... mám taký pocit, že hľadať zbraň na Os. ochranu na strelniciach je veľmo, veľmo nešťastný spôsob.duri013 napísal:Tiež som relatívne nedávno chcel zbraň od Grand Power, tak som si prešiel pár strelníc v okolí. Bola to príjemná streľba, či už z K100, P1 alebo P11. Páčili sa mi a aj mi sedeli v ruke. Ale mali takú drobnú chybu...chcel som pištoľ na nosenie...ale 4 z 5 zbraní z GP čo som skúšal sa pomerne pravidelne zasekávalo...čo mi na nosenie neprišlo zrovna vhodné... Takže vo výsledku som sa radšej naučil strieľať z Géčka, ako sa obávať či sa mi GP nesekne zrovna keď ho budem najviac potrebovať.
Stoji mi naozaj Vasa K100 za to?
Veru hladat odporučanie na strelniciach nieje dobrý nápad,ani na odporučanie panov s roznych evidencii zbrani v SR by som moc nedal,týmto ich pozdravujem
Oni mi to zas vratia
Vačšinou je to tak ze strelnice maju dobre kontakty s danou zbrojovkou atd,povedzme to tak že každy sa dá kupit a je to len otazka ponuky
Osobne nemozem nadavat na ziadnu zbran za obdobie mojej streleckej kariery,vlastne iba jednu CZ 100.Teraz budem kriticky a napíšem skusenosti s mojim Xcaliburom za dva roky intenzivneho buchania.Ked sa mi dostal ako novy do ruk ostal som trocha zmateny, lebo nevykazoval ziadne vole,bal som sa kua ci to bude strielat nakolko som vzdy videl kachny s volami.Strielal uplne bez problemov,po cca 3-4tis ranach sa mierne zvačsili vole na primeranu velkost,ako to sledujem nebadam ziadne narastajuce zvacsenie.Hlaven nešetrim,niesom ani zastanca drhnutia zbrane v SA na IPSC.Buchol som uz aj 600ran za 2hodiny bez cistenia,dost som sa bal nakolko bolo cez +30 stupnov či nerozžhavým lučik kde zaver doraza.Je pravda ze zaver pri tak znecistenej zbrani ked pomaly pustam niekedy nedovre samovolne,ale pri strelbe kde su pecky sa to nestane.Velky vplyv ma aj vratna pruzina ktora je na pocudovanie strelcov ako s airsoftky.Na hlavni nebadam naznaky drania,ako je zaoblenie draziek,alebo zmiznutie draziek asi 1,5cm za komorou ako som videl na jednej CZ TS.Xcal ma nabuchane +- 15000tis ran,rozne typy streliva nejdem to tu rozpisovat,zavady ako zahriznutie naboja v prechodovom kuzeli hlavne alebo niečo podobne som nemal.Je to aj tym ze si davam bacha co tam davam a naboje si vzdy triedim,na sutaz berem naboje s najlepsie čim najmenej opotrebovanou nabojnicou,take horsie mam na trening.Zavady? ked neratam uletené svetlovodne vlakna asi 4ks,prasknuty pruzny kolik cielnika kde sa mi cielnik mierne vychylil a odtrielal som snim este Tekov.Dalej sa mi po 15tis ulomil zachyt kladiva,kde mi zacala jemne drhnut spust ale zbran stale strielala a zavadu som si vsimol az po odtrielani MSSR v akrobacii po celkovej ociste.Zachyt je na koliku a na dvoch okach kde jeden sa urval a kolik drzal len na jednom.Ale zavadu som odstranil za 10min kde som si vymenil zachyt za novy,po odbuchani tolko vystrelov a min.raz tak cvaknuti na prazdno to berem ako spotrebnu suciastku.Tak zatial asi tak vsetko,dufam ze budem spokojny nadalej,ak sa niečo vyskytne možno Vam to napíšem 
Mesi: Všetky sa mi sakali pri podávaní náboja do komory, aj pri obtiahnutí, aj pri streľbe, strelivo ZVS a S&B. Jednalo sa o takmer nové pištole, možno potrebovali zabehnúť, možno som robil niečo zle ja, nakoľko to boli moje prvé streľby s niečím väčším ako P22Q
Každopádne som okrem GP skúšal CZ 75, 75 compact, Walther P99, Glock 17, 19, 26 a tam som nemal ani jeden problém.
Igoca: no najšťastnejší spôsob to zrejme nebol, šlo mi vtedy hlavne o to chytiť si každú z tých pištolí a z každej si streliť aspoň krabičku aby som si spravil aspoň orientačnú predstavu o ovládaní a správaní pri streľbe tej ktorej pištole. Z glocka sa mi strieľalo asi najhoršie, po úvahe ale som sa ale nakoniec rozhodol kúpiť glocka a naučiť sa z neho strielať, lebo: spoľahlivosť, náhradné diely sa dajú kúpiť skoro všade a za pár korún, tuning diely dtto, výber z veľa kalibrov bez zmeny ovládacích prvkov a držania zbrane, kvalitná povrchová úprava, nemá prehnané nároky na údržbu a mazanie, nemá externé poistky ktoré by človek v strese mohol zabudnúť odistiť...
Igoca: no najšťastnejší spôsob to zrejme nebol, šlo mi vtedy hlavne o to chytiť si každú z tých pištolí a z každej si streliť aspoň krabičku aby som si spravil aspoň orientačnú predstavu o ovládaní a správaní pri streľbe tej ktorej pištole. Z glocka sa mi strieľalo asi najhoršie, po úvahe ale som sa ale nakoniec rozhodol kúpiť glocka a naučiť sa z neho strielať, lebo: spoľahlivosť, náhradné diely sa dajú kúpiť skoro všade a za pár korún, tuning diely dtto, výber z veľa kalibrov bez zmeny ovládacích prvkov a držania zbrane, kvalitná povrchová úprava, nemá prehnané nároky na údržbu a mazanie, nemá externé poistky ktoré by človek v strese mohol zabudnúť odistiť...
Ja zijem v presvedceni, ze rakusky plastak je v inej cenovej relacii. K100 Dynamic (K100 MK7 + svetlovodna mucha + ladena spust) som kupoval za 410€ a tusim Glocky sa pohybovali okolo 600€. Co je cena o 50% vyssia. Ci sa mylim? Subjektivne mi Kuracina sedela lepsie v ruke.elado napísal:Aby som to zhrnul, tak za mňa v tejto cenovej relácii celkom určite skôr nemenovaný rakúsky plasťák.
Duri013: S tym sekanim - to by mohla byt aj zavada zasobnikov, kt. boli pouzite pri prvych seriach, co samozrejme tak ci tak moc reputacii firme GP nepomohlo.
Keď som pozeral na predajniach v okolí boli ceny za GP cca 500€, Glock cca 600€.
Asi to slo trochu dole + zlava za clenstvo v Legis Telum spravila tiez svoje.
Za tie peniaze to ozaj stalo za to. Mam seriu I, zo zaciatku (prvych 250 nabojov) som mal tri zadrzky, z coho dva krat bol citelne slabsi spatny raz + raz sa mi stalo, ze po obtiahnuti zaveru mi nedovrel, ale to tiez davam za moju vinu. Pravidelne zaver na mojej kuracine nedoviera mojim znamim nestrelcom, ktorych beriem na strelnicu, co je sposobene tym, ze zaver pomalsie pustaju.
Za tie peniaze to ozaj stalo za to. Mam seriu I, zo zaciatku (prvych 250 nabojov) som mal tri zadrzky, z coho dva krat bol citelne slabsi spatny raz + raz sa mi stalo, ze po obtiahnuti zaveru mi nedovrel, ale to tiez davam za moju vinu. Pravidelne zaver na mojej kuracine nedoviera mojim znamim nestrelcom, ktorych beriem na strelnicu, co je sposobene tym, ze zaver pomalsie pustaju.
O cenach sa nebavte su skoro identicke ci pred alebo po zlavach.
Pravdou je ze aj v mojom okoli boli problemy s K100 vecsinou vsak prvych serii. Ja som mal uz z novsich a nemal som ziaden problem. Pokial viem tak novy majitel mal problem s nejakym kolikom ktory mu vypadol ale o zadrzkach alebo niecom podobnom info nemam. Pri tejto zbrani si treba dat pozor aj na strelivo nakolko rotacia hlavne zjavne odobera na obtiahnutie viac energie ako klasika BR. a tym padom slabo laborovane strelivo v kombinacii s nevhodnym uchytom spravi svoje.
Pravdou je ze aj v mojom okoli boli problemy s K100 vecsinou vsak prvych serii. Ja som mal uz z novsich a nemal som ziaden problem. Pokial viem tak novy majitel mal problem s nejakym kolikom ktory mu vypadol ale o zadrzkach alebo niecom podobnom info nemam. Pri tejto zbrani si treba dat pozor aj na strelivo nakolko rotacia hlavne zjavne odobera na obtiahnutie viac energie ako klasika BR. a tym padom slabo laborovane strelivo v kombinacii s nevhodnym uchytom spravi svoje.
Messi, to co popisujes su z najväcsou pravdepodobnostou zavady sposobene nekvalitnou municiou.
Ja som kupoval K100 MK12 teraz nedávno a cena bola 430e po zľave.G17 som našiel po zľave za 539e čiže rozdiel tam určite je.elado napísal:to Mesi: len k tej cene, ak by bolo GP za 400, tak to určite nedám do jednej skupiny s géčkom, ale čo sledujem ceny posledný rok, tak GP začína na cca 540-550 a géčko 580-600. To mne osobne príde ako jedna cenová hladina;-)
elado-skus popisat v akej cenovej relacii su Sigy co si kupoval
a ake si mal snima super skusenosti pri reklamaciach
ja len preto ked sa tu obuvate do GP,budme kriticky aj ku iným znackam bez ohladu nato kto je majitel fora 
Ja som kupoval K100 MK7 v januári mal som tri zádržky so strelivom, ktoré som kúpil s pištolou priamo v GP už ani neviem čo to bolo od vtedy som vystrielel 1000ks prebíjaných od aresu, 400 ks MFS, a asi 300 ks rôznych fabrických, ktoré bežne kúpiť v obchodoch a Kačana poslúcha na slovo. 
Kto je majitel fora ? Toto by ma fakt zaujimalo.BALISTIK napísal:elado-skus popisat v akej cenovej relacii su Sigy co si kupovala ake si mal snima super skusenosti pri reklamaciach
ja len preto ked sa tu obuvate do GP,budme kriticky aj ku iným znackam bez ohladu nato kto je majitel fora
Servis K100 som minuly tyzden potreboval prvy krat. Praskol mi kolik ktory drzi zachyt zaveru. Po telefonate kolik doma do troch dni spolu s navodom ako ho vymenit. Co sa mi najviac pacilo navod bol pisany rukou
vymeneny a ako bonus som dostal este jeden nahradny kolik
Cize servis a ochota na jednicku. K sekaniu skusal som co ta moja je este ochotna schrumat a siel som s laboraciou na upne minimum a kachna stale obtahovala. Az pri tomto extreme mi seklo par nabojnic v okienku. S tovarenskym alebo s mojim vlastnym v normalnych medziach bez problemu. Cize uplna spokojnost
Do kacky som isiel stym ze zrejme bude potrebovat "sadnut si", kedze je robena na mensie vole.
Rovnako si uvedomujem ze system akym funguje, potrebuje silnejsie naboje aby fungovala spravne.
Ked si ktomu vezmem ze je krajsia ako Glock, striela sa znej lepsie a servis je na 100%, tak bolo jasne.
(a samozrejme ze je nasa Slovenska)
Ak by ale nahodou vykazovala dlhodobo nejake zavady, sfleku ju predam a pojdem do Glocku (co sa mi po precitani temy Zavady zbrani Glock velmi nechce).
Zatial som znej fukol 100ks Alsa Pro bez jedineho problemu, z 50ks MFS mi 4x nedovrelo zaver a 1x spravilo komin.
Pripisujem to ale prave nabojom, kedze z jedneho plamen ako z rakety a pri dalsom som kontroloval hlaven ci je prazdna.
Na druhej strane aj ked to bude nabojom, tak budem na trening pouzivat take, ktore robia zavady, aby som potom nebol vytrety z toho co sa deje.
Rovnako si uvedomujem ze system akym funguje, potrebuje silnejsie naboje aby fungovala spravne.
Ked si ktomu vezmem ze je krajsia ako Glock, striela sa znej lepsie a servis je na 100%, tak bolo jasne.
(a samozrejme ze je nasa Slovenska)
Ak by ale nahodou vykazovala dlhodobo nejake zavady, sfleku ju predam a pojdem do Glocku (co sa mi po precitani temy Zavady zbrani Glock velmi nechce).
Zatial som znej fukol 100ks Alsa Pro bez jedineho problemu, z 50ks MFS mi 4x nedovrelo zaver a 1x spravilo komin.
Pripisujem to ale prave nabojom, kedze z jedneho plamen ako z rakety a pri dalsom som kontroloval hlaven ci je prazdna.
Na druhej strane aj ked to bude nabojom, tak budem na trening pouzivat take, ktore robia zavady, aby som potom nebol vytrety z toho co sa deje.
Moja P1 nehrka vobec, bez alebo so zasobnikom aj ked snou mavam hore dole.
Je vsak este nova, tak uvidime casom
Tie MFS mohli byt nahoda, mohla sa zbran zaspinit, mohol som mat uz slabsi uchop po stovke nabojov...
Celkovo je 50ks vzorka onicom, to len v TV dokazu z takej vzroky urcit teoriu vsetkeho.
Pocit zo strelby je dost subjektivna zalezitost, takze tam nema zmysel sa hadat.
GP fandim, zbran sa mi paci, kupil som ju ale nieje to premna nabozenstvo aby som sa jej zastaval za kazdu cenu. Ako som pisal - ak nebude robit co chcem, pojde prec.
Je vsak este nova, tak uvidime casom
Tie MFS mohli byt nahoda, mohla sa zbran zaspinit, mohol som mat uz slabsi uchop po stovke nabojov...
Celkovo je 50ks vzorka onicom, to len v TV dokazu z takej vzroky urcit teoriu vsetkeho.
Pocit zo strelby je dost subjektivna zalezitost, takze tam nema zmysel sa hadat.
GP fandim, zbran sa mi paci, kupil som ju ale nieje to premna nabozenstvo aby som sa jej zastaval za kazdu cenu. Ako som pisal - ak nebude robit co chcem, pojde prec.