Kontury zbrane pod oblečenim

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4843
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa yarco »

MRBLUE:
S tým, čo si písal, sa dá plne súhlasiť v prípade "zbraňových" kapsičiek, ktoré sú na tento účel prezentované a predávané. Ich dizajn je ozaj dosť prefláknutý.

Ale čo sa týka bežných civilných kapsičiek cez plece alebo ľadviniek, tam by som to tak zle nevidel (i keď tento spôsob nosenia sám nepraktikujem).
Dnes je to vcelku bežný doplnok, rozmerovo do každej druhej vojde Glock 26 či 19. A asi len málokto bude očakávať zbraň v každej z nich, to by po chvíli bolo na psychiatriu :D
bus driver
častý prispievateľ
Príspevky: 1444
Registered for: 12 years 6 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Dovolim si tvrdit, ze skrytym nosenim ziskava drzitel zbrane obrovsku vyhodu, a tou je moment prekvapenia. Chodieval som v civile velmi casto ako ozbrojeny sprievod kolegyn do/z banky, pripadne podla roznych okolnosti som peniaze prevazal aj sam. Vidaval a stretaval som v banke roznych typkov so zbranami, v uniformach SBS aj v civile. Aj oni sprevadzali ludi pri prevoze penazi. Niektori sa tvarili ako Rambo, ti v civile nechavali trcat zbran spod oblecenia, lepili sa doslova na zadok osobe, ktoru akoze chranili. Ak by som ich chcel prepadnut, bolo velmi jednoduche urcit, kto prvy by mal "ist dole". Ja som mnohokrat dovnutra banky s kolegynami nesiel, ostal som vonku, pozoroval som okolie a tvaril sa znudene. Bol som vsak stale dost blizko na pripadny zasah. S kolegynami do/z banky chodievali aj ini kolegovia, nielen ja, auta sme striedali. Takze aby som to ukoncil, z taktickeho pohladu je to kurva velky rozdiel, ci mas eso v ruke otocene do plena alebo ho mas v rukave.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4843
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa yarco »

bus driver napísal:skrytym nosenim ziskava drzitel zbrane obrovsku vyhodu, a tou je moment prekvapenia.
Ale veď toto asi nikto nespochybňuje, či?
A z príkladov správania sa hlúpych SBS-károv (myslím samozrejme len konkrétne tých, o ktorých si písal) asi tiež nevyvodíme žiadny súdny záver.

Na spomínaný prepad banky sa dá pozrieť aj z iného uhla.
Ak by si ty (ako pán "Zlý") videl v banke x osôb so zbraňou na opasku, skôr než uvažovať "ktorý pôjde dolu ako prvý" by si s najvyššou pravdepodobnosťou do nej ani nevošiel a žiadny prepad by ani nezačal. Pričom ak by tie zbrane mali skryté, možno by si vošiel, s krikom vytiahol zbraň ... no a potom by sa mohlo stať všeličo, vrátane veľmi zlých vecí.

Týmto chcem povedať len to, čo som už povedal - OC aj CC obe majú podľa mňa svoje (trocha odlišné) miesto pod slnkom a nemá moc zmysel ich nejako porovnávať (obzvlášť tu v SR). A tiež dosť závisí od toho, či sa na ich prínos pozeráme čisto z pohľadu jednotlivca alebo celej komunity ergo spoločnosti.

Osobne si myslím, že taký priemerný kriminálnik sa môže asi najhoršie cítiť v spoločnosti, kde sú hojne zastúpení OC aj CC držitelia. Tiež v tebou popisovanom prípade by som povedal, že práve kombinácia neskryto ozbrojeného sprievodu so skryto ozbrojeným backup-om naokolo by mohla byť dosť dobre fungujúcou taktikou.


Inak sme tu dosť OT, takže ak chce niekto túto tému ďalej rozvádzať, založte pls samostatné vlákno.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

uz iba drobnost. ale dolezita. Pri akejkolvek situacii ,ci uz so zbranou alebo bez, ci pri ferovke skolakov alebo niekde na akcii v poli, je najviac rozhodujucim faktorom "moment prekvapenia". a o ten pride, ak mu bude nieco trcat.
Používateľov profilový obrázok
canis lupus
prispievateľ
Príspevky: 455
Registered for: 12 years 3 months

Príspevok od používateľa canis lupus »

Táto drobnosť tu bola už viac krát spomenutá :P
Používateľov profilový obrázok
Igoca
častý prispievateľ
Príspevky: 1362
Registered for: 16 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

el_fuego333 napísal:predstav si, ze ide sialeny chlapik z basy von. Prva z veci co potrebuje je buchacka. AAjhla, zrovna ide jedna okolo...
..........tak toto je skutočne šialenéééééééé :roll: :roll: :roll: ??? wo co go ???
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."