Aku novelu zakona 190/2003 by sme chceli my?

Používateľov profilový obrázok
lubor
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubor »

Postou urcite nie ale kurier by to teoreticky mohol len by musel pred odovzdanim skontrolovat opravnenie a tu uz je riziko dost mastneho poplatku.
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

samozrejme bol by to nejaky specialny postovy rezim. este vas nikdy nenasralo ze naboje alebo zbran ktore chcete sa predavaju v kosiciach ak byvas v BA(a naopak)?

chces napr. 1000 ks nabojov - byvas v BA a maju ich v kosiciach, nikde inde ich nemaju. distributor tych nabojov je seriozna osoba (ma zbrojnu licenciu), tak preco by nemohol postou, alebo kurierom ti to poslat? zneuzitie existuje aj pri normalnych veciach ktore sa posielaju - ci ti postar otvori balik, alebo obalku nikdy nevies

ked uz nie zbrane tak aspon naboje :)
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

ono ide aj o to ze ked ti postar otvori zasielku s dvdckami, telkou alebo kucharske potreby tak je to sice ano blbe a mas stratu ale ten postar sa nedostal k niomu co sa neda kupit rovno v obchode mirnix dirnix.

Ale keby ti to spravil so zbranou aelbo nabojmi je to dost pruser a zo strany statu problem (zrazu ma zbran a/alebo naboje niekto nacierno).

Debata o tom nakolko je to problem je samozrejme legitimna, pre porovnanie z USA, washington DC: do mesta nemoze zbran doviest drzitel federalnej licencie ale musi to poslat postou co aj v ich zprisnenom rezime znamena ze sa k nej dostane par nelicencovanych ludi.

Ak si zoberiem ako je to na Slovensku (k zbrani sa nesmie dostat ziadna nepovolana osoba alebo bez dozoru) tak toto dost pochybujem ze by sa podarilo. To uz naozaj skor hllow pointy, zrusenie odovodnenia a potreby ci zrusenie nakupneho povolenia ma vacsiu sancu prejst ako toto.
MisoTN
prispievateľ
Registered for: 13 years 11 months

Príspevok od používateľa MisoTN »

kurier qko drzitel ZP, popripade licencie by nemusel byt zly. Kedze ide o biznis, preco predajca nema e-shop a dodavku? Kazdy by bol ochotny si priplatit ked ti privezu tovar domov, nie?
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Na Slovensku stale este strasi duch komunizmu. Teda ako a co najviac zakazat a nie povolit. Kurier so ZP a zbrojnou licenciou je to prave orechove. Lenze na to treba zmenit zakon 190/2003. A je tu politicka vola urobit to ? Silne pochybujem.
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Ja osobne by som take nieco privital, pretoze nevidim problem, resp., nerozumiem opodstatnenost obav, ak kazda zbran je registrovana na PZ, ze preco by sa nemohli posielat na dialku. To proste nie je vec, ktora sa moze len tak stratit osetrit sa to da, ze prevoz iba opravnenou osobou atd.
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

vanto - stava sa a straca sa... preprava je z hladiska praktickeho aj z hladisku aplikacie nejednoznacnej pravnej upravy dlhodobo problematicka zalezitost aj pre PPZ. ma byt predmetom najblizsej novelizacie zakona.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Zákon sa v tomto smere len v posledných rokoch dva razy novelizoval - najprv do mínusu, potom aj do plusu - takže momentálne nevidím dôvod otvárať takúto diskusiu... :roll:
vanto
častý prispievateľ

boris - myslel som to tak, ze by som taku zmenu uvital, samozrejme, ze dnes to nie je mozne.
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

vanto - rozumiem. zakon sa ale v dohladnej dobe otvarat bude. ohladne zmeny upravy prepravy uz nejake uvahy zo strany kompetentnych odzneli. zvazuje sa naozaj vselico, aj riesenie typu povinne GPS sledovacie zariadenie vo vozidle prepravcu a pod. vsetko je ale otvorene a zatial to vyzera tak ze diskusia o zmene zakona konecne nebude pod tlakom politickej agendy isteho pana s velkou hubou a este vacsim egom. snad to tak aj zostane.
vanto
častý prispievateľ

No tak to je super, bol by som rad ak by sa konecne viedli diskusie na odbornej urovni.
Max11
prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa Max11 »

Ja by som si najviac prial, aby boli aspoň niektoré z vecí, ktoré ste tu spomínali naozaj prednesené aj kompetentným autoritám :lol: Ak by bolo treba pomôcť dobrovoľne sa hlásim, komunikácia je môj živel :wink:
vanto
častý prispievateľ

A bude aj oficialne zverejnene zamer s cim chce prist trebars Legis telum, ak sa otvori zakon?
MisoTN
prispievateľ
Registered for: 13 years 11 months

Príspevok od používateľa MisoTN »

povolenie expanznych nabojov na sebaobranu by malo byt no1, tym padom by zlacneli aj FMJ, keby kazdy nosil HP co by predajcom ostavalo? Mylim sa?
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

budem sa opakovat,ale:

ja by som chcel samoobsluzny automat na zbrane ,strcis tam obciansky vyberes si buchacku a ides vysmiaty domov
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"