bus driver napísal:skrytym nosenim ziskava drzitel zbrane obrovsku vyhodu, a tou je moment prekvapenia.
Ale veď toto asi nikto nespochybňuje, či?
A z príkladov správania sa hlúpych SBS-károv (myslím samozrejme len konkrétne tých, o ktorých si písal) asi tiež nevyvodíme žiadny súdny záver.
Na spomínaný prepad banky sa dá pozrieť aj z iného uhla.
Ak by si ty (ako pán "Zlý") videl v banke x osôb so zbraňou na opasku, skôr než uvažovať "ktorý pôjde dolu ako prvý" by si s najvyššou pravdepodobnosťou do nej ani nevošiel a žiadny prepad by ani nezačal. Pričom ak by tie zbrane mali skryté, možno by si vošiel, s krikom vytiahol zbraň ... no a potom by sa mohlo stať všeličo, vrátane veľmi zlých vecí.
Týmto chcem povedať len to, čo som už povedal - OC aj CC obe majú podľa mňa svoje (trocha odlišné) miesto pod slnkom a nemá moc zmysel ich nejako porovnávať (obzvlášť tu v SR). A tiež dosť závisí od toho, či sa na ich prínos pozeráme čisto z pohľadu jednotlivca alebo celej komunity ergo spoločnosti.
Osobne si myslím, že taký priemerný kriminálnik sa môže asi najhoršie cítiť v spoločnosti, kde sú hojne zastúpení OC aj CC držitelia. Tiež v tebou popisovanom prípade by som povedal, že práve kombinácia neskryto ozbrojeného sprievodu so skryto ozbrojeným backup-om naokolo by mohla byť dosť dobre fungujúcou taktikou.
Inak sme tu dosť OT, takže ak chce niekto túto tému ďalej rozvádzať, založte pls samostatné vlákno.