posledná debata môže dosť pomýliť občanov, ktorí tu budú hľadať odpovede.
Pif Paf vie krásne citovať, avšak prehliadol v zákone o PZ ustanovenie
§34 Spoločné ustanovenie
Každý je povinný uposlúchnuť výzvu, pokyn, príkaz a požiadavku policajta alebo strpieť výkon jeho oprávnení podľa ustanovení § 17 až 33.
---------------------------------------------------------------
Osobitne zvýrazňujem oprávnenie podľa §22 zákona o PZ (odňať zbraň)
Takže- môžte tu filozofovať do aleluja o vašich pocitoch, kedy môže policajt to, či ono.
Jednoduchá odpoveď a rada: " policajt ovládajúci svoje oprávnenia vyzve, poučí alebo dá konkrétne pokyny pri svojej služobnej činnosti a kontrolovaný občan je povinný to strpieť"
Hrať sa na vybíjača zbrane v záujme svojej bezpečnosti nemusí dopadnúť šťastne- ak to bude v rozpore s pokynmi policajta.
Ja osobne v žiadnom prípade nedovoľujem kontrolovanej osobe v mojej prítomnosti manipulovať so zbraňou
Ide predovšetkým o moju bezpečnosť a žiaden občan sa nebude pasovať na toho najpovolanejšieho na prípravu svojej zbrane ku kontrole.
Boli prípady, kedy som chlapcovi vypáskoval všetky patrony na jeho zadné sedadlo a vrátil som mu vonku pri aute prázdnu pištoľ spolu so zásobníkom na konci kontroly. Hádajte prečo?
Ak je čas a dôvod- objasním osobe, čo idem robiť a prečo. Ak čas neni- urobím tak v medziach zákona, či sa to osobe páčiť bude alebo ne.
Kto sa chce správať podľa niektorých vyššieuvedených príspevkov- prajem veľa štastia a modlite sa, aby ste narazili na veľmi flegmatickú hliadku. Pri kontakte s akčnejšou hliadkou okoštujete niektoré z oprávnení boľavejšieho charakteru a možno i s následkami(právnymi)