Veľký brat mieri na internet. Polícia chce údaje užívateľov.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_vaughan

Príspevok od používateľa inspiring_vaughan »

No dufam ze nieco take neschvalia ale keby nahodou predsa tak odporucam nejaky prehliadac rovno so zabudovanym anonymizerom. napr. TORPARK nekedy davnejsie som ho skusal a celkom to bezalo akurat boli trocha dlhsie odozvy .Inac je to postavene na jadre firefoxu portable takze ho netrebalo ani instalovat a samozrejme je free.
inspiring_haibt

Príspevok od používateľa inspiring_haibt »

no hej ale ak pojde do IT kafe alebo nieco podobne...

skratka keby velmi chcel nebol by problem zmazat stopy pripadne ich doviezt k niekomu inemu
inspiring_vaughan

Príspevok od používateľa inspiring_vaughan »

No jo staci ti wifi hotspot k tomu notebook alebo mobil s wifi a ide sa anonymne jasne ze s tymto nic neporiesia akurat budu obtazovat slusnych ludi klasika ...
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

To je nehorazdnost toto, co pozaduje Kalinak. Ficko by si mal asi dat spravit prieskumy, ako pri kazdej teme, lebo tu ide asi v rozpore s verejnou mienkou :). Nikto nema pravo zasahovat do mojho sukromia, zhromazdovat o mne takto informacie, bez povolenia prokuratora. Kontrolovat logy, IP, maily, trafic :!:. Fico ako hlasne aj s Kalinakom chceli "Pravny stat", ale mne to skor pripomina policajny stat na cele s komunistami, mafianmi a nacionalistami. Dufam, ze im to vsetkym spocitame vo volbach :wink:. A tomu verte, ze bude protestna akcia, ak taketo nieco predlozia. Nasa oblubena koalicia moze lahko si rozbit "hubu" na takejto teme, aj s jej sirokou volicskou podporou. Som zvedavy, ako nato zareaguje Trnka, ci pusti toho psa z retaze :lol:. Volici ako sa hovori, co sme si navarili, to si aj zjedzme, jeden zakon absurdnejsi ako ten druhy, napr: chvalabohu zatial neschvaleny cestny zakon.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Pozrime sa na to s pohladu ako sa da sledovat a sleduje.

1. Vacsina z nas nosi mobil, ktory sa da jednoznacne vystopovat niekedy az s presnostou na 100 m, zalezi ako blizko su pri sebe vysielace.
Vsetky hovory sa loguju a zaznamenavaju ak treba - nechavame sa dobrovolne sledovat, aj zlodeji uz vedia ze kradnut telefony popri inom nie je vhodne - uz len kvoli IMEI kodu aj ked tel.cislo je uz ine.

2. Vsetky IP sa loguju a aj Proxy server si loguje IP adresy - odkial prisla poziadavka a na co atd.

3. V pocitaci neviete aky soft pouzivate - spyware, posiela udaje ktore vas ani nenapadnu, vytvara sa podla nich napriklad statistika zaujmu o konkretny tovar na trhu.
V horsom pripade udaje pre login - meno,heslo a pod.

4. Pisete po forach (akoze anonymne) - cloveku s kratkou pamatou to "nepride", ale pocitac si pamata viac.

Dam si vyhladat uzivatela napr. "BKSL" a jeho prispevky.
Zistim koho pozna, co vlastni, co navstevuje, s kym sa z tohoto fora stretol, pri akej prilezitosti. Zistim jeho logy. Telekomunikac. operatora atd.

A nakoniec pride analyza vsetkych dostupnych informacii a za "chvilu" mam konkretneho cloveka. Cele je to o "zoskladani" suvislosti, ktore mi poukazu na konkretnu osobu.

Problem nie je digitalne aktivneho cloveka najst, ale dokazat mu trestny cin. Policia taketo osoby vypatra relativne rychlo, ale dokazat im to je ovela tazsie.

Preto je velmi diskutabilne k comu moze mat policia pristup a k comu nie.

Preco by policia nemohla vediet s kym som telefonoval, komu pisal maily, ake stranky som si pozeral. Ked nerobim nic zle tak ich to nebude dalej zaujimat. Ak pojdu po zlocincovi tak im to pride len vhod.
Taka doba pride a ludia to nebudu brat ako obmedzenie osobnej slobody.
A ked policia zisti na zaklade "informovanosti", ze ich sused je pedofil
myslim si ze este budu aj vdacni.

Problem Slovenska je korupcia a jej odhalenie.
Vsetci zainteresovani sa informovanosti boja, lebo korupcia je hlavna zarobkova cinnost pre pracu v sprave cudzich penazi. ( A tym nemyslim len pracu v statnej sprave :-)
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

BKSL
a preco by policia mala moznost prezerat e-korespondenciu,ked nic zle nerobim?
Uz som to pisal davnejsie: pod hlavickou "boja proti terorizmu" sa nam pomaly ,ale isto okliestuju prava a cim dalej viac sa zasahuje do sukromia.
Tomu hovoris sloboda?
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

BKSL, mýliš sa, že najväčším problémom je, že sa boja všetci skorumpovaní. Nie, mnohí sa skôr boja skorumpovaných a skorumpovateľných. Inak povedané, že s údajmi o nich sa bude veselo handlovať. Čosi o tom, ako sa u nás narába s tajnými, či dôvernými informáciami už viem a preto sa obávam, že k informáciám o mne sa už dnes dostanú všetci tí, ktorí zaplatia. To je predsa nonsens! Ako môžem byť slobodný a voľný niekde, kde musím byť zošnúrovaný neustálou obavou, aby som ani v najužšie chápanom súkromí nesmel povedať ani o slovíčko viac ako je vhodné?!
:P
Polícia takúto kompetenciu mať nesmie, pokiaľ neexistujú odôvodnené podozrenie, že som sa dopustil nejakého deliktu!
:evil:
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Chlapci. Neviem čo sa tu trasete. :twisted:
majac
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa majac »

BKSL : ty si sa musel zblaznit....
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Policia mat taketo prava jednoducho nemoze :!: Predstav si, ze robis pracu cez internet, alebo si pravnik a komunikujes s klientom cez net a niekto ta kontroluje? :shock:. Alebo sa bude policia zneuzivat na politicke ciele. Jednoducho to policia moze zneuzit, takto tu je aspon ten prokurator, nejaka zaruka. Prokurator moze dat taketo povolenie policii, ale na zaklade nejakeho podozrenia, nie len tak. To mas to iste, ako keby ti domov len tak chodili na domove prehliadky, by som bol zvedavy, ci by ti to potom nevadilo, aj ked mi tvrdis, ze nemas co skryvat. Sry, ale si fakt mimo BKSL. Inak, co poznam zopar policajtov, ani ty by neboli z takehoto riesenia moc nadseny :D. Ale vratme sa k realite, toto podla mna v parlamente neprejde, opozicia to urcite nepodpori a HZDS tiez asi.
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Je to maximalna hlupost :!:

Ako tu uz bolo spomenute velmi vela ludi pracuje cez internet a v mailoch sa vela krat nachadzaju chulostive ba priam obchodne tajomstva, cenove ponuky,casti technologii, vykresy, schemy ... .

Je nemyslitelne aby si len tak ujko Kalinacik povedal ze on to chce vsetko monitorovat bez suhlasu sudu :!: :evil:

Ved je to velni lahko zneuzitelne a hlavne zo strany policie :!: :!:
Ako je to vidiet stale je este prepchata bandou spinavcov co za peniaze predaju aj vlasnu mater :!:
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Zakon je blbost.
Nikto nemoze garantovat, ze sa zozbierane informacie nedostanu do nepovolanych ruk v ziadnom state. A v nasom skorumpovanom state uz vobec nie. Len totalny naivista moze verit ze to bude fungovat.
Ako pisal michal1 na internete sa pohybuje strasne vela dolezitych informacii.
Taketo informacie mozu sluzit na priemyselnu spionaz, alebo na obycajne vydieranie. Ak to praskne, ze to uslo na policii tak to bude prieser a Kliniak sa moze zbalit.
Podla mna je to protiustavne a ak to nie je zakotvene niekde euroustave tak im to neprejde. Robertko a Kliniak asi uz nacisto stratili kontakt s realitou.
inspiring_kepler

electron napísal:BKSL
a preco by policia mala moznost prezerat e-korespondenciu,ked nic zle nerobim?
Uz som to pisal davnejsie: pod hlavickou "boja proti terorizmu" sa nam pomaly ,ale isto okliestuju prava a cim dalej viac sa zasahuje do sukromia.
Tomu hovoris sloboda?
Demokracia a sloboda su pekne veci, ale udrzat system pokope je dolezitejsie. Preto ked sa zacne system rucat obmedzi sa sloboda jednotlivca a upravia "demokraticke" zakony.
Extremny pripad upravy systemu je rozkaz velitela napriklad.
"Toto nie je ziadna demokracia, toto je rozkaz a vykonajte ho! "
inspiring_kepler

Jack napísal:BKSL, mýliš sa, že najväčším problémom je, že sa boja všetci skorumpovaní. Nie, mnohí sa skôr boja skorumpovaných a skorumpovateľných. Inak povedané, že s údajmi o nich sa bude veselo handlovať. Čosi o tom, ako sa u nás narába s tajnými, či dôvernými informáciami už viem a preto sa obávam, že k informáciám o mne sa už dnes dostanú všetci tí, ktorí zaplatia. To je predsa nonsens! Ako môžem byť slobodný a voľný niekde, kde musím byť zošnúrovaný neustálou obavou, aby som ani v najužšie chápanom súkromí nesmel povedať ani o slovíčko viac ako je vhodné?!
:P
Polícia takúto kompetenciu mať nesmie, pokiaľ neexistujú odôvodnené podozrenie, že som sa dopustil nejakého deliktu!
:evil:
Presne ako si napisal "že k informáciám o mne sa už dnes dostanú všetci tí, ktorí zaplatia " a prave ty co nezaplatia - policajti sa nedostanu lahko k informaciam tych skorumpovanych a nemozu odhalit jednoducho trestny cin. A ked sa k nim sudnou cestou dostanu tak "dotycny" skorumpovany uz o tom bude vediet a bud sa stiahne do uzadie alebo zacne robit kroky proti zastaveniu jeho vysetrovania "roznymi" sposobmi.
Jedina ochrana tohota sveta do buducnosti je obrovska informovanost o vsetkom. Zo zaciatku to bude nezrozumitelne ale neskvor uplne bezne.

A informacii bude tolko, ze ked povies na nejakeho politika ze je Kkt.
Nikoho to nebude zaujimat, takych nazorov bude mnoho :-)
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"