Chcem začať prebíjať...ako na to?

inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Na Classic turret sa nič nenastavuje funguje rovno z výroby len zašraubuješ matrice a keď si kúpiš náhradne kolečka na matrice tak za 3 sekundy môžeš prebíjať inú raž .
http://www.zbrane-ke.sk/product_info.ph ... ts_id=1966
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 24 Mar 2013, 21:21, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
daredevil
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa daredevil »

tak pre amatera ako ja ako vyšité :D

je lepšie kúpiť samotný lis a komponenty osobitne alebo celý kit?
inspiring_ganguly

Ak chceš prebíjať pre vlastnú spotrebu vyborny
daredevil
prispievateľ

Len pre seba, ešte len začínam so strielaním, takže kúpiť rovno kit, alebo kúpiť lis a ostatné veci osobitne zápalkovať ručne alebo v lise?
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Keď ako píšeš ešte len začínaš, nebolo by lepšie najprv zistiť, či ťa to strieľanie bude aj dostatočne dlho baviť?
Aby si potom zbytočne neprerobil dvakrát - na streleckej výbave a aj na tej prebíjačskej.
inspiring_ganguly

Ten lis zapalkuje a odzapalkuje úplne spoľahlivo je ku nemu pribalené na veľke a male zápalky nič iné na zapalkovanie nepotrebuješ. Ak budeš chcieť z neho jednooperačny lis stačí vytiahnuť tyčku čo otáča kolieskom s matricami a je z neho jednooperačny lis . Technicky aby si mohol začať prebíjať potrebuješ ku nemu matrice a dávkovač prachu.
Ja mam tento dávkovač .Skrutkuje sa priamo do matrice a ta ho sama otvára a zatvára.Pripadne že chceš prebíjať viac raži dá sa kúpiť pod dávkovač prachu, predlžený nástavec aby ti pri skrutkovaní do matrice nikde nedrhol a mohol si si ho ľahko prehadzovať na iné už pripravene kolieska s matricami .
http://www.zbrane-ke.sk/product_info.ph ... ts_id=1427
Nástavec pod dávkovač prachu
http://www.zbrane-ke.sk/product_info.ph ... ts_id=1965
Dalej potrebuješ vahu na kontrolu hmotnosti
http://www.zbrane-ke.sk/product_info.ph ... ts_id=3634
A šubleru na kontrolu dĺžky náboja
Viac bežne pri prebijani nepoužívam aj ta váha a šublera sa použije raz nazačiatku či sedí hmotnosť a dĺžka . Keďže matrice mam už v kolieskach vlastne ani nič viac nenastavujem.
Kupovať sadu sa neoplatí ,niet nad digi vahu kukneš a hneď vieš kolko váži prach pripadne strela.
jurokraken
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 1 month

Príspevok od používateľa jurokraken »

dobre adaros ja ti fandim daj sa do toho,ja tiez rozmyslam ci sa dam na to .ja by som prebijal 10mm auto takze mne by sa to tiez oplatilo si myslim.
inspiring_ganguly

Classic turret je vyborny vtom že operácie nasledujú tesne za sebou a tak je veľmi mala pravdepodobnosť 2nasobnej návažky prachu .Po každom pohybe pákou hore sa koliesko s matricami otočí a tak predávkovanie nehrozí. Na jeden naboj je vlastne potrebne 4x zakývať pákou hore dole
1 pohyb paka dole odzapalkuje a kalibruje nábojnicu
- pohyb paka hore dá novu zápalku a zalisuje zápalku zaroven otoči koliesko s matricami -prach nad nábojnicu
2 pohyb paka dole roztiahne kŕčok a nadavkuje prach -Pohyb hore otoči kolieskom s matricami a nastaví nad nábojnicu osadzovaciu matricu
3 pohyb pakou dole osadí strelu -paka hore otočí kolieskom nastaví krimplovaciu matricu nad nábojnicu.
4 pohyb paka dole zakrimpluje strelu a a pohyb hore nastaví zas prvú matricu na odzapalkovanie .
Náboj je hotový
jurokraken
občasný prispievateľ

vyzera to jednoducho,dobre ze to nevidim na vlastne oci,lebo by som asi hned bezal do obchodu to kupit.este mat k lisu nabojnice,prach,strely.zapalky. zakrimplovat znamena zazehlit ako som pochopil.
inspiring_ganguly

Zažehliť ale aj utiahnuť strelu v krčku nábojnice robí to naraz
jurokraken
občasný prispievateľ

ako vidim mas s tymto lisom a celkove prebijanim skusenost ,ake kalibre prebijas? teda ak vtom robis.
inspiring_ganguly

Na tom lise sa dajú robiť všetky kalibre až do 50BMG ,robí len jeden náboj tak ta sila tam nie je veľmi velka a ide to ľahko .
Iné automaty pracujú naraz na 4-5nabojoch tak puškové by možno šli len z vypätím sil ale zas čo pohyb pákou to hotový náboj .
Teraz dokopy neprebíjam nič lebo mame povolene len 22lr na strelnici a väčšie kalibre len par ran, tak žijem zo zásob ale spraviť si tisícku nábojov za deň dva v pohode sa dá a netreba pri tom stráviť celi deň len keď je čas par dorobiť .
Ked povolia veľke kalibre tak bežne strelím denne stovku a za pol hodku si ju doma doplním točím nábojnice tak po 100ks a keď niektorá pukne tak ju vymením ale osvedčilo sa mi to a aj lietajú celkom presne lepšie ako keď pomiešam rôzne nábojnice rôzne xkrat poprebijane.
daredevil
prispievateľ

vďaka bun konečne to nikto vysvetlil polopaticky ako to funguje, už mám akú takú predstavu
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

youtube je tvoj kamarat, pozri si vsetky video manualy a rozhodni sa sam, ci chces komplikovanejsiu masinu (progresivnu napr Loadmaster), alebo turret.
O jednooperakoch ani neuvazujem, ked chces prebijat pistolovu raz (zo zaciatku :-) )
daredevil
prispievateľ

už som pozeral kadečo, na videu vyzerá dobre prebíjanie s progresívnymi lismy, ale keď čítam aké sú problémy s prachovaním zápalkovaním a nastavovaním... je to pekné potiahnuť pákou a vypadne hotový náboj, len ak by som aj kúpil progresívny tak neviem kto by mi pomohol z jeho nastavením a preto sa začínam prikláňať na stranu classic turretu je to aj lacnejšie a ako tu bolo napísané ešte neviem koľko a ako dlho budem strieľať.
Ide mi hlavne o to , že i keď sme okresné mesto nemáme tu predajňu so strelivom a behať zakaždým 40-50km pre 200ks nábojov sa mi nechce.
pripadám si tu ako Robinson nevravím že by tu nikto nemal gun ale neviem o nikom kto by sa tu tomu venoval športovo. :(
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"