.22 alebo 6,35
.22 alebo 6,35
Ahoj...potrebovala by som poradit... kaliber .22 alebo 6,35? Bolo mi poradene nieco z toho..kedze len zacinam. Aj ked mne sa dobre striela aj z deviny.. Vyuzitie? Stelnica, mierenka alebo aj parkur
Dakujeeem
Dakujeeem
Z tých dvoch podľa mňa určite .22, konkrétne .22LR.
Výrazne lacnejšie a dostupnejšie strelivo, širší výber zbraní aj streliva, súťaže dizajnované priamo na .22LR, ...
Na ten účel, ktorý si napísala, mi nenapadá žiadna výhoda 6.35Br voči .22LR.
Výrazne lacnejšie a dostupnejšie strelivo, širší výber zbraní aj streliva, súťaže dizajnované priamo na .22LR, ...
Na ten účel, ktorý si napísala, mi nenapadá žiadna výhoda 6.35Br voči .22LR.
ked sa ti dobre striela aj z "deviny" - tak 9 Luger.
Tak ako napísal Yarco. 6,35 Browning má výhodu iba vo vyššej spoľahlivosti v samonabíjacích pištoliach (čo pre mierenku nie je rozhodujúce, navyše niektoré sa zbrane v kalibri .22LR sa v spoľahlivosti týmto 6,35kám vyrovnanú, napríklad Beretta 71 funguje dobre s väčšinou dostupného (aj lacného) streliva.
Keďže nepíšeš o aký typ zbrane ti ide, tak v .22LR máš na výber aj dosť revolverov, ktoré budú tiež veľmi spoľahlivé.
Keďže nepíšeš o aký typ zbrane ti ide, tak v .22LR máš na výber aj dosť revolverov, ktoré budú tiež veľmi spoľahlivé.
Ako uz odznelo, jednoznacne .22lr
V prospech 22lr hovori aj cena streliva a pestrejsi vyber zbrani. Berettu 71 mozem taktiez odporucit.
V prospech 22lr hovori aj cena streliva a pestrejsi vyber zbrani. Berettu 71 mozem taktiez odporucit.
Ja by som šiel rovno do lugru, aj keď je to drahšie strelivo. .22 je len fľusátko Píšeš, že chceš požiadať o A, takže 22-ku by si asi zrejme nenosila, takže kúpou lugru by si o starosť menej
Ked nemas strach z deviny, chod rovno do nej. Usetris cas a peniaze co das do kalibra, ktory aj tak opustis.
No, opustíš.
Mnohým sa 22-ka doma zíde, i keď z nej pravidelne nestrieľajú.
Napr. ja ju brávam na strelnicu, keď idem s niekym novým, na koho by prípadne Luger mohol byť priveľa. A nielen pri ženách a deťoch sa mi tento postup veľmi osvedčil.
Čím nehovorím, že AlenK@ má ísť za každú cenu do 22-ky, len polemizujem s tvrdeniami, že peniaze do .22 zbrane a nábojov budú zbytočnou investíciou. S 22-kou sa môže relatívne lacno naučiť strieľať (mnohí sa naučili) a nikde nie je napísané, že ju po prechode na silnejší kaliber bude chcieť predať.
Tiež to, že žiada o ZP sk. A nemusí nutne znamenať, že plánuje v najbližších rokoch nejakú zbraň aj nosiť. A-čko ťa k noseniu len oprávňuje, nedáva ti ho za povinnosť.
Mnohým sa 22-ka doma zíde, i keď z nej pravidelne nestrieľajú.
Napr. ja ju brávam na strelnicu, keď idem s niekym novým, na koho by prípadne Luger mohol byť priveľa. A nielen pri ženách a deťoch sa mi tento postup veľmi osvedčil.
Čím nehovorím, že AlenK@ má ísť za každú cenu do 22-ky, len polemizujem s tvrdeniami, že peniaze do .22 zbrane a nábojov budú zbytočnou investíciou. S 22-kou sa môže relatívne lacno naučiť strieľať (mnohí sa naučili) a nikde nie je napísané, že ju po prechode na silnejší kaliber bude chcieť predať.
Tiež to, že žiada o ZP sk. A nemusí nutne znamenať, že plánuje v najbližších rokoch nejakú zbraň aj nosiť. A-čko ťa k noseniu len oprávňuje, nedáva ti ho za povinnosť.
uff...tazke rozhodovanie. Samozrejme na ucenie bude dobra .22lr. Cena zbrani a streliva je podstatne nizsia. A ako sa poznam.. dlho pri tom neostanem. No ale predavat ju urcite nebudem, ked mi nebude stacit...mam dcerku a jej to na strelnici ide vyborne ( ked si porovnam jej prvy krat a moje...je lepsia ) Takze...asi si zvolim kaliber .22lr a na sutaze mi frajer pozicia CZ 75D compact dufam...
Podľa mňa v danej situácii je to výborné riešenie:AlenK@ napísal:Takze...asi si zvolim kaliber .22lr a na sutaze mi frajer pozicia CZ 75D compact
- 22-ka ti ušetrí nejaké eurá;
- striedavé strieľanie z 22-ky a CZ75-ky ti snáď pomôže vyvarovať sa zlých návykov z málo výkonnej ráže;
- po nejakom čase súťaženia s CZ-tou a skúšania iných zbraní na súťažiach a strelniciach budeš neskôr pri výbere "svojej prvej veľkorážky" už oveľa lepšie vedieť, čo ti vyhovuje a čo chceš.