Strelba v Petrzalke na dvoch psov a ich majitela 13.11.2012

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Arcanus
občasný prispievateľ
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa Arcanus »

Sypem si popol na hlavu, blbo som sa vyjadril. (Aj ked ak sa potvrdi ze strielal bezdovodne mohol byt nepricetny :)
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

stále iba teoretizujeme. Jasno v tom urobí prokuratúra BA5
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

dakujem
Naposledy upravil/-a matus69 v 31 Okt 2014, 23:17, upravené celkom 1 krát.
peterson
expert

privolaj PZ alebo MsP. Ak pánko odchádza a vysmieva sa krátkosti zákona- sprevádzaj ho, inteligentne ho brzdi a zdržuj do príchodu hliadky, ktorá zistí kto je a zabezpečí kontrolu očkovacieho preukazu.
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Ja som mal nedavno incident so psickom (nieco ako bullterier, okolo 30kg odhadom). Havo ma dost neznasa, lebo raz ma videl vyhadzovat smeti do kontajnera - vyklepaval som kybel,takze to buchotalo ... Odvtedy, ked ma vidi ceri zuby a chcel by trhat. Snazim sa mu vyhybat ako sa da.
Blbe je,ze ho vacsinou venci cca 50kg blondynka, ktoru v pohode utiahne, ked bude chciet. Samozrejme vzdy bez nahubku...
Raz som vysiel z panelaku a ona s nim bola rovno pred vchodom na trave, voditko na volno, drzala ho v dvoch prstoch. Hafan by v pohode dociahol na chodnik. Bol som uz prilis blizko, tak som zastal a cakal, kym s ňim pojde dalej, aby som mohol prejst. Ale nesla, stala tam. Tak som sa jej jemnym pokojnym hlasom spytal , ci mozem prejst. Ona ze ano, ze mi neublizi .. Spytal som sa jej, ci urcite, lebo sa ho bojim. Ona ze aaano jasneee, ale ze rychlo, lebo on citi moj strach.
Psa nepotiahla, proste ostala na mieste, tak , aby hafan dociahol na chodnik.Tak si hovorim OK, spravil som krok... a hafan sa nas*al...
Zacal som rychlo cuvat, popri tom vytasil a schoval zbran za stehno. Nastastie ho udrzala,Pritiahla. Schoval som zbran,otocil sa a obysiel som ich okolo bloku. Odvtedy som ju uz vencit nevidel, vcul s ňim chodi nejaky holohlavy tipek.. ale uz nie pred nas vchod.
Poriadne som sa bal. Takyto havinko bez problemov odcvakne ruku v lakti ,alebo odhryzne pol hrdla. Kto pochybuje o nebezpecnosti bojovych plemien, odporucam pozriet nejake necenzurovane videa,na nete sa ich da najst dost... aj utoky na decka...
Ja zivim rodinu a nejaky havko ma neposle do dochodku.
Z nasej stvrte poznam pripad, ked podobny havo zobral sanku svojej majitelky za svoju... krvi jak na jatkach..

Davnejsie, ked mal moj syn 2 roky, isli sme popri obchdnom centre. Vela ludi, pri jednej lavicke odparkovany cokel, nieco medzi koliou a chrtom. Velke, chude, chlpate. Bol na voditku, majitel ho drzal na kratko, havo lezal,nikoho si nesvimal.. Bol bez nahubku... Ked sme isli okolo neho, znicoho nic vystartoval po mojom chlapcovi... len tak tak som chlapca odtahol a majitel psa udrzal.. ale mohlo to skoncit velmi zle. Syn sa nespraval nijako odlisne, bol ticho, neutekal , nerozhadzoval rukami, pekne isiel.
Problem bol asi v tom, ze bol maly... a chutny..

Niekolko rokov som zil v jednej domacnosti s ratlikom. Pes na verejnosti musi mat nahubok.
peterson
expert

vidno, že zákon písal diletant.

"osoba musí "povedať" svoje meno, priezvisko..."

super napísané... Povedať a preukázať sú dve dosť významovo odlišné slová, z ktorých plynú dosť podstatné veci.

Tak ja poviem údaje najväčšieho blbca čo poznám a nech je sranda :roll:

To sú zákony Made in Slovakia
Arcanus
občasný prispievateľ
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa Arcanus »

Jedna z mala dobrych veci na pripravovanej novele je zavedenie celkom palky za nenahlasenie utoku psa
peterson
expert

uzavriem moje riadky- že máme zákony aké si zaslúžime...

Je len škoda, že nevinní ludia na takéto zákony zvyknú doplácať.
neosk
prispievateľ
Registered for: 13 years 9 months

Príspevok od používateľa neosk »

Arcanus napísal:inak este k tym nazorom o nahubkoch, neberiem nikomy pravo na vlastny nazor, ale ten pristup sa mi zda uplne rovnaky, ako keby niekto pozadoval aby sme my nosili vonku len zbrane zo zaliatimy hlavnami, v ramci prezumpsie viny. tak ako je za zbran zodpovedny jej majitel, za psa by to malo byt rovnake.
v ostatnom co si pisal suhlasim, ale je to filozofia - co ak, nevieme co sa tam stalo. Ale k tomuto len tolko: pes je samotny zivy tvor a rovnako ako clvek, je nevyspytatelny. Kazdopadne zbran striela, ked jej majitel stlaci spust. Pes moze zoskratovat a neuposluchnut svojho pana absolutne nezavisle od umyslu pana. Takze stavat zaliatie hlavne a nahubok do tej istej roviny je kusok mimo misu.

hm: http://www.topky.sk/cl/100370/1330997/S ... -operovat- ...
inspiring_cannon

Príspevok od používateľa inspiring_cannon »

Zdravim. Ako sa ma zachovat clovek ktori sa prechadz a s rodinou
a naproti mu bezi velky pes.Dokonca dvaja.Darmo majitel z dialky krici
nebojte sa,ale ja sa bojim.Odkial mam vediet ci ma chce oblizovat,alebo
zozrat :D Mam pravo strielat.alebo cakat kym sa do mna zahrizne.
Nemam nic proti psom.ale ked su navolno mali by mat nahubok.
Ved aj volakedy davno ich mali.Museli. Neviem preco sa od toho upustilo.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Ivanov napísal:Mam pravo strielat.alebo cakat kym sa do mna zahrizne.
Pud sebazachovy, instinktivna ochrana deti, manzelky... Hadam by sme si to nechceli nechat vysvetlovat od zmrzaceneho dietata v nemocnici.

Zalezi, aky pes to je. ak mame pocit , ze ho nezvladneme, ostava jedina moznost.
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

asi sa nepytal na psa obranara:chytis a jebnes o branu... :lol:
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

Ivanov: nato sa nea jednoznacne odpovedat, castokrat je to na situacii a mas len par sekund spravne sa rozhodnut. Avsak, ak sa domnievas, ze ti skutocne hrozi nebezpecenstvo tak ho svojim konanim odvracias. Dalsia vec je preukazovanie opravnenosti tvojho konania a to je uz otazka argumentacie. Ak si aj konal opravnene a protistrana ma dobre argumenty, tak sa to moze obratit aj proti tebe. Poznam aj pripad, ked velky pes ohrozoval osobu na ulici a v obrane zastrelil psa, avsak majitel mal kvalitnych pravnikov, jednalo o draheho psa, tak ho obranca musel patricne odskodnit.
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"