Nakup z gunbroker do SR
-
vigorous_snyder
Nakup z gunbroker do SR
Dobry den,
chcel by som kupit pistol kalibru .22lr od predajcu na gunbroker.com a nechat si ju poslat do SR. Mal tu uz niekto s nimi skusenosti po novele r. 2010?
-Ak slovenska posta neprevaza strelne zbrane, ake alternativy na prevoz existuju?
-Je treba si to nechat zbran poslat cez nejaky tunajsi obchod so zbranami? Ak ano, je v Bratislave taky co by tuto sluzbu ponukal?
Nasiel som nejake stare vlakna na danu temu ale bojim sa ze su neaktualne.
Vdaka vopred
chcel by som kupit pistol kalibru .22lr od predajcu na gunbroker.com a nechat si ju poslat do SR. Mal tu uz niekto s nimi skusenosti po novele r. 2010?
-Ak slovenska posta neprevaza strelne zbrane, ake alternativy na prevoz existuju?
-Je treba si to nechat zbran poslat cez nejaky tunajsi obchod so zbranami? Ak ano, je v Bratislave taky co by tuto sluzbu ponukal?
Nasiel som nejake stare vlakna na danu temu ale bojim sa ze su neaktualne.
Vdaka vopred
Nad tým ani nemá zmysel uvažovať.
-
vigorous_snyder
Kompletne prehrate?Vaquero napísal:Nad tým ani nemá zmysel uvažovať.
moela: ak chceš import z gunbroker kvôli ušetreniu tak rovno zabudni, alebo máš peňazí jak sračiek a je to nejaká zberateľská lahôdka ?
fuuu, okolo toho je tolko papierovaciek a zakazov, ze najlepsie riesenie je na to sa fakt vysrat... pre sukromnu osobu skoro nemozne, pre licencovany subjekt vybavovaciek, povolovaciek a poplatkov, ze realna doba ked ratam vsetku zakonne lehody len na dorucenie papieru o tom ze to moze doviest je viac ako pol roka... realita je taka, ze to su vybavovacky na rok a viac s prevdepodobnostou veeelmi nizkou ze to vyjde.
ze budem tak smely (ked uz je tu tato tema): meni sa nejak situacia v pripade, ze je nakup v ramci EU (napriklad egun.de)? alebo je to tiez marna snaha?
este raz sorry za OT
este raz sorry za OT
-
inspiring_cohen
jednodusie by to bolo keby si si spravil EU preukaz a zaziadal o povelenie podla mna a doviezol zbran na SR + sprievodni list
Pheonix egun je viacmenej bez problemov
Aress123:
Ako súvisí európsky zbrojný pas s dovozom zbrane?
Ako súvisí európsky zbrojný pas s dovozom zbrane?
-
inspiring_cohen
Precitaj si este raz som pisal keby tam siel osobne a na prevoz zbrani ces staty EU potrebujes co
V rámci EU sú slovenské papiere ten najmenší problém, treba hlavne zistiť predpisy krajiny, kde sa zbraň kupuje a krajiny/krajín cez ktoré sa preváža cestou k nám.