Mazanie a cistenie zbrane

pietro32i
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Zbraň je tiež "motor", teda strojársky zmontovaná záležitosť. Rozoberáme tu vhodnosť mazania zbrane olejmi určenými pre iné zbrane-motory. Myslím, že nie sme celkom off... :wink:
Používateľov profilový obrázok
mgke
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa mgke »

:roll: OMG
pietro32i
častý prispievateľ

OMFG... :roll:
Ak to moderátori uznajú za vhodné, tak to aj tak prečistia.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

pietro32i napísal: V pištoli ho je pár kvapiek, ktoré sú výstrelom vystavené okamžitej vysokej teplote a nechce sa mi veriť, že potom zostane jeho funkčnosť zachovaná. Ak tam vôbec z neho niečo zostane.
Berte to len ako moju laickú úvahu, nie provokáciu, prosím.
ja len kusok k tomu mazaniu ked sa to tu "nacalo" motor/pistol rozdiely podla mna (tiez laicke :)) : v olejovej vani ho mas priemerne 4l a zivotnost 15 000 km/ 1rok , pocet cyklov otacok ten cas sa min ani nechcem preratavat + teploty akymi olej prechadza pri mazani cleho systemu tiez nie su najnizsie, no a zbran vecsinou strelci "mazu" pred strelnicou, a vystrelou/cyklov ktore zbran absolvuje na "jedno namazanie" je cca 50-200 ran (niektory mozno aj viac/menej ) a casti kde su navacsie okamzite teploty( vnutro hlavene) sa aj tak nemazu ....

kedze doma mam "narocneho" tatosa pouzivam plnu syntetiku (5w-30) zatial pohoda

co sa tyka cistenia z kratkych strielam "fabricke"
takze cistim vacsinou balistolom som snim spokojny .... no v poslednej dobe (od cachtic) som u "veteranov" presiel na triflor a som snim spokojny teda az na niektore pokyny na zadnej strane :D

co sa tyka vone .... no kazdemu voni/smrdi nieco ine ..... :P
pietro32i
častý prispievateľ

Super, to porovnanie/rozdiely beriem, to som si ani neuvedomil, preto je lepšie debatovať s inými a každý prinesie "trošku do mlyna" :wink:. Už mi len treba zistiť približné teploty pri horení benzínu/nafty a pri horení strelného prachu a už budem celkom spokojný.
A čo to píšu na tom triflow-e vzadu?
matus69
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

Preco ta zaujimaju teploty horenia?
Ktore mazane suciastky okrem hlavne trpia takymi teplotami ze by to bolo podstatne?
pietro32i
častý prispievateľ

Už keď som sa do toho "zahryzol", tak to chcem dotiahnuť do konca, aby som mal kľud :lol:.
tompek
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa tompek »

no neviem k čomu táto debata vedie. Aj tak pred streľbou sa má zbraň vytrieť do sucha, aspoň hlaveň. Takže podľa mňa je jedno čím je to namazané, či olejom do auta, alebo konkorom,....
Ja osobne po streľbe prestrieknem wdč kom a aj doma pokračujem wd, na hlaveň a silno znečistené plochy mám od Birchwoodu Bore Scrubrer, je super. Na záver nanesiem film balistolom, stil crin, skúšal som i obyč. olej, konkor a pod. nikdy žiaden problém.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Vyjadrujem spokojnosť s ďalším Tri-Flow produktom, konkrétne s touto penou:

http://www.nycbicycleshop.com/131-219-t ... m-14oz.jpg

Dá sa nastriekať na menej prístupné miesta, krásne to zapení a bordel vynesie na povrch kde sa dá utrieť. Po vysušení povrch neostáva mastný, takže predpokladám že nebude problém ani keď sa dostane k zápalníku, ale tým si istý nie som, vyskúšané to nemám. Takisto tá pena pekne pôsobí v samotnej hlavni, stačí nastriekať, pár desiatok minút počkať, vytreť a hneď vývrt inak vyzerá. A ak niekomu vadí vôňa klasického triflowu, tak sem pridali nejakú citrusovú arómu.

Ja to používam spolu s normálnym Triflowom, ktorým následne mažem a konzervujem. Jediné na čo si treba dať pozor, je množstvo, stačí fakt streknúť málo a vznikne z toho pomerne veľké množstvo peny, tak je dobre mať pod zbraňou tácku, noviny alebo nejaký starý stôl.
inspiring_cohen

Príspevok od používateľa inspiring_cohen »

čo by ste mi doporučili na mazanie a čistenie g17
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Pri noseni v zime si treba dat hlavne pozor na hustejsie maziva. Resp viskozitu pri teplotach hlboko pod 0.
Aby to cele neztuhlo jak kolac v chladnicke.
inspiring_cohen

Príspevok od používateľa inspiring_cohen »

ja by som potreboval presný názov na mazanie a presne na cistenie
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Na mazanie podla mna Motorovy olej 0w30.
bujny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 6 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bujny »

Je potrebne pri nosenej zbrani riešiť viskozitu maziva? Ak mám zbraň na tele? Nemyslím že by teplota klesla pod nulu, skôr sa bude blížiť telesnej teplote. Môžem sa mýliť, ale príde mi to nepravdepodobné, aby viskozita maziva spôsobila nefunkčnosť. U loveckých zbraní alebo služobných nosených vo vonkajších púzdrach je možno iste riziko, pri dlhšom pobyte v mraze ale aj tak mi to príde nepravdepodobné. Skôr by som sa vyvaroval mazivám so silikónom, stretol som sa s pištoľou u ktorej sa silikónový olej vo vodiacich drážkach lepil ako karamel a zastavoval záver v zadnej polohe.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Ale no tak, nerobte z toho raketove inzinierstvo alebo jadrovu fyziku. Uz dlhe roky frcim na Ballistole a nikdy ziadny problem, a to som onehdy nechal pistol na strelnici lezat v -12 asi hodinu a pol a po zdvihnuti strielala ako hodinky, rovnako aj stary dobry konkor spravi co treba. A to mazem ine chutovky ako nejaky blby Glock.

Aress123, si na to Gcko kup velky sprej Ballistolu za necelych 9eur a vydrzi ti na tu malu pistolku aj roky kludne.
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."