Kupa prvej zbrane zn. GP - rada

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Abakan:
Prvá výstraha!

(viď. aj pravidlo fóra č. 10)
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

nie,ulahcim ti to. ziadam o odinstalovanie nicku abakan v tejto zumpy. utopte sa tu a hrajte hru chytry medzi blbmi. dovi dopo.
yarco
moderátor

Keď to zhrniem:
- užívateľ el_fuego333 popísal technický problém jeho zbrane;
- od teba dostal výnimočne cennú radu, aby problém vyriešil obrátením vlastnej zbrane proti sebe;
- vyslúžil si si výstrahu od moderátora;
- namiesto ľudského "sorry" alebo "zabudol som smajlíka" si zareagoval, ako si zareagoval.

Teraz rozmýšľam, či v tej tebou spomínanej "hre" si ty hral toho chytrého alebo blbého. A prečo toto fórum občas ozaj začína pripomínať žumpu...

Tvoju žiadosť postupujem adminovi, tešilo ma.

<edit>
Pozn: Upracem to tu až neskôr, aby zase neboli reči, že tu miznú príspevky bez udania dôvodu.
Naposledy upravil/-a yarco v 27 Máj 2013, 14:25, upravené celkom 2 krát.
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

el_fuego: ja som mal podobny problem, ono to asi chce kym sa zbran zabehne. Mam uz 2 tis. za sebou a ide mi spolahlivo. Mne sa to upravilo tak po tych cca 600-700 ranach. Menil som aj vratnu pruzinu. Lebo som si nebol osve, ci nie je slaba a preto to spolahlico nedoviera. Mozno aj to trochu pomohlo odvtedy, som nemal jediny problem. Minule som z nej dal 300 ran bez premazania a nemal som ani jednu zadrzku.
inspiring_burnell

Príspevok od používateľa inspiring_burnell »

... len potom nechápem odstránenie TURBIAK-ovho, príspevku ohľadom kvality tohto výrobcu (dokonca tam bol aj smajlík). Neviem, ale pokiaľ sa sem môžu vkladať len pozitívne hodnotenia ,chválospevy a poklony, tak je to fakt žumpa.
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

abakan napísal:nie,ulahcim ti to. ziadam o odinstalovanie nicku abakan v tejto zumpy. utopte sa tu a hrajte hru chytry medzi blbmi. dovi dopo.

Na základe žiadosti užívateľa bol jeho účet zablokovaný.

lodik33

Keď sa ti tu nepáči, nikto ťa nenúti prispievať na toto fórum. Ber to ako prvú výstrahu pred banom.
yarco
moderátor

lodik33 napísal:... len potom nechápem odstránenie TURBIAK-ovho, príspevku ohľadom kvality tohto výrobcu (dokonca tam bol aj smajlík). Neviem, ale pokiaľ sa sem môžu vkladať len pozitívne hodnotenia ,chválospevy a poklony, tak je to fakt žumpa.
No ako ti to poviem.
Turbiak-ov a ešte jeden či dva ďalšie príspevky išli spolu s Abakan-ovým, nakoľko nič užitočné nepriniesli a boli to potenciálne flamestarter-y či OT. Nič konkrétne o kvalite či nekvalite akéhokoľvek výrobku.

Ver mi, že ak sem ktokoľvek vrátane Turbiaka, Abakana (pred odpojením :twisted: ) či kohokoľvek iného vloží zmysluplný príspevok v štýle "mám takúto zbraň, strelil som 500 takýchto nábojov, nefunguje poriadne, robí mi toto a toto a vyzerá to na fotke takto", nikto ho mazať nebude.
Ozaj nikto, a to bez ohľadu na to, či pôjde o Jarovu Kačku, Gastonove Géčko či CZ50-ku odkiaľsi z NZ-tov.

Ale čítať furt dokola emočné výlevy prameniace z nejakého osobného sporu, to tu fakt asi nikto z nás nepotrebuje.
inspiring_burnell

Príspevok od používateľa inspiring_burnell »

lodik33

Keď sa ti tu nepáči, nikto ťa nenúti prispievať na toto fórum. Ber to ako prvú výstrahu pred banom.
Beriem na vedomie. Už budem poslušný :lol: :lol:
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

lodik33

OK, beriem. Nemusíš byť poslušný. Stačí, keď budeš vecný. :wink:
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Ahojte,
dnes som sa tomu venoval. znovu vycistil, namazal inym mazivom, skusil. V tomto stave je to ok. Uzamknutie a odomknutie prebehne pomerne lahko, spolahlivo. Takze strielat to bude. :)

Prezrel som zaver aj hlavej aj valcek. Mam foto hlavne tesne po kupe, tak som mal moznost porovnat resp s inymi fotkami na nete. Je tu vsak problem a urcite nebudem jediny. Vytrel som pistol do sucha a skusil.. Problem sa opakoval podobne ako na videu. navyse, Dalej po zasunuti naboja do komory uz nebolo mozne obtiahnut - ani hnut, islo to naozaj velmi tazko von.
skusil som vlozit hlaven do zaveru a pootacat v prednej polohe - tam , kde je uz zamknute a pripravene vypalit. slo to absolutne bez problemov pootacat v celom rozsahu, takze oblast pri okienku je OK.
Prezrel som zavitnicu a problem som nasiel tam. v miestach, kde zacina trenie /valenie valceka po zavitnici - kde valcek narazi do zavitnice- je dost velky uber materialu zavitnice na jej vonkajsej hrane a pokracuje v roznom stupni po celej hrane. povodne bola hrana zavitnice ostra. Valcek vsak ma voci zavitnici urcitu volu a najvacsi napor kladie na jej hranu. stycna plocha je mala a tak sa po urcitom case vyderie , pricom sa relativne zastabilizuje po dosiahnuti vacsej stycnej plochy s valcekom. tym sa v nabehovych miestach (v predu aj vzadu na opacnej strane) znizi stupanie zavitnice a uzamknutie / odomknutie sa presununie na ine miesto v polohe hlavne.. Tym sa stane, ze ukamykaci blok hlavne sa zachztava o blok zaveru. Aj pri pohybe vzad aj vpred.
Pri pomalsom pohybe so zaverom sa to stane. Pri rychlom nie. Vtedy narazom valceka do zavitnice hlaven nadobudne urcity rotacny moment a o zavitnicu sa uz valcek dalej opiera len minimalne. Je to vsak velky problem, ked je naboj v hlavni a treba obtiahnut...
Bavime sa o suchej pistoli.. namazanej a vyutieranej handrou do sucha. Pri mokrej pistoli sa to zatial neprejavuje, ale moze to byt otazka casu.
uzakykaci blok na hlavni ma jemny ukos, ale zrejme nedostacuje, lebo uz na nom malinko v odraze svetla vidno na kraji stopu od zaveru.
Uzamykacie bloky na zavere nemaju na hranach ziaden ukos, su ostre v pravom uhle, co je mozno priestor na optimalizaciu.

Prosim poradte mi, ako doriesit , aby bola pistol funkcna aj relativne sucha a bolo mozne ju obtahovat pomalsie / slabsie. Budete namietat, ze to treba mazat a obtahovat rychlo. Ale uz som strielal nevyspaty a vysileny v zime a obtahovanie v takych podmienkach nemusi byt razantne. Zbran by mala byt funkcna v kazdych podmienkach, aj sucha (aspon na par desiatok vystrelov).
Ide mi o to, aby som sa na nu vedel spolahnut za akejkolvek situacie. aj ked nebudem mat po ruke Castrol splnajuci longlife 4.

Napadlo ma urobit jemne skosenie hran uzamykacich blokov zaveru, zvacsit skosenie uzamykacieho bloku na hlavni, zvacsit priemer valceka...
Neviem, nevyznam sa v tom az tak dobre.
Prosim o radu. Vopred velmi pekne dakujem.
erebos
expert
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa erebos »

eL fuego : na zever prispevku pises "Neviem, nevyznam sa v tom az tak dobre" a to je aj zaroven odpoved na tvoj dotaz.
Pokial nie si skuseny puskar, ak sa pustis do podobnych experimentov tak tu zbran neopravitelne poskodis a hlavne ti padne zaruka. Jedinym rozumnym rozhodnutim je poslat zbran do fabriky na odstranenie zavady.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

to samozrejme ano. Ale pre buducnost by som mal rad v tomto jasno prip puskarovi vysvetlit, co sa deje. Zopar znamich v us ma GPcka a rad by som im to vedel vysvetlit, ked sa take stane (vychvalil som do nebies, abybsi ju kupili).
Samozrejme, najrychlejsia oprava v tomto pripade je asi vymena hlavne a valceka. Ale to je len odsunutim tohoto problemu na neskor vzhladom na doterajsi pocet vystrelov. Navyse, urcite sa najdu ludia, co to v zaruke uz nemaju a pre nich by taka info mozno bola cenna. Mozno mnohi o tom ani nevedia, ze ich pistol tym tiez trpi ( vzdy namazane a neobtahuju dolu hlavou).
erebos
expert
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa erebos »

El fuego : kontaktuj priamo p. Kuracinu, urcite ti pomoze.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Nic v zlom chlapi, ale ja to trocha nechapem. Naco tu riesite taketo problemy tak obsirne. Mam GP? Aky problem? Zoberiem ju, buchnem o pult pri Bystrici so slovami mam od vas kver, tak ma chodit. Odidem pozriet zabky do Bystrice na namesie, za pol dna sa vysmiaty vratim a zoberiem nalestenu bezchybnu buchacku. Nech ju kludne vymenia aj celu, je to ich vec. Prave toto je to, co u ziadnej inej zbrane tu na SVK nemozem, to je najvacsia deviza slovenskeho vyrobcu. Precu ju nevyuzit?
Kuro
expert
Registered for: 22 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kuro »

Zdravíčko.
príst možete kedykolvek. akurat od 31.5 do 8.6 som mimo SR
to čo popisujete je uplne bežne otlačenie na každej jednej K100/P1/X-Calibur. a nema to žiaden vplyv na zahryzavanie sa pri pokuse pomali manipulovat zo zaverom dolu hlavou.
na to má vplyv drsnost vnútrajška záveru. doteraz sme nemali omielacie zariadenie, ktore by dokazalo dokladne vyhladit vnutrajšok záveru. takže sme to nechávali, aby si to postupne sadlo počas strelby. Vaša zbran je na 100% funkčná, aj ked budete strielat dolu hlavou, akurat že pomali ju možete natahovat v tejto polohe asi až tak po 3000 ranach.
do 2 mesiacov by nam ta spominana omielačka mala prísť( je to 70 000 eur) takže potom možeme váš záver hodit dnu, a vyleštit to tak aby sa to nekúsalo na drsnejších plochách.
s pozdravom
JK
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"