Sig Sauer P226
to by som rád. Ešte ten úchop u Fraňa v predajni by sa dal realizovať, ale nepoznám nikoho a ani na strelnicu nechodí nik koho by som požiadal o pár rán so SIGOM. Inak všeobecne je tá zbraň považovaná za užívateľsky priateľskú (ergonómia, zdvih, spätný ráz a iné). Máš pravdu, radšej raz vidieť ako 100x počuť, to bez diskusie. Nuž skúsim niekoho v poprade nájsť a vybehnúť s ním na strelnicu. Vďakaelado napísal:co keby si siga najskor skusil, kym ho kupis? darmo ti tu budeme nieco pisat, pre kazdeho je dlhy reset nieco ine, tak isto chovanie zbrane, niekomu vacsi zdvih vadi, inemu nie. dve skatulky nabojov nie su take drahe a clovek sa o zbrani dozvie viac ako ked tu precita desat stran diskusie. diskusiu mam rad, ked sa chcem dozvediet nieco spolahlivosti zbrane, doplnkoch dojmoch z dlhodobeho uzivania, ale ako ti bude sediet v rukach a ako sa ti z nej bude strielat sa tu nedozvies;-)
Ked uz budes u Frana v Nitre, mozes si 226ku pozicat dole na strelnici.
Som nevedel že sa dá zo zbrane aj streliť. Bol som viac krát na tej adrese a pýtal som sa, ale odpoveď bola zamietavá. Akurát tak cvaknúť naprázdno v obchode. Ale ďakujem, opýtam sa na to keď tam budem.
scandium:
Ak sa tá 'irónia a kopanie' týkali aj mňa, ospravedlňujem sa, určite to tak nebolo myslené.
Len som sa ti snažil slušne naznačiť, že pravdepodobne riešiš iný problém, než naozaj máš, tak aby si sa zbytočne nepopálil (či už finančne alebo inak).
Výmena zbrane nevyrieši problém strelca a jeho techniky, maximálne ich dokáže čiastočne zamaskovať, čím strelcovi spraví akurát tak medvediu službu.
Povedané otvorene a bez urážky, samozrejme. Zvyšok už je na tebe.
Ak sa tá 'irónia a kopanie' týkali aj mňa, ospravedlňujem sa, určite to tak nebolo myslené.
Len som sa ti snažil slušne naznačiť, že pravdepodobne riešiš iný problém, než naozaj máš, tak aby si sa zbytočne nepopálil (či už finančne alebo inak).
Výmena zbrane nevyrieši problém strelca a jeho techniky, maximálne ich dokáže čiastočne zamaskovať, čím strelcovi spraví akurát tak medvediu službu.
Povedané otvorene a bez urážky, samozrejme. Zvyšok už je na tebe.
v pohode, beriem. Ja som od tej P30 mal tiež očakávania a bol som sklamaný. Ja viem že je to o strelcovi. Napríklad som videl v poslednej alebo predposlednej streleckej revue ako testovali krátku "kabelkovú" zbraň, myslím nejaký maličký Taurus a bol tam terč a text že nástrel na 15 metrov. Som čumel, všetko v terči v devine a desine. Toto ja nerobím so 4 palcovou zbraňou. Na margo toho.
Asi máte pravdu, treba niekoho zohnať kto má siga a skúsiť si to aby zase nebolo očakávanie a potom ....
A na druhu stranu. Ja niesom zo SAS (nemyslím politickú stranu) takže aj počet času na strelnici a počty vystrelených nábojov mi nedovolujú sa zaradiť ani medzi lepších amatérskych strelcov. Len ťa to serie keď sa trápiš a ti to tam nepadá a ideš kontrolovať terč a nič. Kde je chyba? Náboje? Terč? Strelnica?
Asi máte pravdu, treba niekoho zohnať kto má siga a skúsiť si to aby zase nebolo očakávanie a potom ....
A na druhu stranu. Ja niesom zo SAS (nemyslím politickú stranu) takže aj počet času na strelnici a počty vystrelených nábojov mi nedovolujú sa zaradiť ani medzi lepších amatérskych strelcov. Len ťa to serie keď sa trápiš a ti to tam nepadá a ideš kontrolovať terč a nič. Kde je chyba? Náboje? Terč? Strelnica?
Myslím, že by si nemal brať osobne čo tu už odznelo a skôr sa nad tým zamyslieť. Ja by som v tvojej situácii radšej pouvažoval nad kurzom, alebo inštruktorom a naozaj to nemyslím v zlom. Vymieňanie zbraní ti pravdepodobne prinesie len ďalšie sklamania.
už dávnejšie. 450 EUR
inak, z tej kačeny som strielal (xcalibur) a bol som prekvapený ako to presne padalo do terča a boli aj "snehuláci", ako to tu niekto nazval (15-20m). Len prečo je taká škaredá????
trochu mimo témy (admin akiste prepáči
) strielam (vlastním) z 5 palcáku revolvera SW 327 TRR8 357 MAG. Tam nieje problém 20-25 metrov trafiť deviny. desiny (aj DA) v terči. Dokonca na 50 metrov je všetko v terči viac-menej v čiernom, takže strielať viem, len tie dlhé resety samonabíjacích služobných zbraní mi robia problém, no a SA z revolvera je niečo cééélkom úplne iné ako SA zo samonabíjacej pištole, to je snáď každému jasné. Sorry za OT, ale kde som to mal dať? 
Naposledy upravil/-a scandium v 04 Júl 2013, 23:13, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_jennings
To scandium: Admin isto prepáči, ale to trojnásobné citovanie predchádzajúceho príspevku asi nie 
už som ticho a ospravedlňujem sa
scandium:
Nemusíš sa ospravedlňovať, ale musíš dodržiavať toto pravidlo:
9.) Necitujte príspevok, ktorý bezprostredne predchádza vášmu.
Prečistené, ale naposledy.
P.S. Ak chceš reagovať na príspevok bez jeho citácie, neklikaj na "Citovať", ale dolu na "Poslať odpoveď"
Nemusíš sa ospravedlňovať, ale musíš dodržiavať toto pravidlo:
9.) Necitujte príspevok, ktorý bezprostredne predchádza vášmu.
Prečistené, ale naposledy.
P.S. Ak chceš reagovať na príspevok bez jeho citácie, neklikaj na "Citovať", ale dolu na "Poslať odpoveď"
No mne ani úplne niescandium napísal:no a SA z revolvera je niečo cééélkom úplne iné ako SA zo samonabíjacej pištole, to je snáď každému jasné.
Ale tu to nemusíme pitvať, boli by sme OT.
To scandium: ti tu viacerí radia a Sig-a možno ani nevideli. Ak chceš 226tku na dynamickú streľbu, musí ti perfektne sadnúť úchop, inak osobne neodporúčam. A niekto tu písal že P226 Xfive Allround je ladený špeciál??
to iste nemyslel vážne. Je to iba 226-tka s predĺženou hlavňou na 5 palec, inak nič - normálne služobnú zbraň s dlhým resetom a dvojčinným mechanizmom. SRT ti určite pomôže (odporúčam), ostatné čo sa streľby týka súhlasím s predošlými príspevkami. Ja som predal jeden Allround s SRT a orig E gripom asi pred 2 mesiacmi