Veľký brat mieri na internet. Polícia chce údaje užívateľov.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_driscoll

Príspevok od používateľa inspiring_driscoll »

zoidberg, kvantovy pocitac, aj keby mal niekto funkcny prototyp je nepodstatny, pretoze nema zas az tak moc efektivny algoritmus na lamanie symetrickych sifier (aes a pod.), ktore pouzijes napr pri VPNke, alebo pri sifrovani dat na disku :)
kazdopadne, sci-fi uvahy nechajme stranou heh

edit: ani som nevedel ze tu je tolko ITckarov :lol:
nepokracujme radsej do hlbky v technickych debatach verejne, lebo ked si to precitaju ujovia z firmy co maju tu sovu v znaku, tak budu len pulit oci presne ako ta sova, ze kto kazdy uz je v tom state ozbrojeny :twisted: :lol:
Naposledy upravil/-a inspiring_driscoll v 02 Nov 2012, 15:47, upravené celkom 1 krát.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Zoidberg37 napísal::roll: Nehnevaj sa, ale toto je ďalšia tvoja 58 bez plynového piesta. Ostatne u teba je časté, že problémy zhodíš na nejakú........
So vsetkym co pises suhlasim. Ale viem, ze drviva vacsina dostupnych technologii nie je civilu dostupna.

http://www.aktuality.sk/diskusia/198511 ... -lietadla/

Ako sa asi da hacknut bezpilotne lietadlo ? Nie, grafickou kartou to nebude :)

Ja mam na mysli taketo masinky.
http://en.wikipedia.org/wiki/IBM_Sequoia

Pochybujem, ze by sme tu vzbudzovali zaujem niekoho, kto ma k takym veciam pristup. Kazdopadne, zdaleka to nie je naj stroj, co (oficialne) existuje..
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

inode: to som nepísal ako svoj názor, ale tipoval, že s takým niečim prijde el_fuego333
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

WPA uz prelomene bolo -> slaba sifra, avsak WPA2 je uz ina kava, ak je doble voleny kluc, ktory eliminuje pouzitie slovnikovhe utoku, tak je to realne neprelomitelne.
vanto
častý prispievateľ

A este jedna vec, nie kazdy algoritmus sa zrychli nutne len pouzitim silnejsej vykonovej jednotky, zavisi to od tzv. zlozitosti algoritmu a su algoritmy, ktorych zrychlenie je minimalne pri pouziti ovela vykonnejsich vyp. jednotiek. Inym slovom, nie je mozne vztahovat vsetko len na pocet operacii za sekundu ten vztah narastu rychlosti od vykonu nie je vzdy linearny...
inspiring_driscoll

zoidberg: pohoda, nemyslel som to ofenzivne ;)
vanto: ak som niekde napisal wpa, tak sa ospravedlnujem a unikla mi tam ta dvojka na konci :) o wpa uz nema zmysel ani hovorit, rovnako ako o wep
inspiring_pare

Podla mna, pre civilny trh sa nedovoli uviest typ komunikacie, ktory tajna sluzba nevie desifrovat. Predstavovalo by to bezpecnostne riziko. Preto je v mnohych statoch sifrovana komunikacia zakazana alebo presne limitovana.
Tot moj nazor.
vanto
častý prispievateľ

Ale coby nie? Skype bol dlhodobo nedesifrovatelny sposob komunikacie, az Microsoft tam zaviedol desifrovaci mechanizmus :) A nikto skype ako firmu nemohol donutit to spravit, stalo sa to az po odkupeni Microsoftom, je jasne o co ide, tlaky su silne. V USA je tusim zakazane pouzivat PGP sifrovaci SW na sukromne ucely -> dokaz, ze existuje SW, ktory je tazko prelomit :) Napr. True crypt na sifrovanie dat na disku je celkom silna vec a je to free. Ale to uz myslim, ze sa dostavame do OT vzhladom ku teme :)
inspiring_driscoll

vanto: to je samozrejme, ale tu sme sa bavili konkretne o wpa2
fuego: to uz je paranoia kombinovana so sci-fi

kazdopadne, najucinnejsi a najcastejsie pouzivany sposob desifrovania je tzv rubber hose cryptoanalysis - http://en.wikipedia.org/wiki/Rubber-hose_cryptanalysis
cize ziadne hladanie chyb v algorytmoch typu rijndael, gpg, atd, alebo dokonca brute force attacky :D
Používateľov profilový obrázok
Ja som
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

el_fuego333 napísal:Podla mna, pre civilny trh sa nedovoli uviest typ komunikacie, ktory tajna sluzba nevie desifrovat.
Predstavovalo by to bezpecnostne riziko.
pokial sa nemylim, uz sa tak stalo s nastupom PGP.

el_fuego333 napísal:Preto je v mnohych statoch sifrovana komunikacia zakazana alebo presne limitovana.
Tot moj nazor.
preto sa potom pouziva steganografia
https://cs.wikipedia.org/wiki/Steganogr ... ganografie

edit: Vanto:

v niektorych "demokratickych" krajinach ako napriklad VB ti truecrypt moc nepomoze, kedze tam plati tzv. Key disclosure law, co znamena, ze bud im svoj password dobrovolne vydas, alebo ta obdaria 2 rokmi natvrdo.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Povinn%C3 ... vstv.C3.AD

este k tym heslam
Obrázok
inspiring_pare

Hej mate pravdu. Ale ako potom uniesli iranci to lietadlo?
vanto
častý prispievateľ

Na to lietadlo pouzili ruske komplety na el. rusenie cim prebili zdrojovy signal a nechali to liedalo pristat. Cital som o tom cely clanok, neviem ho vsak najst. Je otazne ako mali zabezpecenu komunikacia, ale zjavne nie dostatocne :) resp. tu sa ukazala vyspelost ruskych technologii a bolo to taktiez varovanie pre USA, ze nie su az taky dokonaly. Nie je tak davno co TV signal z bezpilotnych liediel nebol vobec zabezpeceny a jeden manik to prijimal, potom co to prasklo to samozrjeme zmenili.
Používateľov profilový obrázok
2weird2die
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

ako je to so šifrovaním komunikácie v súčasných sm*rtphonoch s androidom? a na čo všetko sa dá šifrovať v blueberry, že to zakázali v UAE?
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Ja som: pre prípady ako je VB existuje hidden volume, čiže skrytý oddiel, ktorý proste nie je možné odhaliť, respektíve, vedieť či tam je alebo nie je. O to viac to nasere keď ti niekto krúti ruku a núti ťa odhaliť heslo k skrytému oddielu, ktorý sa tam nenachádza. :lol:
inspiring_pare

waw... tak ta britania musi byt super krajina... takze ked poslem niekomu v britanii zasifrovanu prilohu do mailu a on nebude vediet heslo, dostane 2 roky na tvrdo.... a hlavne, ked to bude pristahovalec. juuuuj to znie zle......
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"