Mazanie a cistenie zbrane

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Ako sa v praxi používajú tie Degreaser-y?
Vystriekať, utrieť špinu a nechať oschnúť?
Alebo vystriekať a len nechať uschnúť? (špina anihiluje :wink: )
Alebo?
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

yarco: Obe moznosti mas spravne :wink: Vzdy je samozrejme lepsie tu spinu aj utriet (ak tam nejaka po 'ofuknuti' zostane), ale niekedy nemas pri sebe vatove tycinky a podobne blbinky na rozne zakutia a tazko pristupne miesta (spustove ustrojenstva, plynove kanaliky, a pod.), a vtedy je takyto sprej idealny (prvym ofuknutim/prefuknutim sa odfukne najvacsia spina/piesok/... a cistiaca/odmastovacia zlozka zaroven uvolni aj pevnejsie drziace nanosy, a druhym fuknutim chvilu po tom sa 'odfukne' aj vacsina zvyskov.

A aj ked spina ne-anihiluje :lol: aj ak by tam po ofuknuti nejaka necistota zostala, tym ze sa vysusila mastnota ktora na seba viazala bordel ten zvysok postupne opadne sam (dolezite je ze sa zbavis toho najvacsieho bordelu co by mohol robit trouble na stycnych/trecich plochach, a potencialne sposobit trouble so spolahlivostou zbrane ci zasobnikov).

A ano, nie je to az take dokonale cistenie ako ked to vydrhnes kefkou a handrou s klasickym triflowom, ale je to idealne do 'polnych podmienok' ci na sutaze, alebo ked ti nahodou na strelnici padne zasobnik na zem, ci vietor nafuka do zaveru prach ci piesok a pod.

Ten foaming/penovy je na take to poriadne detailne domace cistenie a funguje ako klasicke penove = vystriekas, nechas povedzme hodinu tak, a potom vyutieras dosucha, a podla toho o aku cast sa jedna pripadne este prebehnes handrickou s klasickym triflowom.

Gunslinger
In - FinitY
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa In - FinitY »

Zdravým.

má niekto skúsenosti s týmto prípravkom na čistenie, mazanie a konzervovanie zbraní.
http://cxpro.cz/1_cxdynamics

ďakujem
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Super vecička,mne osobne to perfektne odstranuje karbon.Dokonca to mam od teba :wink:
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

In-Finity: Nieco podobne ako Triflow, akurat nenechava teflonovu mikrovrstvu, ale len nejaky mastny mikrofilm. Vyhral som toho na kadejakych sutaziach asi 2 kusy a nemozem na to povedat nic zle. Triflow mam radsej, ale aj CLP je vyborne, podstatne lepsie ako Brunox, Concor etc..
In - FinitY
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa In - FinitY »

No, Balistik, najskôr som rozmýšlal ako to možeš mať odo mňa, potom som si spomenul že si to vyhral v tej súťaži. JJ, akurát ja som si vtedy neodložil aj pre seba :-).

Ok, cubitko, niečo podobné som potreboval, niečo ako porovnanie oproti ostatným, chcem to dovážať na SVK, ale najskôr by som chcel vedieť aký názor na to majú ľudia.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

U mna nadmerna spokojnost :wink:
pietro32i
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Tak ako je to s tým TriFlow-om? Je to naozaj také univerzálne čistidlo, mazadlo a konzervant v jednom? Kde ho kupujete? Našiel som len jeden zdroj na slovensku - www.triflow.sk. Je to on?
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Áno je to ono, to je stránka užívateľa 3500korun tu z fóra, ktorí to distribuuje v SR. Ak si z Bratislavy, tak Triflow kúpiš napríklad v Dease.
pietro32i
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

OK, díky, nie som z Bratislavy, ale objednám si ho. Len neviem prečo to neberú aj army shopy na slovensku. Žeby kvôli vyššej cene?
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Berú ho aj na Slovensku, majú ho napríklad v predajni zbrane-ke a v ďalších, treba ich kontaktovať, že kde všade sa to dá zakúpiť.
Ravenn
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa Ravenn »

Triflow je supr akurat drahy trosku, pouzivam ho na vojnove zbrane, kde treba velmi vysoku kvalitu, pre ostatne sa pekne vratim k brunoxu, je skoro tak dobry ako trifoow a o viac ako polovicu lacnejsi..
petermac24
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa petermac24 »

Tak to som tiez nie velmi prijemne prekvapeny z vysledku testu Balistolu. Doteraz som ho povazoval za jeden z TOP produktov.. hmm.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Konkor možno nie je najlepší a aj trochu páchne ale mne slúži výborne a nedám naňho dopustiť . Nič mi nehrdzavie všetko funguje čo by som mal chcieť viac ? A hlavne ten vojensky tekutý v bandaske mi najviac sedí.
petermac24
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa petermac24 »

Len tak zo zvedavosti, ako dlho vam trva vycistenie zbrane?

Mne osobne to trva hodinku a niekedy aj viac. Nikam sa pri tom neponahlam a davam si na tom naozaj zalezat. Je to skor taky stale sa opakujuci ritual. Zbran cistim po kazdej strelbe tj. 150 nabojov. Neviem ci je potrebne, zbran cistit po kazdej strelbe, ale ja to robim stale.
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."