiť zbraň v puzdre?
Mal by som strach útočníkovi poskytnúť prvú pomoc aj preto, lebo nikdy neviem, aký sajrajt môže mať v krvi. Hepatitídou počnúc, HIV končiac. Keďže nechodím bežne po ulici vybavený plastovým rúškom (zásadná vec - inak by asi inak nebola v povinnej výbave autolekárničky) ani rukavičkami, tak by som veľmi zvažoval, či toto riziko podstúpim a ohrozím svoje zdravie, či dokonca život. Zvlášť kvôli neznámej osobe, ktorá ešte pred pár sekundami chcela ublížiť mne a/alebo mojím blízkym.

Heh, inak sorry, že som už poriadne off-topic.
Heh, inak sorry, že som už poriadne off-topic.
-
inspiring_khayyam
chlapi teda spät k veci - bavime sa tu o tom ci je potrebne puzdro na nosenie zbrane..... no poviem po pravde je potrebne a velice potrebne aj ked ja mimo prace robim uplne presny opak... cize palnu zbran so sebou bezne ani nenosim. Obcas si ju vsak predsa len vezmem , hlavne ked viem ze sa budem pohybovat v rizikovom prostredi ... Avsak verte ci neverte podla predlohy , jedneho mojho nemenovaneho kolegu, nosim G17tku v panskej taške otocenu pažbou nahor ... jeden oddiel v taške mam vycleneny pre mobily, doklady a penazenku a v druhom je vyssie spominany G17. Asi ma teraz zgezujete ze to je netakticke a podobne , ale v pripade potreby je zbran doslova po ruke (resp. na ruke). jednou rukou tahas pustas tasku k zemi a strielas. myslite ze by kohokolvek z vas doteraz napadlo ze je tam hodena tak velka zbran ??? myslim ze nie , este ste o tomto asi nepoculi. ten glock tam pasuje akurat do toho. .... inak strelnu zbran nosim mimo sluzbu velmi malinko. mam len teleskop 26tku a OC kaser. .. nevidim absolutne potrebu preco by som bezne mal nosit so sebou strelnu zbran. nejakech blbeckov ucapes aj teleskopom a do prestreliek sa isto starat nemienim ked to nemam zaplatene takze tak... inak v sluzbe jednoznacne v puzdre s nabojom v komore . tam nemienim robit ziadne kompromisy
- canis lupus
- prispievateľ
- Registered for: 14 years 1 month
Ja zbraň naholo nerád nosím. Jednak pot sa mi dostáva do zbrane, potom mi oxidujú náboje v zásobníku. Jednak vlákna z oblečenia a prach mi lezie do záveru. Okrem toho žiť s pocitom, že pri blbom pohybe vypadne von alebo prepadne nohavicou nie je pre mňa. Skrátka "mexican carring" len na príležitostné odloženie zbrane.
Dokonca keď častejšie používam nylónové vnútorné púzdro, tak aj častejšie preventívne čistím a olejujem.
Dokonca keď častejšie používam nylónové vnútorné púzdro, tak aj častejšie preventívne čistím a olejujem.
-
inspiring_panini
"Môžem" myslíš z hľadiska zákona? Zákon to nezakazuje. Z hľadiska nosenia je to podľa môjho názoru skôr núdzová varianta a aj to len pre tých čo nenosia v komore (nekrytý lúčik). Neverím, že tá zbraň môže ostať celý čas na rovnakom mieste pod rovnakým uhlom a že tasenie bude vždy bezproblémové. Pri veľkom množstve rôznych modelov a priaznivej cene dnešných púzdier je mexican už asi len pre skalných.Martin Corleone napísal:Caute chlopi.mam otazku...hadal som sa s jednym panom ze zbran mozem nosit len tak za opaskom,bez puzdra...a on ze nie.podelte sa o vase nazory na vec.zbran je samozrejme pod trickom,skryta...nosil som ju tak asi mesiac kym som nekupil puzdro.dik
- canis lupus
- prispievateľ
- sundance.kid
- prispievateľ
- Registered for: 15 years 3 months
-
inspiring_panini
To je IMHO dosť optimistický predpoklad.sundance.kid napísal:zostane na mieste, teda ak ju nemas za teplakmi s vytahanou gumou. pritiahnuty opasok na rifliach ju nikam nepusti.
Aj v onakvejších značkových puzdrách, ktoré sú na opasku uchytené len v jednom bode (pútko, klip), zbraň aj s puzdrom občas zmení polohu, či už rotáciou alebo posunom. Veď preto sa robia aj puzdrá s viacerými úchytmi.
Taseniu zbrane v reále môže predchádzať všeličo, od skokov cez plot až po váľanie sa po zemi príp. zápas. Nevsadil by som nič na to, že v takej situácii bude 'Mexičan' držať ako má.
'Mexičana' by som ja osobne použil len na účel spomenutý Vaquerom - psina a recesia v čase a prostredí, keď rozhodne neočakávam žiadne komplikácie.
-
inspiring_swanson
Martin Corleone, keď ti nabudúce niekto/hocikto bude tvrdiť, že niečo je zakázané, alebo prikázané, rovno ho požiadaj, nech ti presne povie, na aký zákaz/príkaz sa odvoláva a kde ho ty môžeš nájsť. Vážne! To by si neveril, ako účinná je to zbraň na odhaľovanie tliachajúcich mudrlantov a vševedov. Samozrejme, predpokladám, že máš na pamäti, že čo ti ako občanovi zákon nezakazuje, to ti je povolené.

Inak, proti gustu žiadny dišputát. Na Mexičana som nosil akurát airsoftku (aj od toho som časom ustúpil a kúpil som na ňu seriózne púzdro) a... a všetko v poriadku. Má to aj svoje výhody, to nespochybňujem a samozrejme aj pár nevýhod. Mne vadila jedna konkrétna - pri behu to bolo na draka! Zbraň (ktorá má rovnaké rozmery ako originál, no o 2/3 menšiu hmotnosť) mi síce vypadla tuším len raz, no viackrát sa mi stalo, že zmenila polohu tak, že to vylučovalo ako možnosť komfortného pohybu tak aj schopnosť pohotovo tasiť. Išlo vždy len o airsoftové "hrátky", ale ak si tieto skúsenosti pretransformujem, nikde nie je vylúčené, že ak raz nedajbože budem musieť zbraň použiť na sebaobranu, budem ešte predtým (ako správne podotkol aj Yarco) musieť kúsok pobehnúť, skákať, válať sa po zemi, urobiť kotrmelec, či s niekým sa pobiť... Preto je fajn mať púzdro, s ktorým je to všetko absolútne v suchu, a to aj bez toho, aby mi zbraň museli v púzdre istiť nejaké poistky, pútka, cvočky a iné serepetičky.
Inak, proti gustu žiadny dišputát. Na Mexičana som nosil akurát airsoftku (aj od toho som časom ustúpil a kúpil som na ňu seriózne púzdro) a... a všetko v poriadku. Má to aj svoje výhody, to nespochybňujem a samozrejme aj pár nevýhod. Mne vadila jedna konkrétna - pri behu to bolo na draka! Zbraň (ktorá má rovnaké rozmery ako originál, no o 2/3 menšiu hmotnosť) mi síce vypadla tuším len raz, no viackrát sa mi stalo, že zmenila polohu tak, že to vylučovalo ako možnosť komfortného pohybu tak aj schopnosť pohotovo tasiť. Išlo vždy len o airsoftové "hrátky", ale ak si tieto skúsenosti pretransformujem, nikde nie je vylúčené, že ak raz nedajbože budem musieť zbraň použiť na sebaobranu, budem ešte predtým (ako správne podotkol aj Yarco) musieť kúsok pobehnúť, skákať, válať sa po zemi, urobiť kotrmelec, či s niekým sa pobiť... Preto je fajn mať púzdro, s ktorým je to všetko absolútne v suchu, a to aj bez toho, aby mi zbraň museli v púzdre istiť nejaké poistky, pútka, cvočky a iné serepetičky.
- canis lupus
- prispievateľ