Zaujimavy clanok k teme: http://www.e-zbrane.sk/index.php/prislu ... ova-zbrani ...i ked mozno stary a nie vsetko dobre/presne popisuje.
Inak trochu OT - neviem celkom aky ma byt rozdiel medzi Z1 a Z2, zatial som nezohnal normu a kupovat sa mi teda nechce... Lebo napr. ja mam na certifikate k skrini uvedenu triedu Z1, ale odolnost je uvedena min. 15RU - co je podla vyssie uvedeneho clanku Z2. Mozno preklep. Vyrobcovia to asi pre tuto zakladnu bezpecnost velmi neriesia... Pre moje potreby je to jedno. Skrina je kazdopadne z tych slusnejsich a masivnejsich, a kazdemu, kto kupuje "iba jednoduchsiu skrinu", by som odporucil nieco podobne (min. 3mm ocelovy plast a 4mm dvere).
Na tej stranke mi pridu relativne normalne ceny, mozno trochu vyssie, kedze ta Z5 je podla obrazku a popisu, prevedenim zhruba podobna mojej, ktoru mi ale v cene aj doviezli a pomohli vyniest az do bytu!
Ta tvoja cena 415€ za Z7 je uz konkretna ponuka aj s dopravou? Lebo zjednodusene 8400Kc/25=336e, tak zvysnych 80e za dopravu mi pride moc... to uz skor pozri ponuku co som pisal vyssie
A dobre si rozmysli ci potrebujes trezor alebo postaci bezp. skrinu.
EDIT: vsimol som si, ze hovoris v "blizkej predajni" = ina cena nez vyrobca