.22 alebo 6,35

friendly_wozniak

.22 alebo 6,35

Príspevok od používateľa friendly_wozniak »

Ahoj...potrebovala by som poradit... kaliber .22 alebo 6,35? Bolo mi poradene nieco z toho..kedze len zacinam. Aj ked mne sa dobre striela aj z deviny.. Vyuzitie? Stelnica, mierenka alebo aj parkur
Dakujeeem
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa yarco »

Z tých dvoch podľa mňa určite .22, konkrétne .22LR.
Výrazne lacnejšie a dostupnejšie strelivo, širší výber zbraní aj streliva, súťaže dizajnované priamo na .22LR, ...

Na ten účel, ktorý si napísala, mi nenapadá žiadna výhoda 6.35Br voči .22LR.
Miro389
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

ked sa ti dobre striela aj z "deviny" - tak 9 Luger.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Tak ako napísal Yarco. 6,35 Browning má výhodu iba vo vyššej spoľahlivosti v samonabíjacích pištoliach (čo pre mierenku nie je rozhodujúce, navyše niektoré sa zbrane v kalibri .22LR sa v spoľahlivosti týmto 6,35kám vyrovnanú, napríklad Beretta 71 funguje dobre s väčšinou dostupného (aj lacného) streliva.

Keďže nepíšeš o aký typ zbrane ti ide, tak v .22LR máš na výber aj dosť revolverov, ktoré budú tiež veľmi spoľahlivé.
Ja som
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 9 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Ako uz odznelo, jednoznacne .22lr
V prospech 22lr hovori aj cena streliva a pestrejsi vyber zbrani. Berettu 71 mozem taktiez odporucit.
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa miro285 »

Ja by som šiel rovno do lugru, aj keď je to drahšie strelivo. .22 je len fľusátko :D Píšeš, že chceš požiadať o A, takže 22-ku by si asi zrejme nenosila, takže kúpou lugru by si o starosť menej :)
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Ked nemas strach z deviny, chod rovno do nej. Usetris cas a peniaze co das do kalibra, ktory aj tak opustis.
yarco
moderátor

No, opustíš.
Mnohým sa 22-ka doma zíde, i keď z nej pravidelne nestrieľajú.
Napr. ja ju brávam na strelnicu, keď idem s niekym novým, na koho by prípadne Luger mohol byť priveľa. A nielen pri ženách a deťoch sa mi tento postup veľmi osvedčil.

Čím nehovorím, že AlenK@ má ísť za každú cenu do 22-ky, len polemizujem s tvrdeniami, že peniaze do .22 zbrane a nábojov budú zbytočnou investíciou. S 22-kou sa môže relatívne lacno naučiť strieľať (mnohí sa naučili) a nikde nie je napísané, že ju po prechode na silnejší kaliber bude chcieť predať.

Tiež to, že žiada o ZP sk. A nemusí nutne znamenať, že plánuje v najbližších rokoch nejakú zbraň aj nosiť. A-čko ťa k noseniu len oprávňuje, nedáva ti ho za povinnosť.
friendly_wozniak

Príspevok od používateľa friendly_wozniak »

uff...tazke rozhodovanie. Samozrejme na ucenie bude dobra .22lr. Cena zbrani a streliva je podstatne nizsia. A ako sa poznam.. dlho pri tom neostanem. No ale predavat ju urcite nebudem, ked mi nebude stacit...mam dcerku a jej to na strelnici ide vyborne ( ked si porovnam jej prvy krat a moje...je lepsia :? ) Takze...asi si zvolim kaliber .22lr a na sutaze mi frajer pozicia CZ 75D compact :D dufam...
yarco
moderátor

AlenK@ napísal:Takze...asi si zvolim kaliber .22lr a na sutaze mi frajer pozicia CZ 75D compact
Podľa mňa v danej situácii je to výborné riešenie:
- 22-ka ti ušetrí nejaké eurá;
- striedavé strieľanie z 22-ky a CZ75-ky ti snáď pomôže vyvarovať sa zlých návykov z málo výkonnej ráže;
- po nejakom čase súťaženia s CZ-tou a skúšania iných zbraní na súťažiach a strelniciach budeš neskôr pri výbere "svojej prvej veľkorážky" už oveľa lepšie vedieť, čo ti vyhovuje a čo chceš.
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"