Náboje .45 ACP LIMIT

R
častý prispievateľ
Príspevky: 3137
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa R »

agger
častý prispievateľ
Príspevky: 1287
Registered for: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa agger »

Niekde som videl že k podobnej explózii môže dôjsť aj ak je prachu málo. Keď zápalka iniciuje všetok prach ležiaci pod osou výšľahu naraz a nehorí teda postupne. Je takéto niečo možné?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

to sa stava u puskovych nabojov sa mi zda
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Príspevky: 4237
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa Rasto »

mne sa to stalo u 223, ale nastastie mam norinco :-)
Stava sa to u puskovych a revolverovych nabojov primarne.
Cowboys si davaju plinkacie navazky a pritlacia prach na zapalku napr vatou, aby nastalo horenie a nie detonacia.
Tento jav existuje, len sa neda opakovane dokazat, cize je nahodny zavysli od vela aspektov.
Skor v tej .45 bola dvojita navazka, teda podla pouziteho prachu (ak sa zmesti)
inspiring_poitras

Príspevok od používateľa inspiring_poitras »

Ako som už písal nešanoval € spraviť si výlet do Dubnice povedať v skúšobni o čo išlo nech to preskúmajú dajú písomné stanovisko znalca a reklamovať u výrobcu a žiadať náhradu škôd a súvisiacich nákladov ak nie tak medializovať a potom riešiť na súde.
Česi išli dolu kvalitou jednoznačne v poslednom čase prednedávnom u nás bola situácia S&B paleta 12 kovích trapov pekne zabalená otvorilo nabilo sa do čistej beretti baf čo to druhý výstrel tiež holuby nič lauf vyzeral jak výfuk diesla vyčistili sa ešte raz to isté ne zhorené čiastočky prachu. Tak nastúpila delaborácia či veríte či nie prach všetkého druhu a tvaru ako keby povymetali výrobu a nasypalo sa to do toho námatko ešte pár kusov sa testovalo podobne telefón k pánovi Fraňovi došil kuriér zobral to aj oni si to overili riešili reklamáciu a bez problémov riešili reklamáciu. A teraz 115 grainové JHP českej polície čo stiahli prvú várku milión kusov z výzbroje.
Ďalšie info strelivo 9mm čo sa kupuje v peknej červenej krabičke ako Geco sa vyrába neďaleko v maďarsku bývalí podnik MFS 2000 a pritom strieľajú perfektne.
cubitko
častý prispievateľ
Príspevky: 1271
Registered for: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Zase nehadzme vsetkych cechov do jedneho vreca, ja som s nabojmi od ALSAPRO maximalne spokojny.
friendly_hoover

Príspevok od používateľa friendly_hoover »

nikto tu proti cechom nic nema a nikto to nechce ani takto smerovat , prispevok bol pridany hlavne kvoli ostatnym aby sa spravali opatrne pokial budu manipulovat s danym strelivom
inspiring_hodgkin

Príspevok od používateľa inspiring_hodgkin »

Vybúchal som z tých 500 dodaných Limitov .45ACP asi 280ks z G21 a úplne v pohode bez jedinej zádržky, alebo pocitovo rozdielov medzi jednotlivými nábojmi. Všetky sú však veľmi slušne nasypané. V porovnaní s Mongelovými 230gr, alebo fabrickými CCI, alebo GECO 230gr FMJ-čkami, ktoré som strieľal je to neprehliadnuteľný rozdiel. Sú to slušné +P :shock: Vybúcham kľudne aj ten zbytok a uvidíme...dúfam, že keď tam aj nejaký expert dal viac prachu ako treba, tak to Gaston vydrží... :mrgreen:
Používateľov profilový obrázok
satu
prispievateľ
Príspevky: 159
Registered for: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa satu »

Zavady mojej zbrane na LOS v Cachticiach boli sposobene zlomenym kolikom, ktory drzi vytahovac a sluzi aj ako cap okolo ktoreho sa hybe vytahovac. Poskodena bola aj pruzina vytahovaca, takze nevytahoval nabojnice ako mal. Neodpalovanie bolo sposobene tym, ze ten kolik aj vymedzuje pohyb uderniku. Nejaky ulomok sa tam zrejme pohyboval a obcas nepustil udernik dost dopredu.
Takze LIMIT asi nebol na vine :-)
Nemal som tam so sebou ine strelivo, tak som nevedel co sa deje. Skusal som to vsak potom doma aj s fabrickymi a hned bolo jasne ze problem je v zbrani.
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Príspevky: 3553
Registered for: 19 years 5 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Nic v zlom, ale to uz je viac ako statisticka chyba a v LIMITE by mali niekoho zavesit za gule do prievanu hned po tom, ako strelcom zaplati tie znicene pistole. :|
Používateľov profilový obrázok
pif paf
častý prispievateľ
Príspevky: 717
Registered for: 13 years 3 months

Príspevok od používateľa pif paf »

gewehr ak si reagoval na príspevok od satu tak pri tom ako popísal poškodenie zbrane asi nebude na vine priamo strelivo. Ale zasa +P urýchli únavu materiálu.
satu: Má ten tvoj Taurus už tolko nastrielané že sa dalo očakávať takéto či podobné unavenie a deštrukcia súčasti zbrane?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

nie myslel tým včerajší ka-boom Glock 21 s nabojmi LIMIT
Používateľov profilový obrázok
satu
prispievateľ
Príspevky: 159
Registered for: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa satu »

pif paf napísal: satu: Má ten tvoj Taurus už tolko nastrielané že sa dalo očakávať takéto či podobné unavenie a deštrukcia súčasti zbrane?
Ale ano, ma 10 rokov a cca 8000 ran, cast +p strelivom, ktore nie je odporucane pre tento model. Ale bol som zvedavy.
Pisal som preto, lebo v Castej sme mysleli ze nevytahovanie a neodpalovanie je sposobene zlym strelivom. Chyba vsak bola v zbrani.
Puskar mi dal kolik novy, pruzinku sme nahradit nevedeli. Po par neuspesnych pokusoch nahradit ju, som napisal do Brazilie ze ake su rozmery a sila originalu. Vysledok je, ze vcera prisla v obalke nova pruzinka, zadarmo. Uz je na spravnom mieste a zajtra pojdem odskusat. Toto uz patri do "Co ma potesilo".
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Takze cerstva skusenost s p.Koutnym z firmy LIMIT:

po tom ako boli strelivom 45acp z produkcie tejto firmy znicene 2 zbrane za posledne 3 mesiace som sa rozhodol, ze nebudem cakat na to az budem treti a zavolal som do firmy, ze v ich produkt uz nemam doveru , povazujem ho za nebezpecny a chcem ho vratit. Mal som este 1500ks v origo balickoch.
Vykrucal sa, ale kedze to bolo cerstvo po ka-boome na LOSke , nakoniec suhlasil.
Okrem penazi, ktore sme uz vyhodili za dovozne povolenia a benzin za dovo som si pripocital dalsich 2x200km za vylet do Luhacovic.
Sok nastal po odovzdani nabojov, kde som sa dozvedel, ze sme pri nakupe urcite dostali brutalnu zlavu a pri vracani penazi som vo finale drzal v ruke o 450Kc menej nez za ne Agger zaplatil.
Bohuzial som nemal pri sebe vypis z uctu a tabulku s kalkulaciou.
Kedze som bol v tom, ze byvaly majitel Glocka21 s potrhanou rukou este caka na vyrovnanie, nechcel som vyvolavat konflikty a stazovat mu situaciu a v klude som vycuval. Ako som sa vcera dozvedel, ten druhy webforista sa s Koutnym uz medzitym vyrovnal a tym sa vysvetluje Koutneho asertivita.

Takze skusenost : firma LIMIT nikdy viac
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Terex napísal:Vybúchal som z tých 500 dodaných Limitov .45ACP asi 280ks z G21 a úplne v pohode bez jedinej zádržky, alebo pocitovo rozdielov medzi jednotlivými nábojmi. Všetky sú však veľmi slušne nasypané. V porovnaní s Mongelovými 230gr, alebo fabrickými CCI, alebo GECO 230gr FMJ-čkami, ktoré som strieľal je to neprehliadnuteľný rozdiel. Sú to slušné +P :shock: Vybúcham kľudne aj ten zbytok a uvidíme.. .dúfam, že keď tam aj nejaký expert dal viac prachu ako treba, tak to Gaston vydrží... :mrgreen:




tento prispevok by si mali v LIMITe vytlacit a zaramovat
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"