Nemám Kačenu, neplatí ma GP a strieľam z lacného číňana na ktorého tiež ľudia nadávajú, hlavne tý čo ho nedržali v ruke. Takže len to čo som odpozoroval v svojom okolí a skúsenosti z kačenkami z ktorých som si strelil, žiadne odporúčania alebo hanenie, len osobná skúsenosť:
1, Na vlastné oči som nikdy nevidel zádržku spôsobenú zbraňou.
2, Dvakrát sa uvoľnilo svetlovodné vlákno, nepoteší to ale nieje to fatálna chyba ktorá by znefunkčnila zbraň či nedajbože ohrozila strelca.
3, Asi dvadsať škrípnutých nábojníc v okienku, vinou čajíčkového streliva. Vymenil som z kolegom za moje továrenské a pokračoval bez problémov, mne jeho išli tak isto bez problémov. Guľa v hlavni u iného kolegu vinou špatného prachu, vybili sme guľu a strieľal dalej.
4, Pred mojími očami neúmyselne prehnal kamoš hlavňou FMJ Makarova

. Nejak sa mu zaplietol medzi náboje. Chcelo to dobrých pár rán do pažbičky, kým sme obtiahli záver, zbraň funguje nadalej bez chyby.
5, Presnosť všetkých kačiek čo som s nimi strieľal veľmi dobrá.
Čo sa strieľa po súťažiach na vyšších leveloch a aké sú závady, to posúdiť neviem, chodím len na "mestské zábavné súťaže" kde 99% ľudí strieľa tým čo nosí. Príklad z poslednej nedeľe poradie: 1, P1) 2, Pi 82) 3, kimber) 4, G17) 5, NP28) 6, G17) 7, K100) atď.