Závada ČZ 85B

inspiring_jepsen

Závada ČZ 85B

Príspevok od používateľa inspiring_jepsen »

Mám ČZ 85B funguje na 100% žiadne nevyhodené nábojnice, nepodané náboje alebo také niečo.
Ale minule, keď som sa vrátil zo strelnice (vystrieľal som cca 250 nábojov) a čistil som ju tak som si všimol že v jednom z uzamykacích rebier na závere konkrétne to čo je bližšie smerom k vyťahovaču je malá puklina(dĺžka maximálne1.2cm). Puklina sa ťahá asi do polivice dĺžky rebra, ale jej hĺbka je veľmi malá.
Poraďte prosím čím to môže byť spôsobené a ako by sa to dalo riešiť či to mám ignorovať alebo ak nie čo s tým robiť. Zbraň je ešte v záruke, ale pre takú prkotinku by ju asi nereklamovali
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Daj to pozret niekomu skusenemu,ale podla mna to bude ryha,sposobit ju moze necistota,hrubsie zrno nespaleneho prachu,kusok mosadze atd.Na Cz je to dost bezny jav,lebo tvrdost hlavne je biedna.Skus dat foto!
inspiring_jepsen

Áno chystám sa to ukázať zbrojárovi
Ale čo sa týka tvojej odpovede nieje to na hlavni ale na jednom z tých 2 uzamykacích rebier čo sú v závere(asi som to v 1. príspevku nejasne napísal).
No ale taký vplyv na funkciu zbrane to nemá nakoľko som to zistil až doma, ale každopádne by ma zaujímalo čo to je a čo to mohlo spôsobiť veď tá pištoľ nieje z cukru.
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

keby z cukru,skor z hov....
BALISTIK
moderátor

:lol: uzamykacie rebra ci uz na zavery alebo na hlavni,su jeden čert,poskriabe to mala prkotina,mne sa tam raz dostala zapalka, to bola ryha!Musel som fuknut par tisic aby ju to mierne zahladilo :roll:
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Kilco: hocijaky kusok kovu to mohol sposobit. Ciza je z mekkej a lahkej nezakalenej zliatiny ocele. A to nehovorim o kompakte, ten ma dokonca ram zo zliatiny duralu.
Naposledy upravil/-a cubitko v 26 Mar 2013, 11:28, upravené celkom 2 krát.
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

zliatiny hlinika:dural je ocbchodny zludovely nazov :) al cu mg
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa cubitko »

usla mi ruka, samozrejme som chcel napisat zliatina hlinika :) Ono aj co sa tyka zlozenia nieje dural ako dural.
selag
prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 6 months

Príspevok od používateľa selag »

cubitko napísal:Kilco: hocijaky kusok kovu to mohol sposobit. Ciza je z mekkej a lahkej nezakalenej zliatiny ocele. A to nehovorim o kompakte, ten ma dokonca ram zo zliatiny duralu.
To ano, ale on má tu "rýhu" v závěru. Zkuste do závěru pilovat pilníkem..... pak uvidíte tu "měkkou" ocel
inspiring_jepsen

Preboha z čoho tá česká zbrojovka robí svoje zbrane dnes som rozobral pištoľ kukám a myslel som že dobre nevidím. Tam kde sa zachytáva nábojnica presne oproti vyťahovaču je vyrytá diera, ktorou si nábojnice hľadajú cestu aby nešli priamo proti pružine vyťahovača. Mali v tých miestach zosilniť materiál alebo čo veď to je hnus a že sa nehanbia si za to pýtať toľké peniaze.
Čo myslíte vzali by mi to na reklamáciu a ak áno asi by sa to nedalo opraviť lebo je to na závere a záver podlieha registrácii takže by museli vrátiť peniaze alebo vymeniť zbraň. Ja som z toho sklamaný túto pištoľ som si kúpil hlavne na nosenie a na občasné postrieľanie raz za mesiac aby som nevyšiel z cviku. Nestrieľal som z nej žiadne vlastné +P+ laborácie iba fabrické strelivo S&B 9luger 7,5g tak v čom je kua problém. Inak musím povedať, že s touto zbraňou sa mi najlepšie strieľa a aj my najviac vyhovuje. A ja osobne by som privítal ak by sa vyrábali klasické čezety z materiálu ako je glock šak to je skoro nezničiteľná zbraň a na čezetu sa len kuknem a už je niečo polámané.
Prosím poraďte či (ak by to v CZUB schválili) by sa my oplatilo po reklamácii kúpiť si takú istú alebo sa jej oblúkom vyhnúť. A ešte by som poprosil skúsenejších užívateľov, ktorý majú s čezetami skúsenosti, aby napísali, či sa táto vada, že si nábojnice vyryjú vlastnú dieru je iba vadou môjho kusu, alebo či sa to deje u všetkých čz 75/85.
Ďakujem za odpovede.
BALISTIK
moderátor

Vies sem dat foto?Ak mysliš taku malu priehlbinu oproti vytahovacu?tak tam sada dno nabojnice,novsie cz to maju origos.
inspiring_jepsen

Hej je to tam originál vyrobené tak to som nevedel moja cz je novšia rok výroby 2011 alebo 2012 ešte sa na to pozriem ale môže byť že to tam je originál vyrobené ale pre istotu to aj tak ukážem zbrojárovi a foto by som rád dal, ale veľmi to neviem vložiť.
Ale kus ma to znepokojilo lebo sa mi zdalo že predtým som to tam nebolo a ešte k tomu aj na nejakom českom fóre riešili takúto závadu ale to asi bolo so staršou 75-kou. A vieš naisto že novšie čezety to majú od výroby a ak áno mohol by si prosím uviesť aj rok od ktorého sa to začalo pridávať a účel aký to spĺňa.
Ďakujem za odpovede
BALISTIK
moderátor

Neviem od kedy,ale shadow to tusim mal,teraz to mam aj na duty.Je to take sedlo na lespie drzanie naboja.Nemusel si to vidiet lebo ked je zbran zasrana to nieje vidno.
inspiring_jepsen

No možno to majú len tie nové typy ako shadow a duty ale myslíš, že by to pridávali aj na klasiku ja mám 85b.
BALISTIK
moderátor

Ked mas nový model asi?Ak by si sa niekde objavil na nejakej sutazi mozem to omrknut,alebo to daj pozret pre klud na duši zbrojarovi.
Napísať odpoveď

Návrat na "CZ"