Konkretne príklady nutnej obrany a krajnej núdze

me2dik
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa me2dik »

No tak toto je neco :roll: :roll: :roll:
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

agger:

Z jeho reakcie na zbraň sa dá predpokladať, že nevidel ústie po prvýkrát. Som rád, že si to nakoniec ten truľo rozmyslel a nemuselo dôjsť k streľbe. Mieril si naňho celý čas, alebo len do momentu kedy odhodil teleskop?

Keď sa nabudúce stretneme, tak mi dúfam povieš aj všetky detaily incidentu.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Som rad,že sa to zaobišlo bez obeti agger :) .Možeš v skratke napisat čo tomu predchadzalo?Ako to zvladla Tvoja polovička?
inspiring_burnell

Príspevok od používateľa inspiring_burnell »

Perfect :) a porozprávaj to ľuďom, ktorý tvrdia, že civilistom zbraň do ruky nepatrí.
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa agger »

Peterson: TO na neho podam ASAP.

Lubor: Hliadka v skratke spisala moju vypoved, zobrali odo mna udaje a na zaver mi povedali ze som konal spravne. Spolu cca 5-10 minut.

Bers: Mieril som na neho pokial sa mi neotocil chrbtom a neodhodil teleskop. Popravde si ani nepamatam ako (a ako rychlo) som spat zapuzdril. Stali sme od seba cca 2m. V case ked zacal vystupovat z auta a tahat teleskop som ustupil podvedome o krok dozadu aby som ziskal cas.

Peto: Bludili sme po parkovisku a hladali miesto na zaparkovanie. Zena mi povedala ze by sme mohli zastavit na niektorom vyhradenom pre rodiny. Ked som jedno nasiel prave tam parkoval tento typek. Pristavil som sa a POPROSIL som ho ci by sme sa tam mohli postavit my. Vyletel na mna, zacal mi nadavat ze co ja viem kolko deti ho caka hore (v obchodnom centre). Na to som povedal ze OK a isiel hladat dalej. Nasli sme miesto asi 40m odtial, vystupili, vybral som kocik a zena zacala vyberat dceru z vajicka. Pocas toho tento dobrak vysiel z toho miesta a pomaly sa sunul smerom k nam. Zastavil, stiahol okienko a zacal s vulgarizmami. Poziadal som ho nech mi netyka a poslal som ho nech radsej pokracuje v ceste. To uz nevydrzal a s vyhrazkou ze mi rozbije drzku zacal vystupovat a tahat teleskop...
matus69
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa matus69 »

to som rad, ze to takto dopadlo!

schvalne, kolko mal ten dement deti v aute?
Inak, toto je to najhorsie - dementov je medzi nami coraz viac a aj tito ludia sa mnozia a castokrat zo svojich deti vychovaju presne takych dementov ako su oni sami. (aka film Idiocracy)
agger
častý prispievateľ

Auto mal prazdne. Vek cca 55 rokov.
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert

Príspevok od používateľa peterson »

som si istý, že toho pána A.G. v dohladnej dobe silácke prejavy prejdú
Jr. Mike
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Jr. Mike »

... tak toto uz je ine kafe, ked si chren dovoli zautocit za pritomnosti zeny a maleho dietata :shock:
Ager zvladol si to excelentne :wink: , pre istotu bud vsak radsej v strehu...
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa telra »

Hm, myslim ze clanok: '55 rocny vodic zautocil s obuskom na par s malym dietatom, zastavila ho hrozna legalne drzanou zbranou' sa asi neobjavi.

Agger, mame povolenie pouzivat tuto udalost pri komunikacii na verejnosti? Samozrejme bez mien.
mab
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa mab »

agger, pises ze ten typek sa ohanal nejakou plackou a spominal lustrovanie.. nebol to nahodou nejaky organ v civile? a este ma zaujima ako sa vyhodnocovalo a vyhodnotilo pouzitie zbrane, predpokladam ze opravnené, a ci je to uz uzavrete a ci si ju musel odovzdat z nejakeho dovodu. toto moze postretnut kohokolvek z nas a kazde info z praxe sa zide.

inak podla mna vyborne zvladnuta situacia.
peterson
expert

Príspevok od používateľa peterson »

poprosím zatial o istú trpezlivosť. Detaily riešte cez PM (aj ty Agger) Vec ešte neskončila- teda pre agresora.

Aby som upresnil- bavíme sa o hrozbe zbraňou v situácií blízkej NO. (očakávaný útok teleskopom+ vyhrážka ujmou na zdraví)
agger
častý prispievateľ

Prave som sa vratil z PZ. Poskytol som vypoved a podal oznamenie. Sem som napisal len zakladnu kostru. Moja vypoved je na 2 A4ky. Zbran mi ostala, nic sa so mnou neriesilo mimo odpisania zakladnych udajov a seriovych cisel dokladov.

Ked sa vsetko skonci, tak sem dam sumar mojich zisteni ktore pre vas budu snad zaujimave.

Len dve vseobecne myslienky, ktore mne velmi pomohli:
1, Nemysli si ze pocas riesenia situacie sa tvoje schopnosti nejako zlepsia tak aby si tu situaciu zvladol. Prinajlepsom padnes na uroven treningu.
2, In God we trust, everybody else keep your hands where I can see them. - Verim v Boha, vsetci ostatni drzte ruky tak aby som na ne videl.
Jendo22
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa Jendo22 »

Manzelka mala podobnu situaciu v Ziline v Maxe na parkovisku.
Vybehol na nu typ vo veku asi 45rokov a samozrejme s vulgarnym slovnikom.No vdaka tomu zena radikalne zmenila nazor na sebeobranu a zbrane.
Agger drzim palec nech to dobre dopadne.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

peterson napísal: Aby som upresnil- bavíme sa o hrozbe zbraňou v situácií blízkej NO. (očakávaný útok teleskopom+ vyhrážka ujmou na zdraví)
Prečo blízkou NO? Veď to je priamo NO, keď sa odvracia priamo hroziaci útok.
Napísať odpoveď

Návrat na "Nutná obrana - krajná núdza"