Strelba v Šali.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Ambor
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Ambor »

Ja by som to chápal ako KN preto, lebo útekom spáchaný trestný čin nekončí, i keď útok už netrvá. Je to ale asi môj scestný výklad, pretože vidím analógiu s lupičmi, ktorí utekajú s ukradnutým majetkom. :)
Never mind, v každom prípade zadržanie by som chápal ako v medziach zákona.
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Ak by paragraf 61 pism.d) zamedzenie uteku nebezpecneho pachatela...... zo zakona o PZ bolo zakomponovane do zakona 190/2003, bolo by pre civila so zbranou znacne jednoduchsie zadrzat pachosa. Chlapci z Legis Telum to mozu podat ako pripomienku, ked sa bude menit zakon c.190/2003.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

AK47: uvádzal som, že Ambor písal o KN.
Tvoj príspevok však zmätočne pojednával ako o zadržaní osoby v rámci NO a zároveň pojednával o použití zbrane policajtom vrámci zdržiavania páchateľa na úteku.
Písal si dobre, ale pre čitateľa to bolo málo zrozumiteľné- preto som písal o domotaní :)
Už sa rozumieme.

Ja už len x-tý krát zopakujem základný rozdiel medzi NO a KN:
NO=útok(vždy konanie osoby, alebo úmyselne poštvané zviera)
KN=nebezpečenstvo(účinok prírodnej sily, konanie nepríčetnej osoby alebo zvieraťa)
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

V podstate je to jedno, ci do TZ alebo 190/2003, len nech je to pravne osetrene. Dolezite je, aby sa potom cele OCTK neodbavovalo na strelcovi, ktory vystrelil na nebezpecneho pachatela.
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

http://nitra.sme.sk/c/6615291/otec-stri ... -syna.html

V súvislosti s tým, že Číňan páchateľa postrelil do nohy, vyšetrovateľka zároveň začala aj trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.
igoros
moderátor
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Neda mi nereagovat... Treba ratat aj s tym, ze media neuvedu uplne informacie, resp. uvedu mierne upravene. Ja som bol na mieste a podla mna to bolo konanie v NO, tak si pockajme na stanovisko OČTK
igoros
moderátor
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

http://www.cas.sk/clanok/237416/policaj ... istol.html

takze tu mate ten fakt, co chybal vo vsetkych mediach doteraz... aj pachatel mal pistol (plynovku)
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"