HK P30 - prakticke skusenosti

eager_curran

Príspevok od používateľa eager_curran »

Ahojte. Tiez by ma zaujimalo, ci uz je nejaka zmena ohladom dostupnosti puzdra Fobus na P30, pripadne nieco velmi podobne. S doterajsim uni puzdrom som totiz absolutne nespokojny...mam pocit ako keby mi isla stale vypadnut. Vdaka za info.
Používateľov profilový obrázok
Vova
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa Vova »

Zdravím všetkých HK-čkarov! Už dlhšiu dobu koketujem s myšlienkou kúpy P30L a vás chcem poprosiť, aby ste sem napísali aj nejaké menej príjemné skúsenosti. Mám na mysli hlavne závady, ktoré ste museli riešiť servisom. Napíšte aj to, ako ste so servisom boli spokojní, poprípade, ako je to s dostupnosťou a cenou náhradných dielov. A máte niekto informácie o životnosti tejto zbrane, prípadne životnosti niektorých jej súčiastok s ohľadom na počet vystrelených rán (zmena geometrie vývrtu hlavne, vydretý záchyt záveru, zlomená pružina a pod.)?
Mike75
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Mike75 »

Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Vova, až teraz som si všimol tvoj post. Zoberiem to po poradí:
:arrow:
a) Menej príjemné skúsenosti s HK? Síce nemám P30, ale USP, no žiadnu menej príjemnú skúsenosť som za tých päť rokov nemal. A kamoši, čo majú HK (pár ich je), tiež nič nespomínali.
:wink:
b) Servis? Neviem o tom, že by niekto posielal HK do servisu. Drobnosti, ktoré sa vyskytli v mojom okolí, riešili majitelia sami, alebo na počkanie u puškára. Nič vážne.
c) Dostupnosť náhradných dielov? Nič moc. Základné blbostičky, ktoré občas odídu, sa dajú splašiť aj u nás. Inak treba buď kupovať z USA cez net, alebo si počkať, kým sa uráči pánom a dámam u HK, ktorí však na civilných zákazníkov akoby pozerali trocha cez prsty.
d) Cena náhradných dielov? Primeraná, ale podstatne vyššia ako napríklad pri Glocku, alebo ČZ. O dostupnosti a cene doplnkov platí to isté ako o náhradných dieloch.
e) Životnosť? Pri USP sa HK chválilo, že ide o najspoľahlivejší služobný gun, ktorý vydrží fakt veľa. Kedysi som kdesi čítal, že niekto bol šťastným majiteľom kusu, ktorý vydržal cez 300 000 výstrelov bez výraznejších zmien v geometrii vývrtu hlavne. Pri P30 som zase kedysi sledoval blog maníkov, ktorí chceli za rok prehnať cez hlaveň 100 000 včiel. Skončil som, keď mali za sebou tuším nejakých 70 000. Meniť museli len nejaké drobné súčiastky. Takže životnosť celej zbrane bude asi niekde inde ako napr. pri ČZ. A jednotlivé súčiastky? Možno by ti pomohlo, keby si našiel ten blog.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Jack: neviem či ty myslíš tento, ale je to k téme: http://pistol-training.com/archives/cat ... 0-thursday
Ravenn
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa Ravenn »

Chalani, vie dat niekto postrielat, vyskusat P30 9x19 v BA? Colt club alebo dubravka? Skusal som na SC ale malo, rad by som z toho pustil par vciel este. Dakujem :)
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

precistene
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

electron, ako nehnevaj sa ale to co ma znamenat?

Sme v teme o praktickych skusenostiach s HK P30 a ponukame mu moznost si vyskusat si ju a ty to vymazes? Ine offtopic temy v tejto skecii co by si zasluzili komplet vymaz nechas a toto precistujes?!?!
sirdo
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sirdo »

4agger: electron sa zjavne uklikol a urobil cistku tu namiesto vo vlakne HK P30 V3 :lol: ...
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

sirdo
nepomylil
agger
zacinalo tu byt ako na pokeci :jeden moze po sviatkoch,dalsi ide vo stvrtok do CC,dalsi mu napise: CC je vo stvrtok zatvotena atd
Ravenn
častý prispievateľ

Electron - trochu prisne, ale v zasade mas prqvdu.

To all, nevydrzal som, zajtra kupujem HK P30 :) sa proste nedalo odolat :) moje prve HK
friendly_chatterjee

Príspevok od používateľa friendly_chatterjee »

No RAVENN, ani som netusil, ze ked som ti pozical na SC mojeho HOCHA s par vcelickami, ze ta tak nabudim na doplnenie tvojej zbierky. Mohol si mi povedat, ze uvazujes nad jeho kupou, nechal by som ti ho dlhsie na pomaznanie. Urcite vsak kupou nespravis zle. Ja by som uz nemenil.
Ravenn
častý prispievateľ

Tak HK P30, je doma. Jazdena, ale maaaalicko, je ako nova. Len neviem preco mam stastie na predavajucich co nevycistia gun, taka bola spinavaaaa :) ale uz je ready, vycistena, jemne namazana, ide na opasok :)
zatial vyborny uchop, jednoduche rozoberanie, prekvapivo pristupna pistol na cistenie, ziadne extremne malucke zareziky, kam sa neda dostat, HK urobilo dojem :)
Vova
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa Vova »

HK-čkari, mám na vás dotaz... Keď P30-ku pevne držím v dlani, neviem vypustiť zásobník von bez toho, aby som nepovolil úchop. Najprv povolím úchop, potom zatlačím na páčku, prehodím zásobník a nanovo musím zbraň pevne uchopiť. Prezraďte, ako to robíte? Alebo existuje aj nejaká zväčšená alebo predĺžená náhrada za klasickú páčku vypúšťania zásobníka?
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Chces vypustat palcom? Lebo zvacsa sa vypusta ukazovakom bez zmeny uchopu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Heckler & Koch"