Po opitom 16-ročnom vodičovi museli policajti strieľať!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Po opitom 16-ročnom vodičovi museli policajti strieľať!

Príspevok od používateľa C08R4 »

C08R4
častý prispievateľ

Uz sme tu ako na divokom zapade, policia striela na kazde auto, co im nezastavi :?. Je to nebezpecne takto to riesit a ani kolesa netrafili, co ak by to nebol dizlak a trafia tiez nadrz, to neberu ohlad ani na spolujazdca? (Co ak v tom bol nevinne?) A to este nehladim nato, kde strielali a ake nebezpecenstvo vznika okoliu, sialena jazda opilca a policie + strelba + havaria. V USA to riesia rozumnejsie, na najblizsom bezpecnom mieste, alebo ospustenej zakrute druha hliadka behom sekundy prehodi cez cestu pichlavy drôt a je po probleme, presne na taketo drôty by mal Kalinak vypisat tender :lol:.
C08R4
častý prispievateľ

Jeho agresívna jazda sa skončila v múriku oplotenia rodinného domu. Nemam slov.
inspiring_goodall

Príspevok od používateľa inspiring_goodall »

Ak nebola iná možnosť ako to auto zastaviť tak tu streľbu beriem. Inak takých soplošov čo nevedia piť (nehovoriac o tom že by ani nemali) a ešte si sadnú za volant (čo by tiež nemali) mám naozaj rád. Mohlo to skončiť oveľa horšie. Tak isto tí policajti nemohli vedieť kto to auto šoféruje.
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

C08R4:
Prosim nerob z cloveka ktory v 16rokoch pije a soferuje auto ako blazon neviniatko.
Neviem co by si povedal keby ti taky sopliak zrazil manzelku s dietatom na prechode.

Mal zastat na vyzvu policie a nic by sa nestalo.
Akurat by mu pohrozili vezenim a dostal by podmienku, teraz ma utok na verejneho cinitela a dalsich par paragrafov.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

C08R4
V USA to riesia rozumnejsie, na najblizsom bezpecnom mieste, alebo ospustenej zakrute druha hliadka behom sekundy prehodi cez cestu pichlavy drôt a je po probleme, presne na taketo drôty by mal Kalinak vypisat tender .
No odkiaľ by sa tá najbližšia hliadka na inkriminovanom mieste vzala :?:
Hádam z najbližšieho okresu :lol: :lol: :lol:
A pri sledovaní TN to mal foter tiež na háku .

Michal1
Pekne si to vystihol :!:

Veď pri dnešných počtoch polišov môžme byť vôbec radi , že má aspoň kto zasiahnuť :!:

http://police.czweb.org/dev/index.php?s ... 1110386333[/quote]
C08R4
častý prispievateľ

Ja neobhajujem toho sopliaka, len vravim, ze strelba z iduceho auta na iduce a v takej rychlosti nieje moc ucinna. Rozptyl tam je urcite velky ako silueta auta (Odnasa si to casto spolujazdec). Po prestreleni pneumatiky nastava takmer ista havaria, pretoze auto vo velkej rychlosti je uz potom neovladatelne. A co ak by ten sopliak v dosledku toho zrazil niekoho(sice zrazit moze aj tak, ale tymto riziko mozno este zvysujem), alebo by niekoho zasiahol odrazeny projektil a atd? Toho cloveka bolo treba zastavit to mi je jasne, premna zamna nech palia aj z brokovnice, ale nech to neni v zastavanej oblasti a nech sa snazia zvazit aj ine moznosti, napr: ake som spomenul. V sucinnosti s inou hliadkou cez vysielacku preco by sa takato akcia nedala naplanovat, ak viem zhruba kam to auto smeruje? Ved to je bezny postup. Ak by tam bol rukojemnik, tak takato akcia by sa musela rozvinut, len pre nich je jednoduchsie hned palit (a vystrielat pri tom tucty nabojov), mne sa vidi.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Chlapi, toto je fakt never-ending story.
:D
A blbé, že stále si na to neviem utvoriť jednoznačný názor. Na jednej strane, treba dať smradom za volantom príručku a bez viny podľa mňa nie je ani spolujazdec, ktorý predsa môže tlačiť na šoféra, aby zastavil. Na druhej strane, použiť smrtiacu silu, ohroziť okolie (odrazená či zblúdená včielka napr.) a občas picnúť vylízaného teenagera len preto, že nezastavil policajtovi pri rutinnej kontrole... no ja neviem. Hádam má Cobra pravdu, že sa to dá riešiť aj menej kovbojsky.
:?:
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Riešenie nezastavujúcich vodičov vidím v inej legislatíve, ak pri zásahu proti takémuto vodičovi umrie nezúčastnená osoba (chodec, spolujazdec) mal by dostať vodič trest za jeho zabitie. No a keďže sú tresty smiešne malé a polka trestu sa o106 odpúšťa ,tak by sa mohli aspoň spočítavať, zabitie + vš. ohrozenie hromadne účinnou zbraňou+útok na v.č. +čojaviečoešte a keď bude sekať dobrotu vylezie po 15 rokoch. A budú spokojní aj pseudohumanisti s teóriou že v civilizovanej krajine nemá basa slúžiť na odpratanie živla zo spoločnosti (USA) ale na jeho prevýchovu....
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Urcite policajti nenahanali toho drobceka minutu a nezacali po mon hned palit medzi ludmi.
To si nemozu dovolit a pred strelbou je urcite riadna komunikacia s operacnym strediskom a kooperuju s inymi hliadkami.
V meste sa to da skoordinovat lepsie lebo je tam viac hliadok ktore su rozmiestnene v roznych castiach, na dedinach ci za mestom je to problem, lebo tam ma napr jedna ci dve hliadky nastarosti okruh 30km a nemozu byt vsade.
V takychto pripadoch sa povedsinou skombinuju tie najhorsie mozne varianty a najblizsia hliadka prave zasahuje na opcnom konci chotara, kde riesia hadku susedov o vreco kukurice.
igoros
moderátor
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Michal, nie si ty nahodou v PZ? Lebo tieto riadky, co pises, hovoria priamo z duse policajta. Mas 1000% pravdu
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Bohuzial (ci bohudik) nie :!:

Asi by som povedal, ze velmi dobre informovany civil. :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"