vychod: raz blizko teba,raz blizko Igrlik-a a Mirec-a
Ako sa k Vám správa okolie keď zistia ...
-
inspiring_ishizaka
Zaujimave zistenie pre mna bolo ze vela ludi su prepery a ani o tom nevedia
Minule kolega rozviril takuto debatu v zmysle co ak tyzden nepojde prud, co ak to, co ak hento. Ludia reagovali rozne; asi 60% si takuto myslienku ani nepripustalo. Zhruba 30% percent to pripustalo dokonca sa priznali ze nakupuju dopredu neake potraviny a neake nevyhnutne veci pre kazdy pripad ale o preperoch nikdy nepoculi. Asi 10% ludi sa priznalo ze vedia co su to prepery a dokonca sa nich povazujuv roznej miere, aj ked u niektorych to bolo otazne. Je nutne poznamenat ze pocas debaty ludia postupne odchadzali a tych spomenutych 10% ostalo do konca, to bol ten cas kedy sa debata rozprudila a ludia sa zacali zverovat kto co doma ma.

Zarazajuce ze nikto nepovazoval za nutne vlastnit strelnu zbran.
Minule kolega rozviril takuto debatu v zmysle co ak tyzden nepojde prud, co ak to, co ak hento. Ludia reagovali rozne; asi 60% si takuto myslienku ani nepripustalo. Zhruba 30% percent to pripustalo dokonca sa priznali ze nakupuju dopredu neake potraviny a neake nevyhnutne veci pre kazdy pripad ale o preperoch nikdy nepoculi. Asi 10% ludi sa priznalo ze vedia co su to prepery a dokonca sa nich povazujuv roznej miere, aj ked u niektorych to bolo otazne. Je nutne poznamenat ze pocas debaty ludia postupne odchadzali a tych spomenutych 10% ostalo do konca, to bol ten cas kedy sa debata rozprudila a ludia sa zacali zverovat kto co doma ma.
Zarazajuce ze nikto nepovazoval za nutne vlastnit strelnu zbran.
electron, ja som tiež z východu. Šak vieš odkiaľ. A doma postupne syslím. Keďže, na pozemku voda nieje
tak mám aspoň v pivnici 200l sud s vodou. V špajzíku kompóty, a suché potraviny, aj keď stále ťažšie sa kupujú konzervy ( je v nich stále viac svinstva - chémie, a je problém nájsť nejaké solídne za dobrú cenu) a plus samozrejme investičné drahé kovy - železo, mosadz, olovo...
Ale k téme, keď som počas rozpravy nadhodil túto tému, vykryštalizovali sa dve skupiny, jedna kt. to akceptovala, a druhá kt. bola zásadne proti. A celkom to sedelo aj so sledovaním médií. Tí čo neverili médiám, syslili. V rôznej miere, ale snažili sa aspoň o základnú pár týždňovú/mesačnú sebestačnosť. Resp. pri najhoršom, preorať pozemok a začať pestovať zeleninu.
Ale k téme, keď som počas rozpravy nadhodil túto tému, vykryštalizovali sa dve skupiny, jedna kt. to akceptovala, a druhá kt. bola zásadne proti. A celkom to sedelo aj so sledovaním médií. Tí čo neverili médiám, syslili. V rôznej miere, ale snažili sa aspoň o základnú pár týždňovú/mesačnú sebestačnosť. Resp. pri najhoršom, preorať pozemok a začať pestovať zeleninu.
No ja to mam vyriesene pomerne jednoducho. nedaleko cca 10 -15 km od mesta kde byvam byva teta a babka. Nasi tam maju pozemok so zahradnym domcekom + zahradou so zeleninou,zemiakmi, ovocnymi stromami, starou murovanou a funkcnou studnou. Clenmi SKP su z danej dediny 5 ti, zbrani mame tak pre 20-30 tich a s polovnikmi z dediny a susednej dediny sa tiez pozname. O dedinu dalej je clovek, co vo velkom prebija, takze k tym par tisicom nabojov sa daju pripocitat aj nejake prebijance. Vrecia zemiakov, sud kyslej kapusty, plne mrazaky so zabijaciek , mast, slaninu, muku, drobne zverstvo (sliepky etc) tam ma kazdy, zahradu kazdy, vcelar tam tiez je, a tych 100 ozbrojenych chlapov by sa dalo dokopy ein-zwei.