Veľký brat mieri na internet. Polícia chce údaje užívateľov.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

^^Velmi pekne napisane, ako pomaly prichadzame o vlastnu slobodu. V amerike sa uz toto deje.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ked "trochu" stupne doverihodnost PZ a sudov,
zakony obmedzujuce "elektronicku slobodu" sa postupne zasunu do legislativy a pribudnu k beznym pravomociam policajta.
Kedysi ludia boli vyplaseni ze ich budu sledovat satelitmi.
V dnesnej dobe sa nechavaju dobrovolne sledovat GSM sietou a este aj sami nosia a platia sledovacie zariadenie aj s nahravanim :-)
Obmedzenie osobnej slobody je zneuzitie ziskanej informacie a nie jej analyza.

To ze sa na mna SBS-kar v TESCU pozrie neznamena este obmedzenie osobnej slobody a pri tom uz prebehla analyza prijatej informacie.
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

BKSL, stále to asi nechápeš, o čom tu točíme. Jej analýza je možná i dnes. Jej využitie nie je problémom ani dnes. Taká je realita. Avšak jej zákonné získanie a následné využitie je podmienené súhlasom sudcu - človeka, ktorý by mal rozumieť zákonom, preskúmať odôvodnenosť a zákonnosť takejto činnosti a nemal by byť osobne angažovaný v procese monitorovania danej osoby (a jej komunikácie) a už vôbec nebyť angažovaný v jej "prenasledovaní". Polícia by v žiadnom prípade nemala mať právo starať sa do života ľudí, ktorých z ničoho dôvodne nepodozrieva. To je základ. Ak ho poprieš, inklinuješ k policajnému štátu.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Jack ked som zbadal mail oznamujuci ze je nova odpoved na fore napisana o 2 hodine rano hned som vedel ze si to ty :-)
Cim to je, praca alebo zivotny styl ? To len tak "offtopic".

Mas pravdu ze podporujem policajny stat, ale pre vsetkych aj pre policajtov.
T.j. Vsetci kontroluju vsetkych. Za zneuzitie pravomoci vysoke tresty.
Policajt musi byt ikona spolocnosti v ktorej zije.
Urad pre vysetrovanie policajtov, sudcov musi byt plne nezavisly a musi podliehat len co mozno najvyssej autorite SR. Postupy tejto autority musia byt volne pristupne verejnosti. Byt policajtom musi znamenat cest a prirodzeny respekt.
Uz je na case pochopit, ze ak ten kto ma system "drzat" pokope a funkcny (statna sprava - vseobecne) system sabotuje zneuzitim svojich pravomoci je najvacsim nepriatelom statu, ktory sa sklada z jednotlivych obcanov. Obcania potom stracaju doveru v stat a nastava demoralizacia a anarchia - pravo silnejsieho. Civilizacia zaradi "spiatocku".
Byt uplne slobodny a robit si co sa mi zachce sa jednoducho v civilizacii neda. Civilizacia ma ale viac kladov ako zaporov co dokazuje ze cim viac ludi sa stava civilizovanymi. Civilizacia-system sme si dohodli preto aby sme nemuseli byt stale v strehu a pozuby ozbrojeni.
Aby system fungoval musi byt kontrolovany a usmernovany. Na to je tu statna sprava. 95 percent ludi nepotrebuje "kontrolu a usmernenie" ale tych ostatnych 5 percent ju potrebuje - aby svojim spravanim nedemoralizovali spolocnost a nesposobili pad systemu a anarchiu.
Vsetko so vsetkym suvisi. Snazim sa mysliet globalne, ale tak aby sa to prejavilo aj na mojom osobnom zivote.
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

BKSL, hm zaujímavé názory máš. Ale kontrovať už nebudem, lebo by som v podstate len zopakoval tie svoje.
:wink:
Pokiaľ ide o ten čas, tak dve ráno je pre mňa asi ako desať-jedenásť večer pre iných, no nie je to životným štýlom (ak, tak len sporadicky). Asi už od narodenia mám taký zvláštny biorytmus, ktorého ma nik (ani ja) nedokázal zbaviť. Takže aj keď občas musím makať aj v noci, vôbec mi to nevadí. Samozrejme, za predpokladu, že sa odo mňa neočakáva, že na druhý deň o siedmej ráno budem ako rybička.
:D
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

Pena
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Pena »

ARIS - A kto ti káže písať tam pravdu? ja som sa pri poslednom zčítaní ľudu veľmi dobre pobavil. Už ani neviem, k akým indiánom som sa prihlásil. A pračka, televizor, ... ??? Nemám!!! :idea: :twisted:
aris
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa aris »

sak nikto mi nekaze pisat tam pravdu, ktoru uz o mne nevedia.

skor ma sere to, ze si akoze povinny na tieto otazky odpovedat!

ziadny anonymny prieskum, navyse pod hrozbou trestu za nepravdive vyplenie.

Viacere otazky povazujem za rydzo intimne a nikoho do toho nic nie je.
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Isto ste poculi uz o kauze Apple Iphone, o zneuzivani osobnych udajov majitelov Iphonou firmou apple , kamosovi to privodilo ,,iba zablokovanie kreditnej karty ,, ale vsade hlasaju aky je uzastny :) treba ludi pripravovat nato ze bude o nich zaznamenane aj kedy si prdli a grgli
mamaro
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

a ako je to vlastne teraz?majú policajti prístup k mojmu počítaču a mojim osobným údajom bez povolenia súdu?ako skončil ten návrh zákona o prístupe k informáciám?dík
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

301/2005
Odpočúvanie a záznam telekomunikačnej prevádzky
§ 115
(2) Príkaz na odpočúvanie a záznam telekomunikačnej prevádzky vydáva predseda senátu, pred začatím trestného stíhania alebo v prípravnom konaní sudca pre prípravné konanie na návrh prokurátora. Ak ide o vec, ktorá neznesie odklad, a príkaz sudcu pre prípravné konanie nemožno získať vopred, môže taký príkaz pred začatím trestného stíhania alebo v prípravnom konaní vydať prokurátor, ak odpočúvanie a záznam telekomunikačnej prevádzky nie je spojené so vstupom do obydlia, ktorý však musí najneskôr do 24 hodín od jeho vydania potvrdiť sudca pre prípravné konanie, inak stráca platnosť a takto získané informácie nemožno použiť na účely trestného konania a musia sa predpísaným spôsobom bez meškania zničiť.

(9) Ustanovenia odsekov 1 až 8 sa primerane vzťahujú na obsahové údaje alebo prevádzkové údaje, ktoré sú v reálnom čase prenášané prostredníctvom počítačového systému.

toto sa vztahuje na trestne konanie, takze svojvolne nemoze policia k takymto udajom pristupovat.
mamaro
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

Luke dík za odpoveď,už mi je to jasné.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

je mozne, ze ten paragraf sa presne nevztahuje na pocitacove data, avsak analogiou by som vyjadril nazor, ze by to s pocitacovymi datami nemalo byt ine ako s telekomunikacnou prevadzkou, tajomstvom prepravovanej spravy a podobne. skratka statny organ, v tomto pripade cinny v trestnom konani podla mna musi mat nejaky dovod.
lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Momentalne sa loguje datum, cas, zdrojova IP a cielova IP. Ma sa to uchovavat tusim pol roka alebo rok. A uz som videl aj par prikazov na poskytnutie tychto udajov. Ale obvykle sa jedna o kauzy typu pubertak uhadol heslo do pokecu svojej pubertalnej exfrajerke a napisal tam, ze poskytuje blow job za prachy. Zasmeju sa aj samotni policajti, nuz ale ak niekto poda TO, musia to riesit.

Takto nejak zhruba vyzera to, co chcu policajti(trocha scenzurovane)

Kód: Vybrať všetko

Jan  2 20:45:07 gw kernel: IN=eth0 OUT= MAC=xxxxx SRC=192.168.X.Y DST=XXXXXX LEN=93 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=128 ID=4723 PROTO=UDP SPT=6881 DPT=35812 LEN=73 MARK=0xXXXX
Loguje podla zakona kazdy jeden ISP, minimalne vyssie uvedeny obsah. Neviem, ako je to s pripadnym plnym logovanim IP komunikacie, ale to sa asi nerobi uz len z jednoducheho dovodu nemoznosti ulozenia takeho objemu dat.

Data priamo v kompe su po sieti nepristupne(predpokladam normalne zabezpeceny a nezavireny komp). Samozrejme, na prikaz si mozu pre bednu policajti dobehnut - vid niekolko kauz s obchodovanim s nelegalnymi CD/DVD, pripade vecsi hardcore, kde sa lovi daky pedko. Pochybujem, ze by niekomu zaklopali policajti za to, ze si stiahol daku mp3 alebo prasivy kinorip.
inspiring_mendeleev

Príspevok od používateľa inspiring_mendeleev »

to"lenochod"]

Na to je liek čo sa volá TOR network a mnohé ďalšie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"