Zoidberg37
Napísal si o mne, že automaticky predpokladám, že niekto koho nepoznám je v niečom určite horší ako ja... No, k tomu len toľko - ja som iba tvrdil, že pokiaľ budeme obaja tasiť rovnakú zbraň (a teda stále sa bavíme o mojom blbom Walthrovi TP), pričom ja budem mať obtiahnutú zaistenú zbraň s nábojom a ty neobtiahnutú zbraň (dajme tomu nezaistenú) tak mi logicky vychádza, že dokážem namieriť rýchlejšie.
Aj keď sa mi to zdá absurdné pretekať sa v nejakej rýchlosti tasenia zbrane ako v nejakom taliánskom westerne, skúsim odôvodniť, prečo sa mi zdá logické, že sa mi to podarí skôr. Pokiaľ mám náboj v komore, rovnakou rukou čo zbraň ťahám, ju zároveň odisťujem, pričom stále vykonávam pohyb, ktorý vedie k namiereniu, inými slovami, či zbraň je alebo nie je zaistená, časovo je to asi jedno. Pokiaĺ ale zbraň musíš ešte aj obtiahnúť inou rukou, stratíš nejaký minimálny čas. Ale musím ťa inak ubezpečiť, že pri rovnakých vstupných podmienkach celkom paradoxne predpokladám, že si v takejto disciplíne určite lepší ako ja, nakoľko ja to skutočne netrénujem (=necítim reálnu potrebu).
Čo sa týka kalibrov, hneď na začiatku som uviedol, že sa chcem tejto téme vyhnúť. Každý totižto komentuje niečo, čomu v zásade všetci viac - či menej rozumejú, ale v konečnom dôsledku to nevedie k ničomu. Takže ešte raz - popisoval som zbraň, nie jej kaliber.
Revino:
Som presvedčený, že Walther TP patrí v kategórii "VRECKOVÝCH ZBRANÍ CAL. 6,35 BROWNING" konštrukčne a ergonomicky medzi to najlepšie. Nakoľko sa poväčšine jedná o jazdené zbrane, ktorých výroba v malom množstve bola ukončená tuším niekedy v 60-tych rokoch a už dlhšie patrí medzi "collectibles - zberateľské" komplikuje to trochu stanovenie ceny. Pokiaľ je v 100 percentnom stave, tak ako môj (odstraňoval som z neho výrobnú kozervačnú vazelínu), zodpovedá mu v našich končinách cca hodnota jazdeného Glocku v dokonalom stave (dúfam, že ma zas niekto nenapadne, že Glock je lepší a pod.

). Čo do ergonómie mu môže konkurovať Walther TPH, a približuje sa mu Ortgies Pocket Pistol, Erma EP25, Beretta 20, Star Starlet CU a možno ešte pár exotických zbraní, toť vsjo. Nebudem túto kategóriu porovnávať s "dospelými zbraňami, a tiež som si vedomý, že to nie je Peters Stahl, alebo Waffen-Oschatz (rovnako ako neporovnávam Boeing 747 s F-16 a Cessnou). Každopádne pokiaľ odhliadnem od vyčačkaných gravírovaných, jubilejných, pozlátených a ešte neviem akých 6,35 Br, tento konkrétny model je je jdnoducho podarený ako som už spomínal svojou ergonómiou, mieridlami, chodom spúšte a presnosťou pevnej hlavne (6,5 cm). Mal som dosť problém nájsť 6,35-ku, ktorá toto všetko spĺňa. Zbraní tohto kalibru som počas rokov v rukách držal niekoľko desiatok (okrem iného všetky mnou menované) a kvôli ergonómii som si vybral TP-čko. Zvažoval som ešte Walther TPH (tiež skvelá zbraň), ale záver mi rozrážal kožu na dlani medzi palcom a ukazovákom.
No a čo sa týka značky Walther, nemyslím si že by to bola nejaká super renomovaná firma ako trebárs Korth, alebo HPS Custom, každopádne "detské choroby" (typu: poistky, bezpečnosť, ergonómia, .atď...) už majú minimálne u vreckových zbraní prekonané, s tým sa treba zmieriť...
Inak, myslím, že už bolo dosť Walthra TP...