Dril - Dot Torture

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

pietro32i:
Keď u niekoho "hľadám" dominantné oko, osobne sa mi najlepšie osvedčil postup podobný tomuto:
http://www.balloongoesup.com/blog/what- ... inant-eye/

Z nejakých dôvodov sa niektorí ľudia pri spomínanom striedavom zatváraní očí akosi nevedeli dopracovať k jednoznačnému výsledku, naopak táto metóda mi fungovala zatiaľ tuším vždy.

Princíp je jednoduchý:
- zložíš si dlane takto takto
Obrázok
- zahľadíš sa oboma očami na nejaký objekt v okolí (maľba na stene, lampa, čokoľvek)
- intuitívne natiahneš ruky tak, aby si ten objekt dostal do toho "okienka" v dlaniach (ako keď sa deti hrajú na kameramanov)
- pomaly priťahuješ dlane k hlave, pritom stále pozeráš oboma očami a snažíš sa ten objekt udržať v tom "okienku"
- keď sa dlane dotknú hlavy, stačí si zistiť, pri ktorom oku skončilo okienko - to je tvoje dominantné oko

cubitko:
O ktorom drile je vlastne reč?
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Pietro, osobne mam lave oko dominantne a som pravak, avsak pri strelbe z pistole mi to nevadi kedze moj postoj je niekde medzi iso a tactical turtle. Jedine kde mi to vadi su pevne mieridla na dlhej, preto zvacsa pouzivam kolim.

/OT :wink:
pietro32i
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Vďaka za rady chlapi, s tou yarcovou metódou som si potvrdil dominantnosť ľavého oka. Ešte som to zatiaľ síce nevyskúšal naostro na strelnici, ale vzhľadom na to, že sa teraz zameriam na streľbu výlučne ľavým okom, by ma zaujímal ten postoj "niekde medzi iso a tactical turtle" - to agger. Strieľal som pravým okom práve preto, aby som nemusel ukláňať hlavu napravo. Chcem to však zmeniť a spraviť pritom čo najmenej chýb.
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Nauc sa strielat normalne v postoji Isosceles, akurat ze ruky posunies kusok dolava pred lave oko. Ziadnu vedu tam nehladaj. Hlavne sa to nauc zozacitku spravne.
Ja tiez pri dynamickej strelbe davam hlavu trosku medzi ramena a neviem sa toho zlozvyku zbavit. Svalova pamet je svina, uz ju neviem vyresetovat.
limo222
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa limo222 »

friendly_stonebraker

Príspevok od používateľa friendly_stonebraker »

Terč "Puntíkové mučení" v příloze, takže kdo nezvládá angličtinu, může si to zkusit přeložit z češtiny :mrgreen:

Tisk možno i na 2 x 2 A4 a slepit dohromady
Acrobat Reader - Tisk
Zpracování stránek:
Měřítko stránky: Všechny stránky dlaždicově
Měřítko dlaždic: 190% Přesah: 0,005"
Prílohy
Puntikove muceni A4.zip
Terč "Pontíkové mučení" - Dot Torture Drill
(59.46 KiB) 547 stiahnutí
yarco
moderátor

Steiner:
To je vaša modifikácia DT alebo to má byť len preklad pôvodného drilu?

Ak to chcel byť len preklad originálu, vidím tam 2 odlišnosti:
- v originále sa odporúča začínať bez časového limitu;
- v poslednom drile sa prebíja "speed reload", čiže so záverom vpredu a nábojom v komore (takže poznámka o zásobníkoch je zbytočná).

Tak či tak, vďaka za preklad a linku.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Čo presne sa myslí pod ready, resp. "ponos"? Pri obojručnom držaní by to boli spojené ruky so zbraňou, resp. SUL ale pri slabej ruke si nie som istý, zbraň v ruke pri bruchu a hlaveň natočená dopredu?
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Dot Torture som strielal minuly rok asi tak dva mesiace v kuse. Je to dobry trening pre kryte strelnice. Po dvoch mesiacoch som ho nechal tak a uz si len obcas strelim "sestku". Dovod bol jeden jediny. Zacal som zle strielat na dlhe vzdialenosti ! V mojom pripade (nehovorim, ze to je u kazdeho tak) nakoniec nebol problem stafit na tych ca. 4-5 metrov jednotlive bodyna papiery, no akonahle som si dal velky terc na 20 metrov, tak som to solil uplne mimo mysu. Takze ak mozem poradit, nekoncentrovat sa na kratke vzdialenosti, skor si urobit mensi Terz a dat si ho na 15-20 metrov. Tak sa clovek dostane na dobru uroven presnosti. Inak to som samozrejme tiez nevymyslel sam, ale poradili mi to lepsi strelci. A neostava mi len suhlasit.
yarco
moderátor

DT ani nie je myslený ako pravidelný tréningový dril, skôr len ako občasný diagnostický dril.
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Suhlasim s Yarcom, ze DT je na trening totalne nezmyselny drill. Vstepujes si zlozvyk nadmierovat ciel ( aby si bol presne na bodke). Raz za cas moze byt, ale aj tak si dam radsej 10-R-10, alebo variaciu na el-presidente. Podla mna rozumnejsie minute naboje.
Napísať odpoveď

Návrat na "Tréning"